[ igorsa @ 16.08.2002. 21:06 ] @
Radim portal a trebaju mi saradnici. Kako bi svaki trebao da dobije jednu ili vise stranica za uredjivanje hteo bih da napravim da svako ulazi na ftp pod drugom sifrom ili da ima pristum samo svojim stranicama. Meni su rekli da domen onda izgleda ovako http://nesto.nazivsajta.com Ajde molim Vas da mi neko pomogne ili ako ima neko drugo resenje za ovaj problem. Hvala!
[ 01011011 @ 17.08.2002. 09:46 ] @
Bilo bi it mnogo prakticnije da instaliras PHP NUKE, ILI PHP POST, ILI nesto tako i onda dadnes ljudima moc da vladaju kojima hoces i oni dodavaju vjersit itd,,
[ NetworkAdmin @ 19.08.2002. 00:10 ] @
u svakom slucaju ftp nije rjesenje za uredjivanje sajta. Pogotovu ne portala.

Prijedlog je "Backend anministracija"
[ luner @ 28.08.2002. 10:48 ] @
Ja upravo pišem nešto što bi ti najverovatnije odgovaralo (jer i ja imam sličan zadatak). Trenutno sam u nenormalnoj frci (spremam ispite) ali bi do 25. trebalo da izbacim verziju 1.0. E onda se uključite u posao pa moše da koristite :)))).

Šalim se, iskomplikovala se stvar jer planiram da uključim CSS2 kao i UTF-8 i XHTML.

Svako ko ima znanje iz navedenih oblasti + PHP neka se javi da radimo.
[ Goran Rakić @ 28.08.2002. 13:39 ] @
ovako, ono što tebi treba sigurno nije FTP pristup ako što si rekao, nego neki CMS koji će ti dozvoliti dinamički sadržaj koji može da se dodaje/menja/briše preko web interfejsa uz odgovarajuću autorizaciju. Na net-u možeš pronaći nekoliko dobrih CMS sistema (sa većim ili manjim sigurnosnim rupama, sa više ili manje mogućnosti...) koji su potpuno besplatni. Ono što ja ne volim jeste što svaki sajt onda dobija totalno iste mogućnosti (mada sam dizajn može biti skroz drugačiji, zavisno od tema) kao i bezbroj drugih, a plus što nakon instaliranja takvog CMS-a kreće jurnjava e da nadjem ovakvu temu, e da nadjem ovakav addon ili ajde ja ću da uzmem onaj modul. lepo je što sajt možeš imati online u roku od 20min maksimalno uključujući i primenu teme i instaliranje nekih modula, loše je to što nakon toga takav sajt u 80% slučajeva nije optimizovan za ono što tebi treba (pa nisu svi sajtovi news portali). Druga mana je što iza toga moraš da juriš nove zakrpe, ispravke itd, jer u jednom ogromnom projektu kakav je phpNuke za koda module pišu svi se često pronadje greška, a kako ovakav CMS koriste svi živi za grešku se brzo sazna, pa ako ti zakasniš, ode tvoj sajt ako nemaš backup baze.

Medjutim izrada specijalizovanog CMS-a uopšte nije ni naivan ni jeftin posao, ali onda dobijaš baš ono što ti zamisliš, a zavisno od kvaliteta samog CMS-a (znanja autora) on ima i veće ili manje mogućnosti za integraciju sa drugim delovima sajta (mailing lista i slično) i odredjene mogućnosti proširivanja.

Znači, sve zavisi od toga šta želiš. Ukoliko želiš "fancy" sajt u roku od 20min onda uzmi postNuke, PHPnuke ili neki drugi. Ukoliko pak želiš apsolutno prilagodjen sajt, sa svim mogućnostima koje tebi trebaju, poseti IT Jobs forum.
[ igorsa @ 28.08.2002. 18:41 ] @
Isprobao sam sve free CMS-ove ali ne mogu ni jedan toliko da izmenim da odgovara mojim potrebama (što se tiče dizajna i funkcionalnosti). Ako ima zainteresovanih PHP programera za saradnju neka mi se jave. Probna verzija sajta će biti okačena za 20-ak dana
[ luner @ 30.08.2002. 21:30 ] @
A sta mislis o ovakvoj varijanti:

Imas administracioni CMS u kome korisnike delis na kategorije, svaka kategorija u svom diru ima svoje skriptove - imas klise u koji samo umetnes HTML prikaz ili PHP kod (na oznacenim mestima) tako da izbegnes zavrzlame oko sesija i sl. To je nesto sto ja pisem i upravo skriptove organizujem u module koji se instaliraju na jedan nacin (da budu prisutni) a onda ih Administrator dodeli kategorijama kojima hoce.

Ako je neko zainteresovan da se ukljuci u razvoj neceg ovakvog - neka se javi.