[ tibor @ 26.06.2005. 14:52 ] @
Imam stranicu za administraciju naziva kategorija. Jedan red sadrzi sledece elemente: redni broj, naziv kategorije, link za edit, link za delete, checkbox. checkbox sluzi za potvrdu brisanja. Nemam potrebu za brisanjem vise redova odjednom (zato sam i stavio link za delete u svaki red). Kako da proverim da li je checkbox selektovan kada kliknem na link za delete? (radim u php-u)

[Ovu poruku je menjao tibor dana 26.06.2005. u 15:53 GMT+1]
[ Br@nkoR @ 26.06.2005. 16:23 ] @
Uradi to pomoću JavaScript-a.
Pogledaj ovu poruku koju je napisao noviKorisnik:
http://www.elitesecurity.org/poruka/639745
Tema nije baš o tome, ali će ti nadam se pomoći kako da proveriš da li je čekiran checkbox.
[ dado_k @ 27.06.2005. 07:17 ] @
Ma gluposti sad da problem koji je odlično riješen u php-u rješava preko javascript
a da koristi if(isset($_POST['ime_checkboxa']))
[ Br@nkoR @ 27.06.2005. 07:39 ] @
Zašto glupost?
Sve zavisi kako je to realizovano, jer u nekim slučajevima neće moći biti urađeno pomoću php-a.

[Ovu poruku je menjao Br@nkoR dana 27.06.2005. u 08:44 GMT+1]
[ dado_k @ 27.06.2005. 07:58 ] @
U kojim slučajevima nije moguće riješiti pomoću php-a?
Ovo pitam jer ja ne znam...
[ noviKorisnik @ 27.06.2005. 08:06 ] @
Citat:
dado_k:
Ma gluposti sad da problem koji je odlično riješen u php-u rješava preko javascript
a da koristi if(isset($_POST['ime_checkboxa']))

Vidi ovako: prema scenariju...
Citat:
Imam stranicu za administraciju naziva kategorija. Jedan red sadrzi sledece elemente: redni broj, naziv kategorije, link za edit, link za delete, checkbox. checkbox sluzi za potvrdu brisanja. Nemam potrebu za brisanjem vise redova odjednom (zato sam i stavio link za delete u svaki red). Kako da proverim da li je checkbox selektovan kada kliknem na link za delete? (radim u php-u)

... akcija za brisanje je klik na link, tako da nema POST metode, niti prosleđivanja formulara, pa pada navedeni PHP test.

Ili zamoliti JS da uskoči u igru, ili linkove zameniti Submit dugmadima formulara po redovima.
[ Br@nkoR @ 27.06.2005. 09:28 ] @
Citat:
dado_k: U kojim slučajevima nije moguće riješiti pomoću php-a?
Ovo pitam jer ja ne znam...

Upavo ovo što je napisao Dejan, jer onako kako je opisan problem jedino rešenje koje mi je bilo palo na pamet je JavaScript, nešto tako slično sam i bio napisao ali sam editovao poruku (ne vredi mi sada da se izvlačim).
[ dado_k @ 27.06.2005. 14:37 ] @
To je druga stvar to znam i ja...