[ bachi @ 06.07.2005. 08:53 ] @
Ovako, na poslu gde radim imam server na kome sam podigao windows 2000 server OS sa podignutim AD-om, DNS serverom (koji je AD Integrated), wins, dhcp i bla, bla ša još od servisa. :) Pre jedno dve nedelje smo dobili od Sezama ADSL ruter koji u sebi ima NAT ruter, tako da je super stvar jer ne moram na samom serveru da nameštam NAT, pa sam se odlučio za sledeću stvar... Od rutera sam kabal utakao u svič i povezao sam ga sa ostatkom mreže, a pošto je ruter i dns proxy, pod dhcp settings na serveru sam podesio da mi je za klijente primarni DNS adresa win2000 servera, a da je za sekundarni IP adresa rutera... E tu nastaje problem... :( Kada otkucam www.moj.lokalni.domen.co.yu dobijem odgovor, ali kada pingujem bilo šta što je izvan moje mreže, ne dobijem odgovor... Onda sam ukapirao da windowsov dns server ne prosleđuje upite ruterovom dns serveru... :-( Rešenje? E da, probao sam i ono sa enable dns forwarders koji nisam mogao da uključim na serveru, pa sam onda morao da brišem onaj . (root) u dns-u, pa sam restartovao dns service, pa je i to proradilo, međutim, kada sam uključio tu opciju, isto server nije prosleđivao upite ruteru, tako da sam ostao zaglavljen na tome, jer pojma nemam šta da radim. :) Da li je neko imao slična iskustva i zna kako da rešim ovaj problem? P.S. Sorry na dužem postu. |