[ Kurilj @ 30.06.2005. 08:37 ] @
| Pozdrav!
Molim za pomoc, vec tri dana se mucim oko konfiguracije ISA servera.
Prosao sam help uzduž i popreko ali nisam uspio rjestiti zapravo vrlo trivijalan problem. ISA server mi treba samo kao web cache i nista više od toga.
Imam racunalo sa instaliranim Win2003 standard edition serverom, sa dvije mrežne kartice, na jednu sam spojio internet, a na drugu lokalnu mrežu. Zanima me sta trebam podestiti da mi djeljenje interneta i web cahe ide preko tog racunala. Da li trebam prvo sherati internet pa onda instalirati ISA-u, da li treba to racunalo biti i DHCP server ili DNS....nista mi vise nije jasno.
Molio bi nekoga ako mu se da da mi malo detaljnije objasni kako da ovo postavim.
Unaprijed puno hvala na odgovorima!!!! |
[ pisac @ 30.06.2005. 10:32 ] @
ISA server ti je proxy, pa svi browseri trebaju biti podešeni da rade preko proxy-ja na portu 8080. ISA server je i firewall/nat ali da bi izašao na internet preko nekog drugog protokola (recimo TELNET) moraš instalirati firewall klijent na svakom takvom kompjuteru.
U suštini ako ti help ne pomaže, moraš postaviti konkretno pitanje jer ćeš u suprotnom dobijati odgovore koji ti neće ništa više pomoći od helpa. Ako se ne razumeš u TCP/IP teško ćeš se sam snaći u DHCP, DNS, i sličnim podešavanjima.
[ AleksandarNS @ 30.06.2005. 12:32 ] @
prochitaj malo ovaj tutorijal, pa ako ti ne bude i dalje jasno pitaj konkretno
http://www.mcse-serbia.com/htm...ws&file=article&sid=38
[ Kurilj @ 30.06.2005. 20:21 ] @
Hvala na odgovorima!!
Ovaj clanak je upravo ono sto meni treba!
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.