[ IvanZD @ 21.06.2005. 14:08 ] @
Poštovanje!

Želim istovremeno podignuti dvije X konzole u Slackware-u (npr. jedna na Ctrl-Alt-F7, a druga na Ctrl-Alt-F8), ali ne znam kako da to naštimam da radi. Znam kako osposobiti paralelne tekstualne konzole dok sam u runlevelu 4, ali za grafičke ne znam. Molim malu pomoć.

Hvala!
[ IvanZD @ 21.06.2005. 15:57 ] @
Uh, googlao sam malo pa možda to i nije baš onako kako sam mislio.. ali uvjeren sam da sam jednom na Mandrakeu stisnuo Ctrl-Alt-F8 i da mi je došao novi login ekran od X servera... znači da mora da postoji neka caka osim ako nije u pitanju neki mdk kernel patch?!?
[ Miroslav Strugarevic @ 21.06.2005. 16:53 ] @
Ako sam te dobro razumeo, hoćeš da podigneš još jedan X na drugoj konzoli.

Code:
$startx -- :4
[ IvanZD @ 21.06.2005. 16:59 ] @
Da, efekt je točno ono što sam htio iako nije baš kako sam mislio, al svejedno vrijedi odgovor! Hvala!
[ IvanZD @ 21.06.2005. 17:06 ] @
Hmmm.. sve je OK, ali me odma baca u KDE, ne nudi mi izbor window managera... ja bi htio da na Ctrl-Alt-F7 imam KDE, a na Ctrl-Alt-F8 recimo XFce ako je ikako moguće?
[ drismet @ 21.06.2005. 17:31 ] @
Kmenu ->Switch User -> Start a new session. Onda dobijas novi login koji je na Ctrl+Alt+F8.
[ IvanZD @ 21.06.2005. 18:31 ] @
Ne ide mi :-( Nemam "Kmenu ->Switch User -> Start a new session.", ali imam zato "Kmenu -> System -> New Login", međutim kad stisnem to (u novoj konzoli - F8), dobijem error:

"You do not seem to be logged on the console, Starting a new login only works correctly on the console"

:-(
[ drismet @ 21.06.2005. 19:31 ] @
A to je samo kad ti je login manager gdm. Ako koristis gdm onda mozes i new login in a nested window tj. login u prozoru tako da ne trebas ctrl + alt + Fx . Inace ne znam zasto nemas new session(pogledaj sliku kako izgleda).
[ IvanZD @ 21.06.2005. 20:38 ] @
A OK, promijenio sam session manager u KDM, pa sad imam taj switch user, ali samo u F7 dok ga u F8 i dalje nemam lol... Dakle window manager još ne mogu mijenjati u F8, ali mogu u F7 tako da završim session i ponovo se logiram.. za to vrijeme session u F8 ostaje raditi.. tako da sam ajmo našao nekakvo solomonsko rješenje da imam ono što želim :-)

Hvala!

P.S. a uspio sam i ovo:

$ startxfce4 -- :4

za dizanje xfce u F8 ;-)
[ mulaz @ 20.01.2006. 17:01 ] @
znam da je mozda kasno ali evo

po defaultu ti se pokrene prvi X server na :0

pokrenes kde normalno ili bilokoji wm

pokrenes posebno Xorg i ubacis u pozadinu sa `X :1 &`
exportas DISPLAY `export DISPLAY=:1`
pokrenes wm recimo fb sa `startfluxbox &`

e sad ako te muci output na tu konzolu, pokrene screen i te komande upisuj u screen, pa posle detachaj ako treba :)
[ random @ 23.01.2006. 11:32 ] @
man xinit