[ Cyrix @ 04.07.2005. 13:07 ] @
u pitanju su neki od programa za servise na mrezi...
masina je rh9.
kada otkucam putanju i ime programa koji pokrecem u rc.local u direktorijumu /etc/rc.d sto bi trebalo da izvrsi program kao servis nista se ne desava.
medjutim kada se logujem na tu istu masinu preko telneta (jer nema monitor) i logujem se kao su i pokrenem na isti nacin progarm kao sto sam ga upisao u rc.local scripti sve radi.
problem je jer je to serverska masina za lan i ako dodje do nestanka struje ili nesto slicno sto bi uzrokovalo restart ili reset systema treba svi servisi da se pokrenu ponovo. cak mi je padalo napamet i da mi ne funkcionise rc.local scrpita!
[ random @ 04.07.2005. 16:00 ] @
Da li si u rc.local naveo punu putanju do programa? Ako se program po defaultu izvršava interaktivno, koristi nešto poput

/usr/bin/nohup /usr/local/bin/mojprogram &
[ Cyrix @ 04.07.2005. 18:38 ] @
konketno...
kad se ulogujem kao su program pokerecem:
cd /usr/local/sbin
./dcd
i to je to!
[ random @ 04.07.2005. 19:08 ] @
/usr/local/sbin/dcd >/var/log/dcd.log 2>&1 & bi trebalo da bude dovoljno (sa sve logovanjem). Ako ne radi posle restarta, pošalji sadržaj fajla /var/log/dcd.log ovde.
[ Cyrix @ 04.07.2005. 19:54 ] @
ne radi!
i sto je jos gore... ne postoji ni dcd.log
iz ovoga samo zakljucujem da je moja sumnja da u opste ne radi rc.local ne radi u stvari cinjenica.
sta ciniti?
[ random @ 04.07.2005. 20:18 ] @
Hmm... Si proverio neke osnovne stvari? Tipa

# chmod +x /etc/rc.d/rc.local
# ln -s /etc/rc.d/rc.local /etc/rc.local

Ali u svakom slučaju je bolje da ne koristiš rc.local uopšte nego lepo napraviš skript /etc/rc.d/init.d/dcd i simboličke linkove prema njemu u odgovarajućim runlevel dirovima (to možeš i preko chkconfig ili ntsysv).
[ Cyrix @ 04.07.2005. 20:33 ] @
opet nece. kako da uradim to drugo...?

P.S. najveca fora u svemu tome je da sam se ja ranije (u januaru) cimao oko ovog servera i namestio sve kako treba i isto sam ovde cuo za taj fajl rc.local i sve upisivao lepo i sve sljakalo bez greske. nego tad sam sve instalirao uz system (serverske stvari i jos po nesto) ali sad reko' da zanovim verzije programa pa kad sam instalirao system ponovo nista od serverskih programa nisam instalirao nego sam sve nove verzije skinuo sa neta i instalirao (iz rpm-a) i oni svi sljakaju ali ne sljaka rc.local... da nema neke veze sa nekim programom scripta rc.local a da ga ja nisam pri tom instalirao? inace rc.local mi treba zbog nekih programa koji ne idu uz distribuciju...
[ random @ 04.07.2005. 23:59 ] @
Pa, kreni, od inittaba, pa kroz skripte lagano, prođi celu boot sekvencu, pa vidi gde se poziva rc.local, i da li se poziva. Opet kažem, elegantnije je preko init.d.