[ someone_bl @ 07.07.2005. 13:30 ] @
Dobar softwer za kreiranje Image racunara i isto tako brzo vracanje, osim nortonghost-a? Sta predlazete? |
[ someone_bl @ 07.07.2005. 13:30 ] @
[ Walker @ 07.07.2005. 14:54 ] @
Ima Acronisovih proizvoda,koji su koliko sam video papreni,samo ne znam kako se pokazuju pri radu.
[ drb @ 08.07.2005. 10:04 ] @
Acronis True Image, instaliras ga jednom napravis boot cd i posle su te sve operacije dostupne sa tog diska.
http://www.acronis.com/homecomputing/products/trueimage/ [ KOLE89 @ 08.07.2005. 11:03 ] @
Takođe preporučujem Acronis True Image, mada jeste malo skuplji...
![]() [ sdanilo @ 11.07.2005. 11:33 ] @
Symantec LiveState™ Recovery Desktop
http://smallbiz.symantec.com/r...eng/product/livestate/desktop/ dosta je dobro a ima i za servere [ ironman @ 17.12.2005. 16:17 ] @
Da li sam sve dobro odradio
Nakon instalacije WindowsXP-a 1. napravio sam Image sistemske particije uz pomoc Acronis True Image Corporate Workstation 8 i 2. snimio ga na Acronis Secure Zone koji sam prethodno napravio 3. napravio sam i Bootable Rescue diskete Sada mi se prilikom bootovanja pojavljuje opcija pokretanja Acronis-a sa F11 , da li to treba da pokrenem ukoliko zelim da vratim image? Inace sistemska particija je NTFS da li su mi uopste potrebne ove rescue diskete , ceo image je pri max kompresiji oko 1.8GB tako da nisam mogao da napravim bootabilni image CD ( a i sta ce mi?) [ Goran Mijailovic @ 18.12.2005. 16:27 ] @
Citat: da li su mi uopste potrebne ove rescue diskete , ceo image je pri max kompresiji oko 1.8GB tako da nisam mogao da napravim bootabilni image CD ( a i sta ce mi?) Greska bolje da si ovo napravio nego diskete, inace tu dobijes windowsoliki boot disk sa sve podrskom za usb koji naravno radi iz dosa pa odatle mozes da vracas perticije i kad nemas instaliran acronis na kompjuteru. Poznato ti je verujem da su diskete nesiguran medij. [Ovu poruku je menjao Goran Mijailovic dana 30.12.2005. u 17:16 GMT+1] [ ZaK_LHS @ 22.12.2005. 16:04 ] @
Ja koristim PowerQuest's Drive Image 2002 i prilično sam zadovoljan.
[ lazemi @ 22.12.2005. 17:10 ] @
Ja sam poceo koristiti Nero BekitUp 2 u sklopu Nera 7.0 i za sada sam zadovoljan. Ima znatnih poboljsanja u odnosu na stariji Nero BekitUp 1.
[ _goThic_ @ 23.12.2005. 18:24 ] @
Acronis...
Savrshen je (za ono sto je namenjen)... Sve iznad ver.6, jer do tad nije mogao da pishe po ntfs... [ ironman @ 29.12.2005. 03:16 ] @
Da li nakon pravljenja Imagea ,Acronis moze da se deinstalira?
[ Goran Mijailovic @ 30.12.2005. 00:48 ] @
http://us1.download.acronis.co...mivkfpbn/trueimage9.0_d_en.exe
Ovo je link za download trial verzije. [ neks @ 30.12.2005. 08:39 ] @
Kao neki ljudi ovdje ,ja sam takodje tražio odgovarajući program za pravljenje image particije.Malo sam bio u nedoumici oko izbora ,s obzirom da sam dosao do saznanja da postoji veliki broj programa ove namjene.
Trazio sam program koji će biti jednostavan za rad,ili ce imati dobar user guide,posto su mi se neki programi ove vrste učinili prilično komplikovani valjda zbog velikog broja opcija (Symantec Ghost v.8,...)za običnog kosnika,sto je i u jednu ruku težnja proizvodjača u ovom potrosackom drustvu. Za ACRONIS True Image čitao sam da se najbolje pokazao."Vec po prvom pokretanju aplikacije vidi se da je rec o profesionalnom programu sa izuzento atraktivnim interfejsom upotpunjen brojnim wizardima ,ali sa mnostvom opcija." U tom sam se i sam uvjerio,ali posto je dostupan u trial verziji,nisam htio da se smaram sa njim. Nasao sam Drive Image 2002 ,isprobao i moje zamjerke su jedino kod pravljenja velikog image fajla ,kad su neophodna dva CD diska ,em sto je nizak nivo kompresije nego i dijeljenje image fajla na cijeline -2 CD ,nije funkcionisalo jer kad se slika podjeli,drugi CD nema ekstenziju da se radi o pq.. image fajlu. Treci program je Symantec Ghost ,inače nastao tako sto je Symantec kupio kompaniju Power Quest i na taj način njihov program Drive Image 7 .0 pretvorio u novu verziju Ghost-a.Program mi se učinio prilično mocan ali isto toliko i komplikovan za rad,tako da sam odustao od njega. S obzirom da se Acronis teze nabavlja,ja sam na kraju izabrao Norton Ghost 2003.Program ima veoma user friendly interfejs ,ima veoma dobar Tutorial (u Macromedia),tako da i ne treba nikakvo iskustvo da bi se odradio posao. Od ostalih Backup programa tu se jos pominju HDD Clone,Paragon Drive Backup.. [ Iksi @ 31.12.2005. 15:10 ] @
hmm moja jedina zamerka na acronis je interface koji je totalno ne accesible
ali se snalazim nekako i stvarno je ekstra mada iz tog razloga koristim vise drive image koji je fantastican. p.s. Kad napravis image na 2 diska kako onda vraccas image da li trazi drugi disk ili sta i kako vec.... Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|