[ IDE @ 01.07.2005. 15:01 ] @
imam instaliran Mandrake 10 na kompjuteru, a takodje imam i instalacioni za Suse 8.2 koji nikada nisam probao....
volio bih samo da mi kratko i jednostavno odgovorite:

-vase misljenje o mandrake-u uopste...
-uporedite suse i mandrake-koji je bolji i stabilniji
-uporedite suse 8.2 i mandrake 10-koji je bolji i stabilniji
-kakav je suse9 i vece verzije...

[Ovu poruku je menjao fucking voodoo dana 01.07.2005. u 16:02 GMT+1]
[ axez @ 01.07.2005. 15:42 ] @
To je sve hipoteticki i zavisi iskljucivo od licnih preferencija.

Licno, mislim da su oba zestoko s*****.
[ ljuba @ 01.07.2005. 20:27 ] @
Cao,

I ja sam pocetnik pa ti mozda moje misljenje nije bitno ... ali meni se Suse pokazao kao bolji i stabilniji - konkretno verzija 9.1 - sto je samo moje licno misljenje i iskustvo. Savetovao bih ti da nabavis Live verziju Suse-a pa probaj - dok sam ne probas - dzaba price ;)
[ bojan_bozovic @ 01.07.2005. 20:54 ] @
@axez

Svi na BSD!
[ MladenIsakovic @ 01.07.2005. 20:59 ] @
Citat:
axez: To je sve hipoteticki i zavisi iskljucivo od licnih preferencija.

Licno, mislim da su oba zestoko s*****.

Mada je ovo grubo rečeno, u principu, ima mnogo istine u tome... hmmm...
Što se Mandraka tiče, poslednji dobar Mandrake (po mom mišljenju) bio je 9.1, sve ostalo je teško s*****, a verzija 10.0 najveće moguće s*****!
SuSe preporučujem samo početnicima, koji se prvi put sreću sa Linuxom, jer ima taj svoj Yast za podešavanja, mislim da je to za početnike najbolji distro, ali čim skuže linux, preporučujem da ga zamene nečim boljim. On i nije toliko loš, ali mi jako smeta njegova neverovatna sporost, ubedljivo najsporiji Linux koji sam imao, ne računajući live distribucije, naravno A još mi smeta i neka njegova čudna logika da imitira Windows, sve on hoće da uradi umesto mene, a to mi smeta. Dakle, ako si početnik, ipak uzmi SuSe, svakako je mnogo kvalitetniji od Mandraka, ali čim naučiš da se služiš Linuxom, konzolom, instaliranjem, kompajliranjem i ostalim, pređi na Vector, Slackware, možda Debian (mada ga ja nešto i ne ljubim) a kad postaneš Linux majstor, onda - Gentoo!
[ tdjokic @ 01.07.2005. 21:14 ] @
Poseti ovaj sajt www.distrowatch.com pa tamo pogledaj. Uz vecinu distribucija ces naci i brojne osvrte na nju, za svaku verziju pojedinacno pa studiraj.
[ mile77 @ 02.07.2005. 07:45 ] @
*axez*: To je sve hipoteticki i zavisi iskljucivo od licnih preferencija.
> >
> > Licno, mislim da su oba zestoko s*****.
Mada je ovo grubo rečeno, u principu, ima mnogo istine u tome... hmmm...
> Što se Mandraka tiče, poslednji dobar Mandrake (po mom mišljenju) bio je
> 9.1, sve ostalo je teško s*****, a verzija 10.0 najveće moguće s*****!

Mislim da ovakvi i slicni komentari nemaju nikakvog smisla i da ih pisu ljudi
koji 10 i vise sati provode uz monitor, zamenjujuci pri tome realan zivot
virtualnim. Ja 8 - 10 sati provodim na poslu, zaradjujuci za egzistenciju i
ne zelim da trosim ionako malo slobodno vreme da bih postao
sistem-administrator. Umesto toga, zelim stabilan sistem koji obavalja posao
(interenet bez virusa, muzika, video, pisanje dokumenta, digikam...) i sa
kojim cu imati sto manje problema. Svoje slobodno vreme radije trosim na
porodicu, dobru knjigu, kupanje, pecanje i aktivnosti vezane za mlade, lepe i
atraktivne devojke.
[ homoludens @ 02.07.2005. 10:04 ] @
@mile77
sta ce ti linux ako imas zenu i decu? :)
neces imati vremena za njega.
mada je tvoja ideja lepa ali sto bi se reklo ti bi da je j* a da ti ne u*. nije jednostavno.

@fvoodoo
istina je da su obe navedene zesce lose (to ces naravno shvatiti tek kasnije kada se upoznas sa sistemom), ipak mislim da je suse zgodniji.
[ MMX @ 02.07.2005. 10:54 ] @
Iskreno, nikada nisam voleo te Windows like distribucije. Ako želiš da naučiš Linux, preporučio bih ti Slackware.
[ Sundance @ 02.07.2005. 14:00 ] @
Ukratko: Ekipa ovdje ti želi reći da staviš Slackware i oduševiš se (ne)funkcionalnošču.
[ japan @ 02.07.2005. 15:47 ] @
...a kad oduševljenje splasne, da zasučeš rukave i da izbrišeš onu zagradu sa sve unutrašnjim sadržajem...
[ MladenIsakovic @ 03.07.2005. 03:22 ] @
Citat:
Sundance: Ukratko: Ekipa ovdje ti želi reći da staviš Slackware i oduševiš se (ne)funkcionalnošču.

Ma da, Windows je sva sreća na ovom svetu, a ti si, kako vidim, posisao svu pamet ovog sveta, ali ne preko sise (dojke) već preko nečeg drugog...
[ Sundance @ 03.07.2005. 10:14 ] @
Vidim da pričaš iz vlastitog iskustva...
[ axez @ 03.07.2005. 15:55 ] @
Citat:
Sundance: Vidim da pričaš iz vlastitog iskustva...

Alo, trolu, vrati se medju one morone koji ne znaju ni apdejt da instaliraju koji je automatski skinut......medju njima mozes jos i da prodjes kao manje glup.