[ RADOVAN IV @ 04.07.2005. 06:10 ] @
Molim da mi neko objasni kako u Photoshop CS RAW fajlove ( fotografije ) snimljene na Fuji S5500 konvertovati u .TIFF format. Hvala |
[ RADOVAN IV @ 04.07.2005. 06:10 ] @
[ broker @ 04.07.2005. 09:04 ] @
Zar nisi uz aparat dobio neki program koji vrsi konverziju? Za PhotoShop moze da se nadje plugin koji to radi.
[ RADOVAN IV @ 04.07.2005. 09:17 ] @
Jesam, ali sam na netu procitao da Photoshop CS to odradi mnogo bolje. Uz to plug-in za konvertovanje je implementiran u Photoshop CS
Citat : " Raw convertor je mali i prakticni programcic uz pomoc kojeg mozete pretvarati .RAF (RAW) fajlove u .TIFF format. Krajnje je jednostavan - pokrenete program da biste dobili prozor kao na slici gore, i jednostavno "prevucete" .raf fajlove u isti. Protiskom na dugme "Convert all" prograp zapocinje sesiju convertovanja - rezultat je TIFF format fajl. Naravno ja sam samo probao kako to sve izgleda sa RAW Converterom LE, i moja topla preporuka je koriscenje Photoshop-a za konvertovanje RAW fajlova. Potreban Vam je odredjeni plug-in za konvertovanje. CS verzija Photoshopa dolazi sa pomenutim plug-inom." [ Ambience @ 04.07.2005. 18:56 ] @
samo prevuci .raw fajl u photoshop i to je to... pojavice ti se prozor sa opcijama, ako hoces cackaj po opcijama i na kraju 'ok'. sada si otvorio .raw fajl i mozes ga eksportovati npr u .jpg fajl... ako ne mozes da otvaras .raw fajlove sa tvojim cs-om, moraces da skines plug-in sa adobe sajta i 'reinstaliras ga', jer se na nasem trzistu nalaze vecina crackovanih verzija programa a ne verujem da ti imas legalan ;] ja ti predlazem 2.3 verziju plug-ina i na kraju, cs to stvarno odradi kako treba sa mogucnosti krsa podesavanja samih parametara fotke... raw converter sto dobijas sa s5000/s5500 je stvarno za krajnju nuzdu, bez opcija i nekog kvalitetnog konvertovanja za razliku od cs-a odnosno plug-ina isprobaj to, pa se javi ako ti ne stima nesto ;] pozdrav Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|