[ jakovm1969 @ 04.07.2005. 20:37 ] @
Na sajtu http://www.diploma.co.sr/ je pokrenuto pitanje dobijanja diplome nakon druge i trece godine studija - odnosi se na tehnicke fakultete ali mislim da moze da se primeni i na ostale fakultete.

Pozdrav
[ mitar1982 @ 04.07.2005. 23:17 ] @
Na prve dve godine tehničkih fakulteta, za program koji ima 5 godina redovnih studija, ne postoji nijedan stručni ispit, i nije mi jasno kakvu titulu hoće neko ko je počeo da studira, a nije položio nijedan stručni ispit...

Na ETF-u se valjda može uzeti neka diploma inženjera posle pola položenih ispita, a to je u najgorem slučaju bar pun uslov za četvrtu godinu.
[ cicika @ 04.07.2005. 23:57 ] @
Takozvana diploma prvog stepena.
Po starom programu čista druga + 6 ispita. Kako bi bilo po novom ne znam, ali se to uklapa u 'uslov za četvrtu' kako je mitar1982 rekao.

Pritom, na ETFu to nije ništa novo. Postoji odavno takva mogućnost.
[ cvijic_ltd @ 05.07.2005. 14:26 ] @
Na masincu to postoji jako dugo. Diplomu pogonskog inzenjera je moguce uzeti sa 23-24 polozena ispita. Mada ovo varira po smerovima. Sve u svemu, ta diploma je uvedena jer postoji ogroman broj ljudi koji su sa tolikim brojem polozenih ispita napustili faks i nemaju nista. Ova diploma pogonskog inzenjera ce im omoguciti da u nasoj hijerarhiji strucne spreme imaju tzv VI stepen.
[ ivicat13 @ 07.07.2005. 01:29 ] @
Citat:
mitar1982: Na prve dve godine tehničkih fakulteta, za program koji ima 5 godina redovnih studija, ne postoji nijedan stručni ispit, i nije mi jasno kakvu titulu hoće neko ko je počeo da studira, a nije položio nijedan stručni ispit...

Sto, pa bas ce biti expert.:D
Mada taj neko bi mnogooo bolje prosao da je odmah otisao na neku visu skolu, a ne ovako se mucio sa nekim opstim (dosadnim) predmetima i samo sto ih je polozio, cao. A tek sto postaje zanimljivo.