[ mrkvojed @ 01.07.2005. 13:08 ] @
Kako, kada i gde da nadjem komponentu ili kod koji bi se obracao TV-FM kartici i uzimao od nje zvucni Real Stream - pa ga stavljao u neki moj bafer ? |
[ mrkvojed @ 01.07.2005. 13:08 ] @
[ Aleksandar Đokić @ 01.07.2005. 14:23 ] @
obrati se na njenu adresu, ovo najozbiljnije mislim
[ _v!rus_ @ 04.07.2005. 22:54 ] @
Zavisi kakva je kartica:
Starije kartice (Brooktree/Connexant 8x8 i sl.) imaju kabl koji analogni zvuk prosledjuju zvucnoj kartici (na LineIn, CDIn i sl.), isto kao analogni zvuk CDROM-a. Ako je to slucaj, onda te ne zanima da li je to zvuk sa mikrofona ili CD-a ili TV kartice... Evo koda koristeci MCI (izvor: Torry) Code: uses mmSystem; {....} procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject); // Record begin mciSendString('OPEN NEW TYPE WAVEAUDIO ALIAS mysound', nil, 0, Handle); mciSendString('SET mysound TIME FORMAT MS ' + // set time 'BITSPERSAMPLE 8 ' + // 8 Bit 'CHANNELS 1 ' + // MONO 'SAMPLESPERSEC 8000 ' + // 8 KHz 'BYTESPERSEC 8000', // 8000 Bytes/s nil, 0, Handle); mciSendString('RECORD mysound', nil, 0, Handle) end; procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject); // Stop begin mciSendString('STOP mysound', nil, 0, Handle) end; procedure TForm1.Button3Click(Sender: TObject); // Save var verz: String; begin GetDir(0, verz); mciSendString(PChar('SAVE mysound ' + verz + '/test.wav'), nil, 0, Handle); mciSendString('CLOSE mysound', nil, 0, Handle) end; Novije kartice (digitalni tjuner) prave svoj Wave Device koji se koristi za dobijanje digitalnog zvuka u digitalstream formatu (kao uobicajeni [Wave device for modem]), ali ovo stvarno ne znam kako, vidi kako postaviti MCI za nesto drugo sem za default karticu. [Ovu poruku je menjao _v!rus_ dana 04.07.2005. u 23:55 GMT+1] [ obucina @ 05.07.2005. 13:23 ] @
Citat: mrkvojed: Kako, kada i gde da nadjem komponentu ili kod koji bi se obracao TV-FM kartici i uzimao od nje zvucni Real Stream - pa ga stavljao u neki moj bafer ? Tebi treba DirectShow. Prioni na DirectX SDK. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|