[ milika @ 15.07.2005. 05:41 ] @
Pozdrav, nisam neki admin ali "odrzavam" mrezicu u mojo zgradi pa sam naisao na jedan problemcic. I sa satima provedenim na mrezi nisam uspeo da ga resim. Molim vas za savetcic kako da uradim sledece: U mojoj zgradi postoji interna mreza od 10 (trenutno 12) racunara i jedan zajednicki fileserver gde svi skupljamo filmove itd.... Do pre 2 dana imao sam XP pro na tom fileserveru i sve je bilo ok. Postojao je jedan folder kojem sviimaju pristup i svako svoj, nista lakse u XPu... Ali su pre 2 dana dosla jos 2 racunara i tu me udari "10 kompjutera max za filesharing" ogranicenje.... Nista, nedam se ja uzdramti, odem i nabavim 'lepu' kopiju serva 2003, da ne stavljam 98icu, reko ja... Ali tu nastade krkljanac, kada postavim ip adrese kao pre, znaci server na 192.168.0.1 a ostalima su ostale 192.168.0.x, subnet naravno 255.255.255.0, klasicna fora, sve je pocelo odjednom da koooooci, ako se neko i konektuje na server, trazi mu logon, a i to posle 15minuta cekanja. Nista vise ne radi.... 2 dana konfigurisem taj server 2003 i nista. Uspeo sa uz pomoc gpedit.msc i tamo caprkanja da napravim da ne trazi logon, ali mreza opet koooci neverovatno i to kad joj se cefne da radi, vise ne radi nego sto radi... Napominjem da su i switch i kablov i kompovi radili savrseno pre, znaci isprobano... Pomagajte.... moze i neki laki tut o tome kako namestiti ovu najobicniji mrezu na ws2003, bez ad i slicnih komplikacija, znaci mala laka filesharing !brza! mreza... pozdrav i hvala ... (sorry na tolkom postu) |