[ Galle PIM @ 11.07.2005. 08:44 ] @
Danas sam u casopisu Digital procitao text o novom tipu diskova i rezaca koji ce moci da pisu to jest crtaju slike po spoljnoj (po gornjoj) strani diska.
Elem sta je tu bilo interesantno?

Ceo se postupak navodno zasniva na nekom starom BurnT@2 (BurnTatoo) softverskom patentu koji kao vec odavno moze da to radi na povrsini za pisanje (narezivanje) na obicnom disku. E sad predraga u Googlu za "BurnT@2" aka "(BurnTatoo)" ne daje Bog zna kakve rezultate, nedaje nikakve.
Jel zna neko za neki softver koji sluzi gore opisanoj svrsi? Mislim da je stvar krajnje interesantna! Procitao sam na jednom bataljenom forumu kako je to navodno standardno radjeno u Nero 4-ci , u mom neru toga bogami nema ili ja neumem da nadjem.
Svejedno ako je bilo ko ovo vec radio naka to ovde podeli.
[ Nikola Krajačić @ 11.07.2005. 09:28 ] @
Light...burn, script...tako nešto, znam da naziv te tehnologije počinje s "Light"
[ Galle PIM @ 17.07.2005. 01:20 ] @
LightScribe je naziv tehnologije, ali nije ona bitna vec kako da se to uradi na unutrasnjoj strani obicnog diska. Radjeno je samo me interesuje cime!!!
[ RealNS @ 27.07.2005. 01:35 ] @
Koliko se meni cini LightScribe omogucava pisanje ali po gornjoj povrsini medijuma, a ne po povrsini za narezivanje!