[ red devil @ 05.07.2005. 19:41 ] @
| Problem je u sledecem: My Documents folder, odnosno link mi je "nestao" iz My Computer prozora. Tacnije "slucajno sam ga obrisao":). Smesno ali sta je tu je. Da li postoji neki kljuc u registryju kojim bih mogao da ga vratim i kako se zove, i sta treba promeniti? Hvala. |
[ goca @ 05.07.2005. 21:47 ] @
Jesi li pokusao sa System Restore da ga vratis u nazad, tj. pre nego sto si ga obrisao.
Pozdrav!
[ red devil @ 05.07.2005. 22:18 ] @
Nisam jer sam instalirao neke aplikacije koje ne mogu da instaliram ponovo (nemam instalacione diskove) a nisam siguran da li System Restore kopira samo kljuceve koji su promenjeni u odnosu na vreme kada je uradjen snapshot a nove ne dira, ili kompletno pregazi celu bazu? Verovatnija mi je ova druga mogucnost pa zato nisam pokusavao.
[ damiru_2 @ 05.07.2005. 22:59 ] @
Skini sa neta programčić Tweak UI i zarši posao brzo i lako...
Pozdrav
[ risboj @ 05.07.2005. 23:18 ] @
Ako sam dobro razumeo problem - i TuneUp Utilities će odraditi posao...
[ red devil @ 07.07.2005. 00:06 ] @
Tweak UI nije pomogao. Postoji opcija za prikazivanje ili uklanjanje Files stored on My Computer, ali ne i za foldere u okviru nje. Da li Tune Up ima ove opcije (da ga ne bih trazio bezveze)?
[ risboj @ 07.07.2005. 23:13 ] @
Evo ti screenshot, pa vidi. Valjda će ti TUU rešiti problem...
[Ovu poruku je menjao risboj dana 08.07.2005. u 09:53 GMT+1]
[ VRKY @ 08.07.2005. 10:55 ] @
Ako se ne varam, radi se o reg. caki, dakle ako imaš ovaj ključ briši:
HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\NoSMMyDocs
A sad se ne mogu sijetit da li ovo uklanaj My Documents iz Start Menu ili iz Explorera.
[ red devil @ 12.07.2005. 00:11 ] @
@risboj: Ne, to je za uklanjanje/prikazivanje foldera na desktopu.
@VRKY: Odnosi se na prikaz u Exploreru samo sto nemam taj kljuc. Pokusao sam da ga dodam i dodelim vrednost 0, po analogiji s kljucem NoSharedDocuments kojem je dodeljena vrednost 1 (jer sam ih uklonio iz TweakUI programa) ali se nista nije desilo... Mozda posle restarta, ali cu za to morati da se disconnectujem:) U svakom slucaju, hvala svima na pomoci.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.