[ zorrome @ 28.06.2005. 19:26 ] @
Iako je brdo stranica na Internetu koje opisuju .NET tehnologiju, ipak ......Što se nalazi u .NET Frameworku, a što u .NET Framework SDK?
[ mmix @ 28.06.2005. 20:09 ] @
SDK ima sve sto i goli framework plus dokumentacija, semplovi i command-line alatke i kompajleri.
[ zorrome @ 29.06.2005. 16:38 ] @
OK! Hvala!
Ne bi htio biti dosadan,ali što se točnije nalazi u .net frameworku - da li *.dll-ovi, *lib-ovi, da li sve kontrole koje se korsite na formama..... Što sa nalazi, a koristi programer prilikom izrade .NET programa.
[ ZokiR @ 30.06.2005. 07:17 ] @
Da, framework se sastoji od DLL biblioteka sa klasama za razvoj programa. Za detalje pogledaj .NET Framework Class Library
[ lordbaal @ 30.06.2005. 16:05 ] @
Koliko sam ja ukapirao, a mislim da jesam... ili nisam... :) .NET Framework je "okvir" koji sadrzi sve sto je potrebno za razvoj aplikacija (biblioteke etc.), dok je .NET Framework SDK (Software Developer Kit) razvojno okruzenje, tj alat koji ti omogucava da pises programe koristeci .NET Framework. SDK je besplatan, dok mozes u istu svrhu koristiti i Visual Studio, ali on se placa.

Poz. Vlada
[ akrosoft @ 01.07.2005. 09:23 ] @
.NET Framework se sastoji iz Common Language Runtime i .NET class library i predstavlja "execution environment" koji je potreban kao osnova da bi se startovala bilo koja aplikacija.
Razvojno okruzenje za .NET je u principu Visual Studio .NET, mada moze da bude i neko drugo.
SDK je kolekcija dodatnih alata, utilitija, dokumentacije i biblioteka za .NET.