[ djdejan @ 10.07.2005. 19:12 ] @
| Kako includovati rezultat izvrsavanja nekog drugog skripta?
Npr. na stranici index zelim inculde-ovati, lupam, rezultat izvrsavanja anketa.php?action=rezultati
znaci treba mi include('anketa.php?action=rezultati'), ali naravno to ne moze tako
Ima li neko ideju? |
[ dragancesu @ 10.07.2005. 20:34 ] @
Ako hoces da pozoves file1.inc
$x = 1;
include ("file".$x.".inc");
Ali zar ti nije bolje da napravis funkciju pa pozoves sa anketa();
[Ovu poruku je menjao dragancesu dana 10.07.2005. u 21:58 GMT+1]
[ djdejan @ 10.07.2005. 21:09 ] @
Nije problem u nazivu fajla koji pozivam!
Znaci njegov naziv je fixan, npr. 'anketa.php'
samo treba da dobijem rezultat izvrsavanja tog 'anketa.php' ali sa argumentom '$akcija=rezultat'
[ flylord @ 10.07.2005. 21:11 ] @
koristi fopen ili curl . To su ti dve mogucnosti
[ byM4k5 @ 11.07.2005. 02:14 ] @
Imao sam i ja isti problem. dragancesu ti je dao najbolje rjesenje, a prepravka je vrlo mala. Ubacujes deklaraciju f-je i mijenjas $_GET sa argumentom.
[ u_m @ 11.07.2005. 11:07 ] @
Citat:
djdejan:
znaci treba mi include('anketa.php?action=rezultati'), ali naravno to ne moze tako
Ima li neko ideju?
ne vidim razlog da promjenjivu tako prosledjujes, ako neki faj inkludujes on koristi promjenjive koje imas vec definisane:
$action=$_GET['rezultati'];
include('anketa.php');
p.s: nadam se da ne gresim?
[ byM4k5 @ 11.07.2005. 11:26 ] @
Usput, sa include ubacujes KOD u skriptu, a ne rezultate obrade nekog KODA.
[ djdejan @ 11.07.2005. 12:14 ] @
problem je slozeniji od ovog primera sa anketom.
u bazi imam tabelu 'pages' gde imam id stranice, url stranice (npr. anketa/index.php)...
sada zelim u tu tabelu da dodam stranicu Rezultati ankete ciji je id 'rezultati' i koja ima url anketa/index.php?action=rezultat.
Zelim da dobijem tu stranicu pozivanjem urla page.php?id=rezultati
E sad, na stranici page.php vrsim include-ovanje, ali moram to tako da izvedem da ima i parametar action !
Razmisljao sam da u posebno polje tabele stavim vrednost 'parametri', pa da prvo u page.php ucitam te parametre pa onda include-ujem url...
Ima li eegantnijeg resenja?
[ byM4k5 @ 12.07.2005. 01:20 ] @
Ja bih na tvome mjesti skroz mijenjao arhitekturu sajta. Meni ovo djeluje kao budzenje, sa gotovim skriptama. Moj prijedlog ti je da koristis IFRAME, gdje je src $_GET varijabla.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.