[ fimalbonegaculo @ 07.08.2002. 23:43 ] @
U rc.local sam stavio da mi se jedan proces odvija u pozadini i to "najzadnji" ![]() Da li je moguće i ako jeste, kako? Hvala. OS na mašini je: RedHat 7.2 Linux |
[ fimalbonegaculo @ 07.08.2002. 23:43 ] @
[ alex @ 08.08.2002. 00:26 ] @
Sa komandom jobs dobijas listu poslova, sa komandom fg prebacujes proces u foreground, a ako hoces da ga prebacis nazad u pozadinu, pritisni Ctrl-Z, cime ces ga stopirati, a zatim komandom bg ga saljes nazad u pozadinu.
[ random @ 08.08.2002. 02:42 ] @
alex, jobs daje listu poslova u tekućem shell procesu, a on hoće da prebaci u interaktivni režim komandu startovanu iz rc.local.
Odgovor je: nije moguće korišćenjem standardnih UNIX alata. Jedino što mi pada na pamet je da možda možeš da nateraš screen(1) da startuje taj proces i detachuje se momentalno, pa da se posle reattachuješ na njega. Toplo ti preporučujem da pročitaš man stranicu za screen(1), ali svejedno ću ti dati gotovo rešenje. U rc.local skript staviš screen -d -m komanda A u shellu kasnije (kao root, odnosno isti UID koji je izvršio skriptu) kažeš # screen -d -r Što se tiče činjenice da si u rc.local stavio da se proces odvaja "u pozadini" (pretpostavljam dodavanjem znaka "&" na kraj reda), domaći zadatak ti je da razmisliš/saznaš kakav efekat se postiže startovanjem background procesa u okviru shell skripta i da nam javiš. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|