[ Artz @ 15.08.2002. 22:24 ] @
Sve ovo vazi samo za verziju software -a 24 i za one koji su hrabri ![]() 1. Potrebno je skinuti firmware sa telefona sa nekim od programa koji rade full read i write flash -a. Kada fajl snimite na hard imace tacno 4 MB ili 4.194.304 bajt -a. Program koji obavlja taj posao je recimo: X35 Flasher, C35 Total Flasher ili Ziemens. Mogu se naci na mnogim sajtovima koji se bave dekodiranjem Siemens -a. 2. Uzmite neki HEX editor i izmenite vrednosti ove 2 adrese: adresa: stara -> nova (vrednost) 0012EF9C: 2D -> 0D 0012EFA2: 0D -> 2D 3. Vratite ponovo ceo flash fajl na isti telefon pomocu istog programa koji je posluzio pod 1. 4. Aktiviranje Service Menu -a: pritisnite dugme Menu pa dugme * ili #. Ne znam tacno sta sve opcije znace ali tu je pod jedan Net Monitor i jedna zanimljiva opcija pod stavkom Configuration, Tetris. Ali se nista ne desava kada se aktivira ta opcija. Dalje price o ovome slede cim se otkrije nesto novo. izvor: http://www.gsmforum.host-boxcr...read.php?s=&threadid=51630 S tim sto sam opisao najjednostavniji trik za ukljucivanje Service Menu -a. Ako imate pitanja, postavite. Ako neko zna linkove gde se nalaze pomenuti programi neka postuje, ja cu cim nadjem neki link. Pozdrav !!! ![]() [Ovu poruku je menjao Artz dana 16.08.2002 u 01:24 AM GMT] |