[ Nemanjaya @ 10.07.2005. 17:15 ] @
| Pozdrav svima.
Evo u cemu je problem.
Napravio sam skriptu koja ubacuje odredjene podatke u MySql tabelu, a zatim pomocu header () funkcije salje posetioca na info stranicu gde ga obavestava da li je uspeo ili ne.
U pomenutoj tabeli je postojala kolona "timecreated" tipa TIMESTAMP(14);
Neki podaci u toj tabeli ce morati da budu azurirani od strane administratora. MySql je automatski podesavao vrednost "timecreated" kolone kada su podaci azurirani, a to nije dobro.
Promenio sam tip kolone iz TIMESTAMP(14) u INT duzine 14 i izmenio skriptu tako da u tu kolonu ubacuje vrednost date(Y.m.d.H.i).
Pojavljuje se sledeca greska:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/techwhit/public_html/twp_files/process_form_data.php:5) in /home/techwhit/public_html/twp_files/process_form_data.php on line 144
Primetio sam da se greska NE pojavljuje ako umesto date(Y.m.d.H.i) u skriptu rucno ubacim broj (npr. 200507111454).
Probao sam da na predhodnoj stranici ubacim $_SESSION promenljivu, da joj dodelim vrednost date(Y.m.d.H.i), pa da nju ubacim u tabelu, medjutim opet dolazi do iste greske.
Da li ovo mozda ima neke veze sa podesavanjem PHP-a na serveru i sta treba uraditi da se izbegne greska.
Molim sve one koji znaju odgovor da mi pomognu.
Hvala u napred. |
[ flylord @ 10.07.2005. 17:19 ] @
imas neki output prema browseru pre tog header()-a. Iskkljuci header i vidi da li se nesto prikazuje sto ne bi trebalo
[ Nemanjaya @ 10.07.2005. 17:24 ] @
Pa jedini output je izgleda date().....
Nema ni jedna echo() ili slicna komanda.
Kada se date() zameni sa npr. "200507111657" sve radi kako treba.
[ flylord @ 10.07.2005. 17:27 ] @
rekao sam ti sta je problem, na tebi je da sve proveris. Ja ne mogu da ti pomognem jer nemam kod, a i da imam kod, nemam vremena da ga citam, imam i svoj posao...
[ Jbyn4e @ 11.07.2005. 08:53 ] @
Verovatno ti je problem sto ne vidis znak za unicode koji odredjeni editori dodaju na pocetak fajla, ali ga ne prikazuju...
Znaci ako ti je UTF-8 kodni raspored, snimio si verovatno i taj znak na pocetku, i treba ti neki tekst editor koji to vidi i da ga obrises. To obicno stvara te probleme... (ako ipak nemas neki echo, print i slicno)
[ trivial @ 11.07.2005. 10:24 ] @
na brzinu...
moguce je da ti mysql izbacuje neki eror (ako imash neki error handling) ala "or die" uslov...
pa se zatim header buni...
[ u_m @ 11.07.2005. 11:24 ] @
koristi odlozeni ispis.... ob_start i slicne komande...
link:
http://www.php.net/ob_start
[ The Sekula @ 11.07.2005. 11:33 ] @
Umesto date(Y.m.d.H.i) stavi date("YmdHi").
Zavisi od podesavanja, ali pretpostavljam da ti ispisuje notice-e da ne moze da prepozna konstatnte Y m D H i.
[ m4j3v1c4 @ 11.07.2005. 13:38 ] @
je l' se meni cini ili je zaboravio cijelo vrijeme da proslijedi timestamp funkciji date()?
date("d. m. Y.", time()); ce dati 11.07.2005.
ono sto skripta izbacuje jeste error da fali drugi argument, i automatski skenja slanje header-a.
[ flylord @ 11.07.2005. 13:49 ] @
ljudi, sve bi to on video da me je samo poslusao i lepo iskljucio header F-ju, tada bi primetio sve greske. Ali ajde ...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.