[ kokosinjac @ 22.06.2005. 16:13 ] @
| Dakle
Umetanje novog zapisa u tabelu nije omoguceno
Isto vazi i za formu bez obzira da li je napravljena wizardom ili ne
"NApravljeno dugme " za dodavanje zapisa ne radi (izbaci poruku "object required" ili tako nekako).
na navigacionom baru dugme za novi zapis samo par sekundi ostane crveno i onda se zagasi
Isprobao sam Access 2000 ( i iz premium i iz professional paketa) sa svim gore pobrojanim varijantama sql-a
Hvala unapred |
[ ivan jeremic @ 23.06.2005. 09:42 ] @
Probaj ti to lepo bez "napravljenog dugmeta". Koristi standardni navigation bar. Ja probao i sve radi.
Ono crveno sto se posle izgasi nije taster za dodavanje novog zapisa vec indikator ucitavanja jer access sa servera dovlaci podatke uspomoc dinamickih kursora i prikaze ti formu pre nego sto svi podaci budu ucitani sa servera. Kada crveno dugme prestane da bude takvo to samo znaci da su svi podaci koje si trazio ucitani.
I jos nesto.... i ja sam dosta radio u accessu i isprva sam pravio svoju dugmad i tako neke stvari ali sam posle ukapirao da ja to nemogu da napravim bolje nego oni. Mislim Microsoft placa najbolje dizajnere, ergonomiste i programere da osmisle i naprave kontrole, forme i sve te gluposti a ja se nadjem pametan pa sad tu mi se nesto ne svidja.
Ovo ti je moj najiskreniji savet : Koristi sve sto imas gotovo onakvo kakvo je i zivot ce ti biti mnogo laksi a korisnici ce ti biti mnogo srecniji.
[ kokosinjac @ 23.06.2005. 18:47 ] @
Brate ivane
odo ja da vidim kako to funkcionise posle tvog saveta pa se javim posle
Pozdrav
[ kokosinjac @ 24.06.2005. 22:53 ] @
Nista ,sve jednako ne radi kako i nije radilo
[ ivan jeremic @ 27.06.2005. 16:25 ] @
Tabela ti nema primary key.
Stavi joj primary key pa ponovo kreiraj formu iz wizarda.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.