[ sheep @ 04.07.2005. 11:10 ] @
| dali preko linuxconf mogu podesiti dsl, jer sam na netu nesto nasao o tome a preko kkkp-a neide ali e prepoznaje komandu, i zasto mi ne prihvaca komandu "man ..." i za sta sluze svi oni terminali?
P.S. Imam Slackware
Hvala! |
[ tdjokic @ 04.07.2005. 17:40 ] @
Mnogo pitanja... Kakav modem imas - USB ili Ethernet? Obican ili ruter? Sa USB se treba prilicno pomuciti. Sa Ethernet obicnim modemom ide, a sa ruterom ja licno nemam iskustava. Ja sam neko vreme koristio Vector Linux koji je baziran na Slackware-u, pa verujem da je slicno.
linuxconf ne poznajem. kppp je za obicne modeme. Da biti prihvatio komandu man verovatno treba da bude instalirana i dokumentacija, mozda nisi instalirao. Sto se terminala tice, ja koristim samo jedan, onaj sto mi ponudi K meni i gotovo.
Necu ti nista pisati, jer ima prilicno za pisati, a bez veze da ti pisem ako imas USB modem.
[ sheep @ 04.07.2005. 19:35 ] @
hvala na informaciji.
Imam USB simensov obicni modem. citao sam nesto o modulu kako bi se instalirao DSL.
Hvala!
[ homoludens @ 04.07.2005. 20:27 ] @
zaista nisi dao dovoljno informacija, pa cu krenuti od ideje da si instaliro modem, ako nisi moras da saznas koji cip koristi, pa onda instalacija...
kako god neces ga naterati da zove iz kppp-a, nego direktno sa pppd-om.
pre toga moras da editujes fajlove /etc/ppp/options i /etc/ppp/peers/ime (ovaj drugi verocatno ne postoji ali ga sam napravis....
u svakom slucaju:
#man pppd
[ tdjokic @ 05.07.2005. 01:32 ] @
Citat:
homoludens: zaista nisi dao dovoljno informacija, pa cu krenuti od ideje da si instaliro modem,
Izgleda mi da ovde nesto ne "stima". sheep ima USB modem za ADSL, a tu je instalacija najveci problem, cesto i nepremostiv. Nemam iskustava sa USB modemima, samo sam citao sta drugi ljudi pisu, pa mozda i gresim.
[ sheep @ 05.07.2005. 12:44 ] @
pa posto sam neobrazovan sto se tice linuxa ako imas neki tutorijal na nasem o editovanju fajlova.
Hvala!
[ thugic @ 14.07.2005. 00:28 ] @
Pazi ovako:
Treba nam tachno ime i model usb modema koje mozesh (mozda) dobiti kucajuci:
Code:
/sbin/lsusb
kad nam to dash mozda ti bolje pomognemo...uglavnom slackware ima komande:
Code:
#adsl-setup
#adsl-start
#adsl-status
#adsl-stop
sve kao root....
posle toga kad otkrijemo koji modem imash mocicemo nekako da ti pomognemo...
[ homoludens @ 15.07.2005. 01:18 ] @
Citat:
sheep: pa posto sam neobrazovan sto se tice linuxa ako imas neki tutorijal na nasem o editovanju fajlova.
Hvala!
nije mi bas najjasnije sta trazis.
dakle isto kao i za modem: daj nam vise detalja.
da izlaz od #lsusb bi puno znacio
i da li ti je konekcija pppoa ili pppoe.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.