[ homoludens @ 02.07.2005. 12:04 ] @
koliko ja znam LUG Beograd ne postoji, bilo bi lepo da nije tako.
ima li zainteresovanih da osnujemo LUGBgd?
sta mislite o tome?
[ bobzilla @ 02.07.2005. 13:28 ] @
Dobra ideja. ;) A kako bi to rešio? Imaš neke konkretne ideje ili ?

I ja trenutno imam projekat formiranja manje linux zajednice koji je u toku. Ako nesto od LUGB bude, javi mi.
[ homoludens @ 02.07.2005. 13:41 ] @
sto se tice ideja svako ih ima koliko hoces.
i naravno da ne mozemo da odmah napravimo nesto veliko.
krene se od neke 'manje linux zajednice', i siri se koliko moze.
dobro bi bilo da se kontaktira LUGoNS, i eventualno jos neka nasa grupa (nisam cuo ni za jednu drugu)... cujemo iskustva i vidimo kako funkcionise.

Citat:
Ako nesto od LUGB bude, javi mi.

sta da ti javim? :) ne mogu sam da napravim LUG, a kao je bude cuce se.

u svakom slucaju za sada nas ima dvojica zainteresovanih.
bilo bi dobro da budemo u kontaktu.
[ bobzilla @ 03.07.2005. 02:22 ] @
Citat:
sta da ti javim? ne mogu sam da napravim LUG, a kao je bude cuce se.

u svakom slucaju za sada nas ima dvojica zainteresovanih.
bilo bi dobro da budemo u kontaktu.

hehe... Pa nema neke vajde ako nas bude samo dvojica. Mislio sam da zainteresujes vise ljudi... Pa da se onda pocne konkretno sa necim. Ali u svakom slucaju mozes malo da ugnjavis LUGONS i ukrades neko iskustvo od njih.
[ Stator @ 03.07.2005. 09:00 ] @
Idea jeste dobra ali ima li neko uopste pojma sta treba da predstvalja ta LUG ???
[ axez @ 03.07.2005. 16:20 ] @
U svakom slucaju slobodno nas posetite na http://ns-linux.org/
Ima na stranici link za chat gde mozete videti na kojim irc serverima gubimo vreme pa svratite....na irc-uvek nekog ima.
[ bobzilla @ 03.07.2005. 16:53 ] @
Citat:
U svakom slucaju slobodno nas posetite na http://ns-linux.org/

Odlican sajt momci.

Ja predlazem da poslusamo Axeza i jedan dan svratimo (IRC) na lekciju kod novosadjana. Ako nesto i naucimo, onda bismo mogli preneti ta iskustva na BG.
[ homoludens @ 04.07.2005. 08:23 ] @
ja sam mislio da mi stvarno svratimo do njih. tacnije da odemo na neki njihov sastanak i upoznamo se sa tim ljudima i nacinom funkcionisanja.

Citat:
Stator: Idea jeste dobra ali ima li neko uopste pojma sta treba da predstvalja ta LUG ???

ja ne. samo mi se vise smucilo da ne znam (licno) nikog ko koristi linux i sa kim mogu da se uzivo posavetujem o necemu ili da popricam o nekoj temi vezanoj za linux.

za pocetak hajdemo ovako ( inace ideja je podtekla od -=k3rn3l=--a ) :

neka mi svako zainteresovan pusti PP tako da ja imam neku predstavu koliko nas ima zainteresovanih i kada nas se skupi, npr. deset, da se nadjemo i dogovorimo o daljem delovanju.

za temu u PP-u stavite LUGBg.

[Ovu poruku je menjao homoludens dana 04.07.2005. u 11:18 GMT+1]
[ bobzilla @ 05.07.2005. 00:42 ] @
Ljudi, ako ste iz BGa i koristite Linux, javite se. Pa da se organizujemo. LUGBG (LUGOBG) ce koristiti svima koji koriste GNU/Linux u BGu.
[ homoludens @ 05.07.2005. 08:52 ] @
zaista javi te se nema svrhe praviti LUG ukoliko nema ljudi.

za sada nas ima 5. nije ni lose za 24h.

inace cemu prevashodno sluzi LUG:
osim ociglednog druzenja i upoznavanja sa slicno-misljenicima, sluzi da se razmene iskustva, pruzanju pomoci i saveta jedni drugima manje vise kao forum samo stvar je brza jer mozes doneti svoj racunar i zamoliti ostale da ti pomognu za instalacijom i podesavanjem sistema, drajvera, programa i cega god sto vam padne na pamet.
i videti kako drugi ljudi resavaju svoje probleme sa/pomocu linux-a.

dakle mogu se javljati i oni koji ne koriste linux, ali to zele samo nemaju dovoljno informacija pa se premisljaju.

u svakom slucaju pogledajte sajt LUGoNS-a, i to je manje-vise to.
[ Miško Stefanović @ 05.07.2005. 14:34 ] @
Pozdrav svim zaineresovanim za ovu izuzetnu ideju, koju podržavam svom snagom.

Pogledao sam kako su to uradili novosadjani i video da im je support Adacom. Znači da i nama treba nešto slično. Dozvolio sam sebi slobodu da samoinicijativno pokušam da nadjem nekog ko bi bio zainteresovan da nam pomogne. Bez prostorija i sponzora teško je realizovati neki projekt. Jedna beogradska institucija je vrlo zaineresovana za ovu ideju, ali obzirom na godišnje odmore početak realizacije bi mogao da bude posle 15. augusta, pa kad smo bili strpljivi do sada možemo još malo.

Da ne gubimo vreme moj predlog je da se okupimo u što većem broju na lokaciji za koju se dogovorimo i da taj skup nazovemo "Osnivačka Skupština" na kojoj bi videli objektivan broj zainteresovanih i eventualno formirali inicijativni odbor koji bi kasnije na sebe preuzeo realizaciju.

Ovo možda zvuči malo demagoški ali to je jedini pravi put.

Nadam se da do kraja jula može da se skupi bar stotinak pingvina što mislim da je za početak dovoljno. Predlažem da se u tom periodu formiraju i konkretne ideje o načinu rada i da se vidi gde bi mogao da bude hostovan naš sajt.

Ovo je umesto privatne poruke zaineresovanih, znači +1.

Da ne zaboravim, preko ove institucije bi verovatno obezbedili i prostor za okupljanje.

Pozdrav,
Miško Stefanović

P.S. Ovo nije šala.
[ homoludens @ 05.07.2005. 21:42 ] @
Citat:
P.S. Ovo nije šala.

naravno da nije, to zaista jeste jedini put, jedino sto nam zaista treba dovoljno ljudi da bi okolina to shvatila kao ozbiljnu stvar.

hvala na podrsci i dobrodosao!
[ Alef @ 05.07.2005. 22:25 ] @
Citat:
Miško Stefanović: Pogledao sam kako su to uradili novosadjani i video da im je support Adacom.

LUGoNS-a, nažalost, još uvek ne podržava ni jedna firma, pogrešno si razumeo, Adacom nema nikakve veze sa LUGoNS-om. Tomo nam je izašao u susret prostorijom, da nam mesto okupljanja ne bi bila kafana.

Jedini ko trenutno, materijalno, (p)odrzava LUGoNS je Milobit .

[Ovu poruku je menjao Alef dana 20.07.2005. u 22:50 GMT+1]
[ Miško Stefanović @ 06.07.2005. 15:13 ] @
@Alef

Zaista se izvinjavam na pogrešnom tumačenju, ali priznačeš da je i sama dobra volja gospodine Tome da vam i to omogući značajna podrška Linux zajednici.

Ja znam mnoge vlasnike velikih distributera, sa nekima sam i prijatelj, i svi su me odbili kada sam ih pitao za nešto tako. Kao oni su zvanični distibuteri MicroSofta i blablabla. Prostorija za okupljanje i jeste osnovni korak da bi se nešto uradilo i ovde. Ako mi uspemo da probijemo led, po našem receptu će možda uspeti i ostali gradovi u Srbiji.

Nije mi drago kad vidim da se mi borimo za "izvrsno" 60-to mesto sa Bruneima po broju registrovanih Linux korisnika. Na linuxo.org je počela akcija registracije Linux korisnika pa mislim da bi i mi mogli da se priklučimo da bar malo operemo obraz.

Pozdrav,
Miško Stefanović
[ axez @ 06.07.2005. 21:04 ] @
Pazite...za pocetak se najbolje okupite pa i u kafani......nije bitno gde.
Svaki pocetak je bas ono...pocetak.

Citat:
Miško Stefanović: . Ako mi uspemo da probijemo led, po našem receptu će možda uspeti i ostali gradovi u Srbiji.

Hmmm.....hoces da kazes da se nase probijanje leda ne vazi.....:)

[Ovu poruku je menjao axez dana 06.07.2005. u 22:19 GMT+1]
[ Miško Stefanović @ 06.07.2005. 23:53 ] @
axez, nisam ni slučajno tako nešto pomislio, naprotiv ja sam oduševljen time što ste vi uradili.

Ja sam starija garda koja se seća vremena radioamaterskih klubova koji su bili dostupni skoro non-stop u koje čovek dodje kad poželi i uvek ima nekog sa kim može da podeli iskustva. To je model koji bi ja želeo ako je moguće da se napravi, znači tu moju rečenicu tumači na ovaj način.

Kafana je dobra za početak, ali beogradski ugostitelji nisu baš blagonakloni većem društvu koje dugo sedi a malo troši, mada izgleda da će to ipak biti početak. No to je ipak trenutno sekundarno, mene brine malo zainteresovanih mada i desetak ljudi može da napravi čudo. Čini mi se da većina čeka da vidi šta ćemo mi uraditi pa da se prikjluče, što je OK i uvek će biti dobrodošli. Glavno je da je delimičan prvi korak napravljen, da postoji dobra volja a ja sam uporan čovek koji obično žavrši sve što započne. Nadam se da će tako biti i ovog puta.

Pozdrav,
Miško Stefanović
[ linuxadore @ 07.07.2005. 03:48 ] @
Najzad, prava ideja. Racunajte na mene. Inače, ne znam skoro nikog lično ko koristi linux. (U firmi linux je na Suse serveru, a jedan admin koristio je MDK, kao i ja, i koliko znam pate se sa drajverima na svojim ws). I njima ću da javim ovu vest. Ajmo, curice, ajmo, dečaci...
[ homoludens @ 07.07.2005. 21:13 ] @
mozda zvuci pomalo idealisticki (iako obicno nisam takvog opredeljenja), ali mislim da zaista deset ljudi mogu da pokrenu cudo. narocito u ovakvom stanju.
broj poseta linux forumima na es-u je vec duze vreme u vrhu u odnosu na sve ostalo, najzad su i (neki) mediji poseli da primecuju postojanje linux-a, zatim, po meni, zaista zavidljiv uspeh gnuzille, i narocito linux-ov uticaj na saradnju i povezivanje zaista znaci da je i kod nas pocela da kruzi dovoljno jaka ideja o otvorenom softveru.
makar dovoljno jaka da okupi odredjeni broj ljudi.
sto je nama, u Bgd-u, mnogo lakse nakon sto je novi sad 'probio led', i bez kojih ni ja ne bi pokrenuo ovu temu, a i ljudima ( ukljucujuci i mene, naravno) bi ideja LUG-a bila jako daleka i mutna.

dovoljno je javnih projekta, vezanih za open source, pokrenuto i zamrlo u ovoj zemlji da verujem da postoji dovoljno iskustva da se to ne desi i sa ovim.
naravno, ukoliko se pojave pravi ljudi.
[ zorule @ 08.07.2005. 00:01 ] @
Pozdrav svima.
Ja zivim u Ottawa-i, Canada ali pozdravljam ideju LUG BG.

Moj predlog je za pocetak da napravite "virtuelni" LUG sa sastancima online.
Prostorija nije najvaznija jer kako mozete da vidite iz primera OCLUG-a (Ottawa Linux User Group) http://oclug.on.ca/index.php oni rade punom parom a sastaju se jednom mesecno u prostorijama javne bibnlioteke.

Dakle Web sajt bi bio dovoljan i mozda, posto vidim da ima i starih Radio Amatera neko moze da vas poveze sa nekim od radio klubova.
Siguran sam da bi bili presretni da vam daju jednu prostoriju jednom mesecno za sastanak jer je njima u interesu samim tim sto je na Linux-u najbolja podrska za Radio Amatere.

Ja sam licno bio na ETF-u Yu1exy, u Beogradu i oni su bili totalno neaktivni a postorije zvrje prazne (ovo je bilo pre nekih 10 tak godina tako da se mozda promenilo).

Ima dosta radio klubova u Beogradu.

Web sajt hosting je najvazniji za pocetak ali sam siguran da ima dosta ljudi koji bi ustupili ili donirali sajt za LUG.

Axez ima dobar primer NS LUG-a i svaka cast tim momcima.

Sretno i nemojte da se stidite, samo napred a Linux moze samo da bude jos popularniji, kao sto se pokazalo u zadnje dve godine.

Pozdrav
Zorule (www.1o1.com)
[ unicorn @ 08.07.2005. 02:49 ] @
Ako primate i podmladak koji tek planirainstalaciju Linuxa, pridruzujem se... ;)

73 svim kolegama... YU1EXY su planirali (a ne znam da li su realizovali) postavljanje velikih antentskih sistema u (na?) Borchi... Qbure sa podmlatkom, a sastanci su svakog utorka u potkrovlju ETFa kada sam ja poslednji put proverio... Nazalost, ETF mi oduzima poprilichno vremena, tako da se nisam ni uchlanio, niti stizem da odem na sastanke, jer nisam toliko aktivan shto se radio-amaterstva tiche...
[ kraljevic marko @ 09.07.2005. 00:47 ] @
Evo ovako, koristim burazerov log, oshto mog logina na ES nemogu nikako da se setim, a i on me malopre obradovao time shto mu kuler na Athlonu nije radio par minuta, tako da mu sad ni pomenuti vishe ne radi, dobro de.

Idaja je OK, pokupio sam link sa linuxo-a, neko tamo pominje i neki sastanak, makar ovde u BG-u.
Poshto sam se i ja jedno vreme zamlacivao time da se okupe ljudi, reko ajde da se onda barem odazovem na tudji poziv, ili predlog.

Pa ako planirate neshto, a prostor je problem, a ono po ovako lepom vremenu moze i out-door za pochetak???
[ homoludens @ 09.07.2005. 12:06 ] @
evo linka ka temi na linuxo.org:
http://www.linuxo.org/modules....&file=viewtopic&t=4339

tamo, dakle, ima jos zainteresovanih.

mislim da bi mogli da krenu predlozi za termin i mesto.
sto se mene mozemo da se nadjemo i na otvorenom, lepo je vreme.
na primer neki popodnevi casovi, sledeci vikend, kako bi mogli da dodju i ljudi koji rade.
sta vi mislite?

[ pivica @ 09.07.2005. 16:39 ] @
sto se mene tice moze sledeci vikend. ako ne nadjemo prostorije moze i neki parkic ili kafic (da ne kazem kafana). a vreme moze oko 13-14h ako nije toplo ili posle podne ako je toplije.
[ bobzilla @ 09.07.2005. 17:50 ] @
Citat:
pivica wrote: sto se mene tice moze sledeci vikend. ako ne
nadjemo prostorije moze i neki parkic ili kafic (da ne kazem kafana). a
vreme moze oko 13-14h ako nije toplo ili posle podne ako je toplije.

Ja sam u naredne dve nedelje potpuno slobodan. Tako da mi odgovara
sledeca nedelja.

P.S. Moze i kafana. :))))) Mada nije bas dobro da osnivacka skupstina
bude u kafani. :) Ko zna sta ce ljudi da pomisle. ;)
[ homoludens @ 09.07.2005. 19:34 ] @
nisam bas siguran da se ijedna osnivacka skupstina, koja je potekla od naroda je li, a ne neke institucije, odvijala van kafane?
pa samim tim ne vidim razlog da mi budemo izrod.
osim, naravno ako vreme ne bude dovoljno lepo, pa da to bude u prirodi (ada i sl.)

znaci moze da se planira za sledecu subotu - 16.06.'05. , popodnevni casovi?
[ pivica @ 09.07.2005. 23:12 ] @
Citat:
znaci moze da se planira za sledecu subotu - 16.06.'05. , popodnevni casovi?

moze sto se mene tice.
[ Miško Stefanović @ 10.07.2005. 03:27 ] @
Prisutan,

Predlog: bašta restorana "Kovač" jer ima veliki deo pokriven za svaki slučaj ako bude kiše.

Pozdrav,
Miško Stefanović
[ vladab @ 10.07.2005. 11:35 ] @
I ja sam prisutan, mada ne bih imao nista protiv i da bude popodne ili cak uvece!
[ bobzilla @ 10.07.2005. 20:07 ] @
Potvrdjujem. ;)
[ unicorn @ 11.07.2005. 00:50 ] @
Potrudicu se da dodjem iako sam nov ovde, da upoznam vas i Linux...
A shta ce biti predmet tog sqpa, chisto da znam?... 'Ocemo morati da polazemo neki ulazni test ili cemo samo placati neq kintu?... :)
[ Branka Stefanović @ 11.07.2005. 09:58 ] @
Linux-aši ako budete radili kao što se već danima oduševljavate idejom i dogovarate koje je ili nije prikladno mesto za prvi susret, biće po onoj narodnoj, tresla se gora-rodio se miš, akcija deco, akcija!
[ kraljevic marko @ 11.07.2005. 11:41 ] @
Pravo da vam kazem, ja 16.07 teshko da mogu, a kada bih znao tachan broj svih onih koji ce sigurno doci, onda bi definitivno moglo da se realizuje okupljanje za moj rodjendan, tj poshto vec pravim neshto, prvenstveno osmishljeno kao povod za okupljanje pa tek onda kao proslava mog rodjendana koji pada tek 2 dana kasnije, pa i ako organizacija zazivi, godishnjice se nece slaviti s-mojim rodjendanom.
Dakle ajde rezimirajte koliko vas moze i hoce na neku sedeljkicu, na kojoj ce moci uz pivo i roshtilj ... da se izupoznajemo i izdogovaramo, pod vedrim nebom ili u priatnom ambijentu jedne kuce, koja bash i nije u centru grada, zapravo nalazi se u Sremchici, ali je stici dovde prava sitnica, najjacha BUS linija 511, pa sad ako hocete javnite mi se na PM preko linuxo.org Off-Topic (vidi link gore).
[ Miško Stefanović @ 11.07.2005. 23:20 ] @
@unicorn

Predmet skupa je da se konačno okupimo i upoznamo i naravno dogovorimo šta i kako ćemo raditi. Smisao svega ovoga je da baš što više novih ljudi počne da radi pod Linux-om.

Ako lokacija koju sam predložio odgovara onda predlažem neko kompromisno vreme 17 časova, nije fiksno može da se promeni.

Pozdrav,
Miško Stefanović

P.S. Ako bi više ljudi došlo recimo 23-eg, dogovorimo se ali neka to bude poslednji rok za prvo okupljanje.
[ unicorn @ 12.07.2005. 02:41 ] @
OK, ja sam i bio odluchio da predjem na Linux, pa sam zato doshao ovde da se informishem chitajuci vashe postove...
[ vladab @ 12.07.2005. 09:54 ] @
Citat:
Miško Stefanović:
P.S. Ako bi više ljudi došlo recimo 23-eg, dogovorimo se ali neka to bude poslednji rok za prvo okupljanje.
Bolje je da se nadjemo ranije. :O)
[ NIkoDS @ 12.07.2005. 13:50 ] @
e, i ja sam zainteresovan, pa bih mozda dosao kada utvrdite kad ce to tacno (23.jula ako sam dobro razumeo) da bude i gde i mislim da je kafana najbolje mesto za to! pozdrav niko
ps takodje mislim da je bolje kasnije (23-eg a ne 16-og) al da bude vise ljudi :-)
[ bobzilla @ 12.07.2005. 14:09 ] @
>

Tesko da ce biti vise ljudi 23ceg... Neki idu i na odmor... ;) Evo na
primer ja. Bolje je 16ti.
[ Miško Stefanović @ 12.07.2005. 15:43 ] @
Dogovor kuću gradi a kompromis rešava i najteže probleme.

Niko nama ne brani da se vidimo i dva puta ovog meseca, dakle ovako:

Prvo okupljanje 16. 7. 2005. bašta restorana "Kovač" u 17 časova, oni koji ne mogu u ovom terminu vidimo se 23. 7. 2005. na istom mestu u isto vreme. Poziv važi i za one koji su bili 16.

Mislim da je ovim problem termina rešen, bar za mene i biću prisutan oba puta.

Restoran "Kovač" se, za one koji ne znaju, nalazi stotinak metara naviše od FON-a odnosno FPN-a. Svi tranvaji koji idu ka Banjici i svi autobusi koji prolaze Avalskim putem (Bulevar JNA) staju vrlo blizu.

Do skorog vidjenja, pozdrav,
Miško Stefanović
[ pivica @ 12.07.2005. 17:25 ] @
sto se mene tice moze i 16 i 23. znaci vidimo se sigurno16-tog a mozda banem i 23-eg;)
nego da li smo se svi saglasili oko lokacije. meni ovaj restoran kovac ne zvuci lose, sta ostali misle?
[ vladab @ 12.07.2005. 17:37 ] @
Ja mislim da je malo daleko... Jel moze nesto blize centru? Npr neka pivnica ili slicno?
[ homoludens @ 12.07.2005. 21:29 ] @
pa jeste dalekom moguce da bi bilo zgodnije da je negde u centru, ali sa druge strane do tamo se zaista lako stize, a i nisam siguran da bi nas bilo gde u centru gledali blagonaklono (ocekujem da ce nas biti vise od 5). a kada se jednom nadjemo lako ce se ustanoviti gde cemo sledeci put ukoliko nam to mesto ne odgovara.

ja 23. necu biti u gradu, ali se 16. siguno vidimo.

za svaki slucaj jos jedno obavestenje: da bi dosli ne morate se nikom najaviti, svi su dobrodosli. samo se pojavite u to vreme.
[ Sioux @ 12.07.2005. 22:25 ] @
Petoro ?
Ako vas ozbiljno shvatimo mi sa linuxo.org moglo bi da bane 2-3 000 ljudi.
Pokušaću da dođem , ako posao dozvoli...
[ kraljevic marko @ 13.07.2005. 01:35 ] @
@Sioux
Onda bolje prijavite okupljanje nadleznim organim, da ne izbije neka frka :-)
[ homoludens @ 13.07.2005. 03:58 ] @
naravno da ocekujm vise ljudi, nego sam broj 5 uzeo kao neki maksimum koji bi neki kafic u centru trpeo vise sati (ako se malo narucuje,...?!)
[ pivica @ 13.07.2005. 06:48 ] @
ja cu doci sigurno 16-tog. posto cu doci kolima sa mirijeva, kome je daleko mogu da ga pokupim usput, ako final destination bude restoran kovac.
[ Bik_koji_sedi @ 13.07.2005. 13:33 ] @
Da nebi dzabe dolazili, bolje da vam kazhem dok je josh vreme:
Kafana "Kovach" ne radi.
poz.
[ kraljevic marko @ 13.07.2005. 16:45 ] @
Mozda bi mogla Pivnica za zelenjaku, tamo su se skoro uvek okupljali irceri, pa poshto i oni planiraju neko kasno okupljanje za 16-ti, mozda bi ste im mogli biti prethodnica.
[ Sioux @ 13.07.2005. 19:49 ] @
Će nađemo drugu

--
Using M2, Opera's revolutionary e-mail client: http://www.opera.com/m2/
[ Sioux @ 13.07.2005. 19:51 ] @
He ,he ,he ...

--
Using M2, Opera's revolutionary e-mail client: http://www.opera.com/m2/
[ homoludens @ 14.07.2005. 02:27 ] @
hmmm..., sasekli su nas u startu! :)

Misko javi se da potvrdis ili demantujes ovu informaciju!

za alternativu predlazem kafanu 'Orach' u Makenzijevoj, isto imaju veliku tendu.
provericu sutra da li radi :).
[ Milos Sreckovic @ 14.07.2005. 10:34 ] @
Ja sam iz sapca ali idem u skolu u BG(srednju) i voleo bi da se prikljucim LUG-u ali ne mogu da dolazim u BG samo zbog toga, tako da bi bilo lepo da za svaki sastanak obavestite na ovom forumu... Znam da ce do prvog okupljanaj biti gomilu obavestenja, ali posle ko zna, a ja dolazim tek u septembru ...
[ Miško Stefanović @ 14.07.2005. 20:06 ] @
@homoludens

Da znaš da sam se i ja iznervirao kad sam video da "Kovač" renoviraju do septembra, tj. da ne radi.

"Orač" mi se čini takodje dobrim izborom pa neka bude "Orač" u 17 časova, neće vajda i oni da nas ispale, mada je malo nezgodan zbog parkiranja (zonaII) ali na Slaviji ima parking pa malo uzbrdo ništa ne fali.

Dakle kafana "ORAČ" 16. 7. 2005. u 17 časova.

Dogovoreno? za mene da.

Pozdrav,

Miško Stefanović
[ pivica @ 15.07.2005. 06:41 ] @
dogovoreno
[ bobzilla @ 16.07.2005. 19:11 ] @
O sh*t... Totalno sam zaboravio...

Pa nista... Javite kako je bilo i da li je pao neki dogovor. U Beogradu sam oko prvog jula, pa ako nesto dogovorite, bicu tu.
[ homoludens @ 16.07.2005. 21:10 ] @
sada je 16. jul.

i misko ce da stavi izveztaj.
bice zanimljv.
:)

[Ovu poruku je menjao homoludens dana 16.07.2005. u 22:15 GMT+1]
[ bobzilla @ 17.07.2005. 00:55 ] @
Ovaj... Oko 1 avgusta.
[ Miško Stefanović @ 17.07.2005. 12:05 ] @
Dan 0+1 od trenutka kada je formiran LUG-BG.

Prvo iskreno priznanje momcima iz Zaječara koji su dali značajan doprinos da se ovo dogodi, Beogradjanima veliki minus, kad je trebalo preći sa reči u "ORAČ" čini mi se da su zalutali na Adu, sa dva časna izuzetka.

Ovo je dovoljno za uvod, uz napomenu da smo sem radnog, imali i deo sa prijatnim, prijateljskim ćaskanjem uz ledeno pivce, odnosno osveženje po želji. Sledeći, "za zaboravne popravni" sastanak je po dogovoru 23. 7. u 17 časova na istom mestu, a obzirom da vidim da ima ljudi koji mogu da dodju tek posle 01. 8. videćemo da napravimo još jedan skup pre 15. 8.

Preliminarno smo utanačili osnovne smernice našeg budućeg delovanja (što je bio cilj i smisao prvog okupljanja), detalje neću sada da iznosim jer očekujem i neke nove posle 23-eg pa ću tada sve da objedinim i objavim jer će tada slika biti potpunija.

Žao mi je što se članovi linuxo.org-a nisu pojavili, odnosno "naljutili" i banuli njih preko hiljadu, no tu je 23. uz napomenu da smo mi jedna jedinstvena zajednica koja ne sme da se deli po pripadnosti forumima.

Zaključak je da ovo ima velikog smisla i da je ostvarivo, a pisana i uživo razmenjena misao ne mogu da se porede kvalitetom. Po mišljenju svih prisutnih, a i po mom ličnom ovo je bio
pogodak u centar, odnosno prava stvar.

Završiću parafraziranim citatom: "Pingvini Beograda i Srbije ujedinimo se".

LUG-BG osnovan je 16. jula 2005. godine u kafani "ORAČ", tj. prva brazda je izorana.

Pozdrav,
Miško Stefanović
[ bobzilla @ 17.07.2005. 22:30 ] @
Citat:
a obzirom da vidim da ima ljudi koji mogu da dodju tek posle 01. 8. videćemo da napravimo još jedan skup pre 15. 8.

Odlicno. ;)

Citat:
uz napomenu da smo mi jedna jedinstvena zajednica koja ne sme da se deli po pripadnosti forumima.

Naravno.

Citat:
Završiću parafraziranim citatom: "Pingvini Beograda i Srbije ujedinimo se".

Je li u toku pisanje pingvinistickog manifesta? :D Znaci o glavnim idejama ste se dogovorili? Ok. Vidimo se posle prvog...

Veliki pozdrav svima koji su bili i koji ce tek biti, od jednog zaboravnog pingvina. ;)
[ axez @ 17.07.2005. 22:55 ] @
...a gde su slike...:)
[ playahater @ 18.07.2005. 12:26 ] @
axez
Citat:
...a gde su slike...:)

Heh .. znao sam da smo neshto zaboravili .. :))))
sledeci put .. ;)
[ pivica @ 21.07.2005. 06:36 ] @
Misko jel i dalje vazi u subotu u 17h?
[ Miško Stefanović @ 21.07.2005. 09:52 ] @
Naravno da važi pivice, bilo bi jako loše da sad kad smo krenuli zastanemo.

Dakle, novo okupljanje LUG-BG je u subotu 23. jula u 17 časova, restoran "ORAČ".

Svi koje zanima o čemu pričamo i kakvi su nam planovi su dobrodošli.

Do vidjenja u subotu.

Pozdrav,
Miško Stefanović
[ playahater @ 21.07.2005. 14:19 ] @
Vidimo se u subotu ..
[ Branka Stefanović @ 22.07.2005. 13:35 ] @
Doći ću i ja u subotu, iako sam pripravnik u Linux-u!
[ homoludens @ 13.08.2005. 20:13 ] @
najzad se oporavio ES!

jesmo li jos uvek zainteresovani?
red je da se okupimo uskoro (u toku sledece nedelje).

[ neetzach @ 13.08.2005. 20:38 ] @
Eto vam Beer Fest :)
[ pivica @ 14.08.2005. 09:20 ] @
Citat:
jesmo li jos uvek zainteresovani?

naravno da smo zainteresovani:)))

moze subota, kao i do sad.
[ homoludens @ 14.08.2005. 20:02 ] @
hmmm...
beerfest pada pada i u subotu...
nije ni to nemoguce.
[ pivica @ 14.08.2005. 20:16 ] @
Citat:
homoludens: hmmm...
beerfest pada pada i u subotu...
nije ni to nemoguce.

ja sam protiv, sta da se radi kad ne volim pivo;)))
[ playahater @ 15.08.2005. 11:58 ] @
I ja sam konachno prihajao u Bgd .. tako daaaa ... recite vreme i mesto i vidimo se ..
[ vladab @ 15.08.2005. 23:01 ] @
Ja idem na beerfest, pa ako nije tamo... sorry... :O)
[ Barabbas @ 16.08.2005. 21:57 ] @
Ja bih dosao, ali BeerFest...
Pazi raspored za subotu:

SUBOTA 20. 08. 2005

Polufinale u brzom ispijanju piva 18:00 – 19:30h
1. Far 20:00h
2. Ljute papričice (RHCP Tribute) 20:30h
3. Point Blank 21:15h
4. SO SABI 22:15h
5. ORTHODOX CELTS 23:45h
6. DEL ARNO BEND 01:00h
7. DJ Veče 80 - tih
DJ Kuzma
DJ Chipi

Znaci Point Blank i Ljute Papricice... A o Orthodox Celts ni da ne govorimo.
Evo, obecavam da cu doci, i da cu povesti ekipu ali... ...skup mora brzo da se zavrsi da svi stignemo na BeerFest, ili da pocnemo ranije?
Jel moze neko da objasni gde je restoran "Orac", mislim da nisam siguran.
[ playahater @ 17.08.2005. 00:15 ] @
oce li biti sastanka u subotu ili ne..
mogli bi eventualno ranije..
oko 2-3..
pozdrav
:))
[ homoludens @ 18.08.2005. 06:33 ] @
ja sam za sastanak. znaci bice ga :).
kako nisu velike vrucine, slazem se da bude malo ranije. linux je linux ali pivo je pivo.
onda: subota u 15h.

kafana 'orac' je u marsala tolbuhina (mislim da je broj 81, bar google tako kaze :) ), kada se ide ka slaviji sa desne strane, blizu stanice 83 i trolejbusa. imaju veliku pokrivenu bastu.

[Ovu poruku je menjao homoludens dana 18.08.2005. u 07:35 GMT+1]
[ playahater @ 18.08.2005. 12:50 ] @
Citat:
homoludens: ja sam za sastanak. znaci bice ga .
kako nisu velike vrucine, slazem se da bude malo ranije. linux je linux ali pivo je pivo.
onda: subota u 15h.

kafana 'orac' je u marsala tolbuhina (mislim da je broj 81, bar google tako kaze ), kada se ide ka slaviji sa desne strane, blizu stanice 83 i trolejbusa. imaju veliku pokrivenu bastu.

[Ovu poruku je menjao homoludens dana 18.08.2005. u 07:35 GMT+1]

Dobro onda .. Dogovoreno za Subotu u 15h u Orachu

Vidimo se ...
[ pivica @ 19.08.2005. 20:42 ] @
e ljudi meni je nesto sad iskrslo, u stvari ucinilo mi se da nece biti nista ove subote vec mozda sledece (zbog piva i ostalog;), pa sam onda neku obavezu, koja me je cekala u sledecoj suboti, pomerio za ovu tako da sad na kraju ne mogu da dodjem:(

u svakom slucaju lepo se isastancite:)) pa se vidimo sledeci put, nadam se u skorije vreme.
[ Miško Stefanović @ 20.08.2005. 12:45 ] @
Subota 27. ili nedelja 28. šta više dgovara? Vreme 16 časova, kafana "ORAČ". Dogovorimo se pa da se vidimo.

Pozdrav,
Miško Stefanović
[ bojan_bozovic @ 20.08.2005. 12:50 ] @
Reklamirate Linux (TM)* besplatno? Zasto ne trazite da vam Linus plati?

* Linux is registered trademark of Linus Torvalds
[ playahater @ 20.08.2005. 12:52 ] @
Pa hoce li biti sastanka danas u 15h ili ne ???
[ homoludens @ 20.08.2005. 17:32 ] @
Citat:
playahater: Pa hoce li biti sastanka danas u 15h ili ne ???

sastanak je bio i playahater je prisustvovao :).

Citat:
Miško Stefanović: Subota 27. ili nedelja 28. šta više dgovara? Vreme 16 časova, kafana "ORAČ". Dogovorimo se pa da se vidimo.

Pozdrav,
Miško Stefanović

zdravo misko, drago mi je da si se vratio.
dogovorili smo se (mada to moze da bude klizno vreme), za sledecu subotu u 16h.

Barabbas je pokrenuo temu o registrovanju LUG-a kao neke organizacije (pa da budemo i 'zvanicno' osnovani). i sakupice neophodne informacije kako bi resili kako da se registrujemo.
sto jeste dobra stvar jer cemo tako i zvanicno mocu da trazimo sponzore ili pomoc, ili sta god da nam bude potrebno. valjda?!

treba nam statut.
[ playahater @ 20.08.2005. 18:47 ] @
Da dodam samo da ne bi bilo loshe kad bi se odredjeni chlanovi koji su stvarno zainteresovani, a koji do sad nisu bili, stvarno organizovali i doshli bar na jedan sastanak ..
Znam da je malo zaj*** :P poshto je ispitni rok .. ali kad bi se "udruzenje" malo proshirilo, mnogo toga bi bilo mnogo lakshe .. pochev od same organizacije .. 20 glava je mnogo pametnije nego 5 .. koliko je do sad bilo u proseku ..

Ajd` ... pa .. vidimo se sledetje subote ..

P.S. - 2 homoludens .. Poslao sam mail Ziletu ...

Poz ...

btw pored toga shto imammo josh dva nova chlana .. jedan od njih je ... opet iz Zajechara ... ... da ne bude ovo LUGZa, sa sedishtem u Bgd-u ...

[Ovu poruku je menjao playahater dana 20.08.2005. u 19:58 GMT+1]
[ playahater @ 20.08.2005. 18:54 ] @
Citat:
bojan_bozovic: Reklamirate Linux (TM)* besplatno? Zasto ne trazite da vam Linus plati?

* Linux is registered trademark of Linus Torvalds

Nije u tome poenta ...
[ pivica @ 25.08.2005. 20:43 ] @
I ljudi ocemo li da se sastajemo ove subote, ja sam raspolozen:), pa ako ima jos zainteresovanih...
[ playahater @ 25.08.2005. 22:26 ] @
Ima ima .. sastanka tje biti ... videtjemo se u Orachu u subotu izmedju 2 i 5 ...
samo treba precizirati vreme ...
Ne bi bilo loshe negde oko chetvorke ..

Poz
[ Miško Stefanović @ 26.08.2005. 02:48 ] @
Ja dolazim u subotu a vreme, mislim da je 16 časova sasvim OK.

Ako treba i ranije, može, samo da ga preciziramo.

Pozdrav,
Miško Stefanović
[ pivica @ 26.08.2005. 06:30 ] @
moze 16h sto se mene tice, a moze i ranije.

pozdrav
[ Miško Stefanović @ 26.08.2005. 15:53 ] @
Pa onda je dogovoreno.

Subota 27. 8. u 16h kafana "ORAČ".

Vidimo se.

Pozdrav,
Miško Stefanović
[ playahater @ 26.08.2005. 16:04 ] @
Dogovoreno .. Vidimo se ...
Poz ..
[ Off-Topic @ 28.08.2005. 02:28 ] @
I kako se vama chinila produktivnost jucherashnjeg sastanka ?

Lichno mi je bilo veoma veliko zadovoljstvo na jednom mestu sresti toliko ljudi sa istom idejom, a na ovakav i slichne nachine se moze mnogo i to nezamislivo mnogo uraditi kako za linux tako i za svakog ko bi se chak i sluchajno okushao u njemu.

Verujte mi da jedva chekam sledeci sastanak, a o potencijalnoj Linux radionici i da ne pricham, ali otom potom.
[ playahater @ 28.08.2005. 02:33 ] @
mogu ti reci da je ovo prvi sastanak da se okupilo "toliko" ljudi ...
ja sam prezadovoljan .. nadam se da je ovo samo pochetak ...

btw .. ne bi bilo loshe okachiti te slichice .. da vide ljudi ..

Poz .. i vidimo se .. nadam se u subotu ...
[ Off-Topic @ 28.08.2005. 02:47 ] @
Dakle i sledeca subota, e super, josh samo da vidim na koje ce radno mesto da me sistematizuju sledeceg meseca, pa da probam da zbrishem sposla :)

A za slichice se malko strpite, dok ne instaliram novi gphoto, pa ako proradi onda josh samo jedan mali How-To upload ??? :)
[ Barabbas @ 28.08.2005. 16:10 ] @
Citat:
Off-Topic: I kako se vama chinila produktivnost jucherashnjeg sastanka ?

Pa kako moze da mi se cini, ovo sto smo mi uradili bilo je van svakih ocekivanja i drago mi je smo se okupili u tolikom broju.
U svakom slucaju napravili smo veliki korak napred za Linux zajednicu i nema smisla sada posustajati.

Evo slika pa ko ne veruje nek' prosudi sam:

Slika jeste malo mutna, ali sta cu ja kad ste vi nemirni.

[ linuxdady @ 29.08.2005. 19:26 ] @
Čestitam!
[ Branka Stefanović @ 30.08.2005. 20:35 ] @
barabbas, svaka cast za sliku,steta samo sto i tebe nema na njoj,cuj "okupili"- sedeli i caskali puna cetiri sata,pardon i pijuckali u izuzetno prijatnoj atmosferi...bio je to spoj lepog i korisnog!
Pozdrav svima!!!!!!!!!!

[ Leftist @ 02.09.2005. 02:53 ] @
Kada je sledeci sastanak
[ playahater @ 02.09.2005. 16:23 ] @
Pa .. pazi ovako .. Mishko, Homoludens i ja netjemo dotji ove nedelje ..
ubi ovaj ispitni rok :P .. ali to nije razlog da se vi ne okupite ..
U svakom sluchaju .. mislim da tje sledetje nedelje biti vishe vremena .. pa tjemo se videti na staro mesto u staro vreme

Pozdrav ...
[ Branka Stefanović @ 02.09.2005. 18:24 ] @
E greska, misko i ja cemo doci i ove subote u 16 h ako hoce jos neko, pa nije fazon bice dosadno onima u Oracu bez nas!!!!!

Pozdrav!
[ playahater @ 02.09.2005. 18:42 ] @
Uuu .. my bad .. sorry .. .. missinformed ..
[ Off-Topic @ 02.09.2005. 19:36 ] @
Samo ako uspem da se ischupam sa sestrinog venchanja, a i onako ce me svi tamo smarati kada cu se ja na tu foru z.......i, a da ni nemaju pojma da sam ja u vec duze u vambrachnoj zajednici, chik pogoditi skojom dist...? :-)

Ima ih vishe, i naj bitnije spaja ih neshto zajednichko LiLo ili ssh, a i nisu ljubomorne sve dok vodim rachuna o UID-u :-)

U svakom sluchaju, jedva chekam da se opet sastanemo, ajd da se konachno organizujemo i za prostor, pa da iznesem negde onaj krsh i lom sa terase, da nekom moze da bude od koristi.
[ playahater @ 02.09.2005. 21:22 ] @
Ima ih vishe, i naj bitnije spaja ih neshto zajednichko LiLo ili ssh, a i nisu ljubomorne sve dok vodim rachuna o UID-u

Ha ha .. good one .. )

generalno .. ja nikako netju stitji za sutra .. imam neke usmene da spremam .. ali sledetja subota je dogovorena .. bar shto se mene tiche .. )

btw .. uzeo sam speedstream router .. taman tju imati podosta pitanja kad se budemo videli .. ..

Pozdrav .. i lepo se isprichajte .. )
[ pivica @ 02.09.2005. 21:46 ] @
pozdrav drugari.
ja imam neke obaveze ove subote oko 15-16h, tako da mozda navratim kasnije a mozda i ne. ali u svakom slucaju sledece subote se vidimo sigurno.

ivica
[ Branka Stefanović @ 02.09.2005. 23:41 ] @
hm...vec 4 korpe a ponoc tek je prosla, to be or not to be ove subote?
[ homoludens @ 05.09.2005. 14:20 ] @
pozdrav svima,

dobili smo i poziv ("zvanican", od axez-a, preko pivice) da posetimo LUGoNS, njihov sastanak je 09.09.2005 u 18h

http://ns-linux.org/node/770

i oni su zainteresovani da podele svoja iskustva sa nama i da se se napravi i lug koji obuhvata celu srbiju i napravimu komunikaciju izmedju drugih gradova.
(znam da se i u zajecaru nesto zakuvava, tamo ima zainteresovanih, ali u tim manjim gradovima je malo teze nago ovde i bez nas ne mogu puno toga).

zanima me ima li zainteresovanih da odemo u petak tamo, znam da je vecina nas trenutno u skripcu sa vremenom, kao i ja, ali ako ima jos nekog zainteresovanog, ja bih posetio ns.

[Ovu poruku je menjao homoludens dana 05.09.2005. u 15:37 GMT+1]
[ playahater @ 05.09.2005. 14:43 ] @
ima ima ... rachunajte na mene .. )

Citat:
(znam da se i u zajecaru nesto zakuvava, tamo ima zainteresovanih, ... ).

tachno tako ..

kad budem imao neshto konkretno .. javitju ..

Poz ..
[ homoludens @ 05.09.2005. 17:32 ] @
ok, playahater i ja sigurno idemo ns.
ako jos neko zeli da ide u ns, neka se javi da se organizujemo.

ukoliko ne nadjemo neki automobil, ici cemo autobusom (krecemo oko 16h, 09.09.)
vracamo se, pa... zadnji autobus/voz je oko 22:30 iz novog sada., i do tog termina ih ima na 15minuta.
tako da...
vidimo se.

[Ovu poruku je menjao homoludens dana 05.09.2005. u 18:39 GMT+1]
[ playahater @ 05.09.2005. 17:45 ] @
javite ko je za .. ovde na forumu .. javno :P .. da bi znali koliko nas ide ... zbog eventualne organizacije da se ide autom ..
razmislite dobro pa javite ..
idemo na pivo u NS .. jeeeee .. Khmmm .. na sastanak ..
[ axez @ 05.09.2005. 19:19 ] @
Citat:
homoludens: ok, playahater i ja sigurno idemo ns.
ako jos neko zeli da ide u ns, neka se javi da se organizujemo.

ukoliko ne nadjemo neki automobil, ici cemo autobusom (krecemo oko 16h, 09.09.)
vracamo se, pa... zadnji autobus/voz je oko 22:30 iz novog sada., i do tog termina ih ima na 15minuta.
tako da...
vidimo se.

[Ovu poruku je menjao homoludens dana 05.09.2005. u 18:39 GMT+1]

Ok, kao sto sam rekao u pp ( sorry, bio sam khm....sprecen da ranije procitam privatne poruke ) sastanak je u 18 h.

Kad smo se ovako vec dogovorili onda za zavrsimo sa mnom.
Mogu vas sacekati, da ne lutate, najbolje kod Zeleznicke stanice ( blizu je, svi znaju gde je ) bilo da dolazite kolima, vozom ili busom. Voz i buska stanica su bukvalno jedna pored druge, tako da.....
Ima jos 3 dana pa se dogovorite i obavestite me, bilo na pp, bilo na icq, jabber.
[ vladab @ 05.09.2005. 20:48 ] @
Ja ne mogu nikako, uslov ceka... :O)
[ pivica @ 05.09.2005. 20:53 ] @
ok ljudi, nije jos 100% verovatno, ali mozda krenem i ja, znacu do srede sigurno. uglavnom ako idem idemo onda mojim autom, jes malo manji al sta ces. u pitanju je corsa, znaci cetvoro mogu komotno, a pet sa guranjem;))
[ linuxadore @ 06.09.2005. 01:55 ] @
Branka, mozda ne bi bilo lose u nedelju. Korisno bi bilo i zbog informacija u vezi LUG NS tj. saradnje...U subotu sam najverovatnije na Iriskom vencu nekim malim poslom....Ako uopste stignem u bg-kasnicu...Jako mi je zao da izostanem. Mozda odustanem od puta...
[ Off-Topic @ 06.09.2005. 21:20 ] @
Ja cu vam se pridruziti, a ako korsica bude premala za sve zainteresovane, moci cu i vozom, poshto sam povleshcena kategorija na shinama :-), ali bi u tom sluchaju bilo dobro da me tamo neko pricheka, ili vec...
[ playahater @ 06.09.2005. 21:53 ] @
UUUUUuuu .. pa netjesh itji sam vozom nikako .. .. nije fer .. potjitju u tom sluchaju ja s tobom ..
Moze da se desi da ide Peca sa nama .. kolima .. pa ako nas je mnogo .. mozemo da ukompotujemo dva automobila .. ne znam ... aj da vidimo koji je broj ..

Poz
[ pivica @ 07.09.2005. 16:14 ] @
e ljudi idem i ja u petak. radim do 16h. ajde se nadjemo negde u gradu u 16:15-16:20h (moze slavija, vuk i sl).
znaci kod mene mogu max pet ljudi da stanu (ukljucujuci i mene;)

Off-Topic nema trika da ides sam vozom, nesto cemo vec da smislimo ako nas bude vise od 5. ajde ljudi definitivno potvrdite ko sve ide da znamo tacan broj.

btw, koliko nam treba do ns-a? i nadam se da neko zna put do tamo;)))

pozdrav
[ axez @ 07.09.2005. 16:31 ] @
Citat:
pivica:

btw, koliko nam treba do ns-a? i nadam se da neko zna put do tamo;)))

pozdrav

Treba mnogo...veoma mnooogoooo...:)
Toliko mnogo da kad vec pomislis da si stigao a ono jos nisi...;)
A put je jos gori, sav krivudav pa ne znas jel ide levo ili desno...:)

edit:
Važno obaveštenje: Usled izvesnih komplikacija, mesto okupljanja neće biti Ada Edukacioni Centar, već moramo da pribegnemo alternativnim lokacijama, i okupićemo se u kafeu Sting na severnoj tribini stadiona Vojvodine pored Spensa, gde je ekipa dobra, a gazda nas voli. Početak je u 17h!

Ok...znaci, kod spensa je

[Ovu poruku je menjao axez dana 07.09.2005. u 17:48 GMT+1]
[ homoludens @ 07.09.2005. 17:36 ] @
ok, za sada sigurno idemo:

playahater
pivica
off-topic
nesha + 1 :) (kontirao me je preko mail-a)
ja

[ pivica @ 08.09.2005. 16:35 ] @
playahater aj mi ponesi sutra onaj suse 9.3 (na dvd) da ga narezem preko vikenda.
nego ljudi oce da bude sastanak u subotu?
[ playahater @ 08.09.2005. 18:22 ] @
Citat:
pivica: playahater aj mi ponesi sutra onaj suse 9.3 (na dvd) da ga narezem preko vikenda.

check

Ja mogu komotno da dodjem u subotu ..
Mozemo da se organizujemo .. da, onima koji ne mogu da krenu s nama u NS prenesemo utiske sa sastanka ...
Recimo ..

Sastanak .. subota ili nedelja .. 17h ili 18h .. Orach .. Zemo ???

a shto se tiche sutrashnjeg odlaska .. hmmm .. mi treba da budemo u NS u 17h najkasnije .. znachi da se nadjemo oko 16h negde ugradu ...
obzirom da nas ima 6 + mojih 2 ..(verovatno idu Boike i Peca ) .. to je 8 .. tj. dvoja kola .. mislim da netje biti problema da Peca krene kolima .. a ako on ne bude mogo kolima .. onda netje ni krenuti za NS (tj. zadrzatje ga na poslu ) ..
U sluchaju da dodje do komplikacija (da ne krenu ni Boike ni Peca ).. opet nas ima 6 .. tj. opet mnogo za auto ..
onda predlazem .. VOZ .. napakujemo se i klac-klac do NS-a ..
Zemo??

[ homoludens @ 08.09.2005. 18:33 ] @
voz?
http://www.yurail.co.yu/putnicki/radovi.htm
hmm...

edit:
za svaki slucaj da ne bi kliktali bez veze:
vozovi ne idu za novi sad zbog remonta.
i tako je do 15.11.
:).

[Ovu poruku je menjao homoludens dana 08.09.2005. u 19:47 GMT+1]
[ homoludens @ 08.09.2005. 19:17 ] @

sastanak (u Beogradu ) je u subotu 10.09.2005. u 16h kafana 'ORAC'.
na kome cemo, izmedju ostalog, ostalima prpricati nas put u novi sad.

vidimo se.
[ bp21000 @ 08.09.2005. 19:46 ] @
Ne znam da li ste obavešteni:

Citat:
Poštovani/a,

Okupljanje Linux grupe korisnika Novog Sada koje je zakazano za petak u 18h u prostorijama AEC-a, neće se tamo održati :(:(

Okolnosti kombinovane Marfijevim zakonom su nas omele, i ja se duboko izvinjavam što sam to dopustio, i kao organizator ovog i svih prethodnih okupljanja osećam se krivim. U maniru japanske kulture, koju jako poštujem, izvršiću harakiri. Ali, pošto je to jako dramatično, a uz to i boli, našao sam rešenje da prepustim organizaciju okupljanja nekom spretnijem, vičnijem i okretnijem. Ako ste Vi taj, pojavite se u petak i rešite me muka.

No, okupljanje će se ipak održati! I to u kafeu Sting na severnoj tribini stadiona Vojvodine sa početkom u 17h! Vraćamo se našem starom pribežištu! Opuštena i odlična atmosfera ovog divnog mesta pored Spensa je sve što treba grupi hakera da razmotre svoje pozicije, i da se dogovore oko sledećeg delovanja (kao i da naribaju mene, pošto sam zakazao sa organizacijom).

Svi su dobrodošli, i pozvani da nam se pridruže u nastojanju da načinimo naš grad makar malo slobodnijim kroz slobodni softver otvorenog koda.

Vidimo se u Stingu u 17h!

Vaš (bivši) organizator,
Kotnik

Ukratko: LUGoNS okupljanje 9. septembar, petak, 17h, cafe Sting.

[ pivica @ 08.09.2005. 20:05 ] @
Citat:
bp21000: Ne znam da li ste obavešteni:

Ukratko: LUGoNS okupljanje 9. septembar, petak, 17h, cafe Sting.

hvala na obavestenju, axez nam je vec rekao za promenu i novi termin. mi krecemo oko 16h iz bg-a (dzaba kad radim do 16:( tako da smo tamo malo posle 17h najkasnije do 17:30h, pa se vidimo.

axez nemoj da nas cekas na zeleznickoj, idemo mi direktno do spensa, pa ako se tamo izgubimo, onda cemo da te cimnemo da nas nadjes.

playahater posto je voz otpao, idemo kolima. ako bude dvoja kola super, onda svi mozemo komotno.
u svakom slucaju ja sam se dogovorio sa homoludensom da se nadjemo kod slavije (parking sa leve strane ulice gde idu trole prema kafani orac) oko 16:15h. axez kaze da nam treba 1h do ns-a, tako da necemo puno da kasnimo:)
ako druga kola otpadnu i ostane nas 6 onda je problem. ili da jedna osoba odustane ili da se dvoje cimaju busom, nemam pojma...

to bi bilo to, vidimo se sutra.

[ Barabbas @ 08.09.2005. 23:49 ] @
E pazi sad ovako. Ja hocu da idem sigurno, i to je problem zbog prevoza. Ako nadjete dvoje kola javite mi hitno da se ne cimam,ili ko hoce samnom, da idemo autobusom. U svakom slucaju javite mi. (Inace to je onda troje ljudi autobusom i cetvoro kolima, a ja cu da zovem da vidim kad ima autobus, kol'ko su karte i kad polazi)

BTW javio bih se ranije ali sam u frci sa netom. Bilo bi dobro da kada se neka akcija organizuje neko obavesti ljude telefonom ili SMS-om ili sta vec bas zbog takvih slucajeva...

Ah da, umalo da zaboravim, u subotu dolazim provereno.

Inace,poslao sam vam broj na pp, da mi javite.
[ homoludens @ 10.09.2005. 01:03 ] @
pozdrav svima, upravo smo se vratili iz ns-a, i zeljno iscekujemo 16h da sa ostalima podelimo nova saznanja :).

neka od njih:
1. ako zelite da stignete do novog sada definitivno nije dovoljno da vozite samo pravo. u sta sam ja do danas bio ubedjen.
2. u ns-u ima jako lepog zenskog sveta.
3. blizu stadiona imaju fenomenalne pljeskavice (hvala kotniku, zakljucili smo da su im i lepinje ljute)
4. i pivo je za dz. (uglavnom zahvaljujuci milosu, poz)

veliko hvala i pivici koji nas je vozio, i sa pravom zakljucio da je do novog sada najbolje ici autoputem, i koga smo izmaltretirali jer smo se zadrzali duze nego sto smo planirali, a on je danas rano ustao i skoro zaspao u stingu.

novosadjani su se iskazali gostoprinstvom i naravno cekamo ih da nam uzvrate posetu.
sto moze da se desi vec 22./23. septembra.

vidimo se sutra.

[ axez @ 10.09.2005. 22:24 ] @
Evo i slika

http://ns-linux.org/gallery/ma...5ea071123844406608fb6eab300f02
[ playahater @ 11.09.2005. 01:51 ] @
UUUuuuu .. fancy .. .. ozbiljan LUG .. nema shta .. .. odlichne slike ..
Nadamo se cheshtjim okupljanjima ..

Poz ..
[ anon28907 @ 11.09.2005. 17:40 ] @
A jel bilo nekih mladjih (ja imam 14god.) ?
[ playahater @ 11.09.2005. 18:57 ] @
nije .. al to uopshte nije razlog da ne dodjesh sledetje nedelje u 16h u Orachu ..

SVI LJUDI DOBRE VOLJE SU DOBRODOSHLI U LUG Beograd .. !!!!!!!!!!!
[ homoludens @ 11.09.2005. 20:28 ] @
naravno da si dobrodos'o.
hmm...
samo...
pivo.
ne pijes zar ne?
mislim da to ne mozemo da ti dozvolimo.

poz.
dodji u subotu, trebaju nam i mladji ljudi.
a vi nas.
zato smo tu.
[ pivica @ 12.09.2005. 06:26 ] @
Citat:
igor@44: A jel bilo nekih mladjih (ja imam 14god.) ?

ko god zeli obavezno da dodje bez obzira na godine.

a za pivo.... mozes kao i ja svaki put uzmem sok od borovnice;)))))
[ anon28907 @ 12.09.2005. 15:37 ] @
Citat:
pivica: ko god zeli obavezno da dodje bez obzira na godine.

a za pivo.... mozes kao i ja svaki put uzmem sok od borovnice;)))))

Aha, ok Nego, jel bi bio problem da povedem nekoga (ko jedva zna sta je linux) da ne dolazim sam ... pls
[ pivica @ 12.09.2005. 16:09 ] @
Citat:
igor@44: Aha, ok :) Nego, jel bi bio problem da povedem nekoga (ko jedva zna sta je linux) da ne dolazim sam ... pls

izgleda da se ne kontamo.
sastanak lug zajednice je otvoren za svakoga i nema potrebe da se pita da li mogu da dodjem ili da li mogu da povedem prijatelja i sl. takodje nije bitno da li osoba koristi ili ne koristi linux. znaci svako ko zeli da prisustvuje je dobrodosao.
[ homoludens @ 13.09.2005. 18:46 ] @
za svaki slucaj ako neko (zainteresovan) nije shvatio:

okupljamo se i ove subote 17.09.2005. (sta ces, navukli smo se) isto vreme isto mesto (u 16h kafana "orac")
mi se tamo zadrzimo najmanje do 20/21h tako da ko ne moze tacno u 16h nije problem.
[ Miško Stefanović @ 16.09.2005. 12:22 ] @
Potvrđujem prisustvo za subotu 17. 9. 2005. u 16 časova.

Pozdrav
MS
[ playahater @ 16.09.2005. 15:22 ] @
Citat:
Potvrđujem prisustvo za subotu 17. 9. 2005. u 16 časova.

Pozdrav
MS

takodje ...
[ pivica @ 16.09.2005. 21:43 ] @
evo i ja da potvdim za subotu:)

ej Misko ako budes ovo citao, molim te ponesi mi debian ilstalaciju (valjda ti bese imas zadnji debian na dva dvd-a ili nesto slicno). playhater me nalozio da to probam mesto suse-ta.

pozdrav svima, vidimo se sutra.
[ homoludens @ 17.09.2005. 05:54 ] @
debian je zlo.
sve sto smo ja i playahater znali o njemu su ime i da postoji nesto sto zovu apt-get.
a instalacija je pokrenuta sa cd-a od 200MB.
i stvar je proradila.
da i na pominjem da je u pitanju iBookG3.

vidimo se.
[ Leftist @ 17.09.2005. 13:16 ] @
a pravila igre se znaju: ko stigne prvi dobija pivo, ko stigne poslednji placa domen : )
[ pivica @ 21.09.2005. 16:15 ] @
novi sastanak je u subotu 24.09, 16h kafana "orac".