[ BillyTheKid_79 @ 09.07.2005. 22:54 ] @
Pošto imam punu sobu tehnike(a verujem i mnogi ljudi ovde)
Računar(minimum jedan,maximum 3,4,kad padne sredjivanje računara itd)
5.1 system(po celoj sobi kablovi)
TV
mnogo kablova
i još par sitnica

A skoro sam čitao da mala deca ne smeju da spavaju u sobi gde je TV,znači samo sijalica!
Koliko je pametno spavati u sobi punoj tehnike!
To jest da li ta tehnika stvara jako elektromagnetno polje da nije ,i koliko nije,zdravo u takvoj sobi spavati!?

A čuo sam da je dobro ostaviti čašu mleka preko noći u sobi!

[Ovu poruku je menjao BillyTheKid_79 dana 10.07.2005. u 01:35 GMT+1]
[ superbaka @ 10.07.2005. 08:43 ] @
reci mi da si se zezao... molim te...
[ anon315 @ 10.07.2005. 09:46 ] @
Citat:
BillyTheKid_79:

I ja sam ovo cuo. Ali mora da bude obrano!
[ hakinen @ 10.07.2005. 10:53 ] @
I moja keva tako misli, da nevalja da se spava u sobi ( ili da glava bude pored nekih kablova ) punoj kablova, ali ja u to nesto neverujem!!! I ne treba da se ostavlja casa mleka u sobi, vec ta casa mleka treba da se popije pre spavanja ( za bolji san, a i znaci u regeneraciji celija ostecenih zracenjem, ovo mi majka kaze, da li je istina ne znam ) !!!

[Ovu poruku je menjao hakinen dana 10.07.2005. u 11:55 GMT+1]
[ Pharos @ 10.07.2005. 22:14 ] @
Citat:
BillyTheKid_79:

Mada ne bi bilo loše da se nadrobi i malo keksa u to mleko.
pOz
[ ctrl alt del @ 11.07.2005. 08:01 ] @
Možda čokoladno?

[ kime1 @ 11.07.2005. 12:56 ] @
Jes' da mleko kupi mirise kad se ostavi u frižideru (pa posle bude bezveze), ali ne verujem da kupi elektromagnetne talase :)
[ greentooth @ 12.07.2005. 22:24 ] @
ili da se ostavi malo duze pa da pravimo kajmak
[ BillyTheKid_79 @ 12.07.2005. 23:58 ] @
Znaci niko nezna,samo nagadjanja i glupi komentari!?

p.s:Znao sam da ce biti ovako!
[ kime1 @ 13.07.2005. 07:56 ] @
Ako je to sve noću ugašeno (jer kako bi spavao od tolike buke),onda kakve veze ima?
[ lord Vader @ 13.07.2005. 11:26 ] @
Nema veze ako je sve ugašeno, kablovi se ponašaju kao antene koje emituju svo vreme.
Dakle i kablovi u zidu emituju EM zračenje iako nisu pod optećenjem.
Tako je i soba puna kablova i tehnike puna elektromagnetnim smogom.
Zna se da ljudi čiji se kuće nalaze u blizini visokonaponskih vodova imaju probleme sa nesanicom, koncetracijom i migrenama. Bilo je i dosta TV emisija na tu temu.
To se naravno ispoljava na dužim stazama pa ako godinama boraviš u električno zagađenoj sredini može biti posledica (verovatno blažih).
Rešenje bi bilo da isključuješ mrežne kablove noću i spavaš što dalje od štekera ali ko će da se zamajava time?
Osim te fore sa mlekom ima i neka fora sa biljkom koja navodno skuplja zračenje sa TV-a. Baš sam gledao test u jednoj emisiji i ispostavilo se da je to sa biljkom samo mit.

[Ovu poruku je menjao lord Vader dana 13.07.2005. u 13:31 GMT+1]
[ Ivan Dimkovic @ 13.07.2005. 12:22 ] @
Uzgred... subjektivno iskustvo..

U mojoj gajbi sam odvojio spavacu sobu da u njoj budu samo nocna lampa i luster - i krevet :-) Nikakva elektronika, elektrotehnika i sl... i mogu vam reci da spavam nikad bolje :-)

E, sad... kad dodjem u Bgd, gde je soba inace takva da su u njoj gomila kablova, kompjuter, TV, do nje je kuhinja sa friziderom okrenutim ka toj sobi i sl..., ispod se nalazi toplovod... divota, elem... u toj sobi koliko god spavao budim se mrtav umoran, kao da sam spavao 2 sata a ne 8 ili 9.

Ne znam do cega je to, ali je uvek tako - just for the record.

Interesantan kuriozitet je da u toj sobi u Bgd-u cesto otkazuje moj wireless mis ... ne znam da li je to zbog gomile interferencija, ili do neceg drugog - ali sigurno ne valja :)
[ miki3 @ 13.07.2005. 21:49 ] @
To je neka prica ,bila-cini mi se, za aloju.Al` mrka kapa od toga posla.
[ Stojan Trifunovic @ 16.07.2005. 22:10 ] @
Ako ti to smeta postavi jedan glavni prekidač preko koga bi se napajali (i isključivali svi električni potrošači u prostoriji). Ako su ti kablovi postavljeni na skrovitim mestima probaj da ih obmotaš aluminijumskom kuhinjskom folijom. Time ćeš napraviti oko njih faradejev kavez i uveliko ćeš smanjiti dozu elektromagnetnog zračenja koje emituju. Za provodnike u zidovima možeš koristiti birmingove cevi (ako ih uspeš negde nabaviti). Čuo sam još i za neke tepihe koji otklanjaju elektricitet. Svojevremeno su u VMA u Beogradu postavljali neke zaštite od elektriciteta ali nisam upoznat kako.
Ovo za mleko u sobi je najverovatnije obična glupost.