[ anon315 @ 27.06.2005. 17:27 ] @
Zar ne bi bilo dobro kada bi nam stizala poruka na jabber kada dobijemo novu poštu na GMailu? E pa čika Vanja je sklepao 2 skriptice koje završavaju ovaj posao ![]() Za početak, pobrinite se da imate instalirane sledeće zavisnosti: Libgmail (OBAVEZNO CVS verziju jer inače neće da radi!) Xmpppy i xsend.py Evo skripti: gmailbroj: Code: #!/usr/bin/env python import libgmail ga = libgmail.GmailAccount("[email protected]", "lozinka") ga.login() folder = ga.getMessagesByFolder('inbox') count = 0 for thread in folder: count = count+1 print count gmailjavi: Code: #!/bin/bash flag="0" while [ true ] do number=`/usr/bin/gmailbroj` if [ $number -eq 0 -o $number -eq $flag ] then sleep 300 continue fi if [ $number = 1 ] then xsend [email protected] Imaš $number novu poruku na GMail-u! fi if [ $number -gt 1 -a $number -lt 5 ] then xsend [email protected] Imaš $number nove poruke na GMail-u! fi if [ $number -gt 4 ] then xsend [email protected] Imaš $number novih poruka na GMail-u! fi flag=$number sleep 300 done Realizovao sam tako da se samo šalje poruka kada se promeni broj poruka od prošlog puta, da ne bi na svakih pet minuta slao jednu te istu poruku ako nije pristigao novi mail. I sad ako još koristite opciju na ES-u "praćenje teme putem emaila" i koristite GMail, onda čim se pojavi novi odgovor na temu, bićete obavešteni ![]() ![]() Imam i verziju koja šalje i subjecte novih poruka, pa ako ste zainteresovani, kažite. Jedino što će neko morati malo da je prepravi jer ne odvaja linije u novi red, mrzelo me oko toga da prčkam, ako je neko voljan nek javi, mada dobro je i ovako. Pozdrav [Ovu poruku je menjao Vanja Petreski dana 27.06.2005. u 18:34 GMT+1] |