[ Vuja1963 @ 17.07.2005. 18:44 ] @
Ima li neko nekakva iskustva sa novim Base DVD-DivX Playerom , koliko sam čuo , čita sve , DVD DivX-sva naša slova (velika bela) , XviD , WMA , MP3...itd
[ gileii @ 18.07.2005. 08:55 ] @
Po mogucnistima je isti kao i SKY DV-963 posto sam ja radio f/w i za njega. Slobodno ga kupi neces se pokajati.
Pozdrav,
GIle
[ Vuja1963 @ 18.07.2005. 10:45 ] @
Danas sam ga kupio , radi perfektno , čita narezane DVD filmove , što mi kod predhodnog Playera nije bio slučaj a što se tiče DivX-a isti slučaj , slova su velika i čitka a samo na jednom disku mi nije očitao prevod , jedino ne znam kako očitava filmove sa DivX 6 Kodekom , ovo sve ostalo zaista radi bez problema...
[ milutinbre @ 18.07.2005. 11:27 ] @
Gileii, sta se desava sa Sky dv963 plejerom?
da li je ovaj Base dugo najavljivani naslednik Sky-a, i da li cemo i mi moci da koristimo njegov f/w?
puno pozdrava
Milutin
[ gileii @ 21.07.2005. 09:49 ] @
BASE DV967 je plejer koji dolazi iz iste fabrike kao i SKY dako da je po kvalitetu identican a i elektronika mu je ista osim displeja i komandi na samom plejeru. Sto se tice SKY-a sve sto novo uradim za BASE bice adaptirano i za SKY.

Pozdrav,
Gile
[ milutinbre @ 21.07.2005. 13:03 ] @
kad smo vec kod toga, na cemu trenutno radis kod Sky/Base-a? pitam posto nema nicega novog na Sky-ovom forumu.
pozdrav
[ lancia88 @ 21.07.2005. 22:51 ] @
Pozdrav,

hvale Gileta uvoznici, ja bejah neki dan tamo, sve najbolje o njemu
[ gileii @ 22.07.2005. 08:26 ] @
hvala, hvala :)
[ milutinbre @ 22.07.2005. 09:28 ] @
a vidim ti se Lancia koljes sa Philips-ovcima ... :)
[ lancia88 @ 26.07.2005. 05:53 ] @
Pozdrav,

ma taman posla, nije rec niokakvom klanju, jednostavno ne bih zeleo da se na osnovu pojedinih postova pomisli da je to zaista firma koja garantuje svojim imenom nekakav poseban kvalitet a uz to i razne mogucnosti, pa jos neka niska cena itd. Prosto, stvari su u praksi nesto drugacije ali je ponekada tesko priznati da je postojala i bolja kupovina a efekat lako moze biti da neko ko tek kupuje poveruje da bolje nema od Philips ili bilo kog drugog uredjaja na blanko i umesto da cita i ostale postove, samo se zaleti i kupi to nahvaljeno. Dobro je da svako procita o svim playerima ovde pa onda da odluci, ja zaista nemam ama bas nista protiv da posle svih citanja buduci vlasnik DVD playera izabere sebi bilo koji player ali samo da sto objektivnije svak od nas napise svoja iskustva.
[ milutinbre @ 27.07.2005. 11:04 ] @
naravno
nahvalise philips kao da je najbolji na svetu, jedino sto ne moze da cita xvid, ne moze ovo, ne moze ono...
ja sam uzeo Sky i prezadovoljan sam, ali da me sada neko pita sta da kupi ne bih imao pojma sta da mu kazem. ja imam kompjuter pa lako sredim problem sa preimenovanjem fajlova i titlova, ali neko ko nema komp bio bi na mukama da izabere nesto pametno.
[ Memotex @ 27.07.2005. 14:26 ] @
Citat:
milutinbre: naravno
nahvalise philips kao da je najbolji na svetu, jedino sto ne moze da cita xvid, ne moze ovo, ne moze ono...
ja sam uzeo Sky i prezadovoljan sam, ali da me sada neko pita sta da kupi ne bih imao pojma sta da mu kazem. ja imam kompjuter pa lako sredim problem sa preimenovanjem fajlova i titlova, ali neko ko nema komp bio bi na mukama da izabere nesto pametno.

pa dobro, bez preterivanja, ono sto Philips ne cita je Q-pel, i to je ono s cime se neko prakticno moze sresti a i to nije bas cesto. sve drugo kod mene radi bez greske.

da ne pricam da problem s q-pelom takodje ima citava armija Xoro, Skyvision itd. koji takodje imaju ESS chip ali to niko ne pominje. mi vlasnici Philipsa smo valjda posteniji pa to kazemo. ali kod njih q-pel nije jedini problem vec i mehanika itd. sto kod Philipsa nije slucaj.

a sto se tice preporuke, ja ljudima iako imam Philips preporucjuem Xwave 9200 jer sam ga video u radu, probao razne varijante, i mislim da je to odlicna kupovina. naravno, uvek se nadje neko ko je snimio nesto u MPEG 0.25 formatu sa kamere pa nije zadovoljan sto DVD to nece da pusti, ali ajd sad....cudi me da se jos niko nije zalio sto DVD plejeri nece da vrte Quick Time ( doduse, nisam probao, mozda i moze!).

[ Apophis @ 11.12.2005. 02:52 ] @
Jedno pitanje za ljude koje rade firmware za Base. Otišao sam pre neki dan da kupim taj Base po vašim preporukama, i šta vidim? Vidim identičan meni kao kod Housel DVD/DivX, koji već imam. Ustvari, vidim, ružan player (Housel je zaista lepo dizajniran). Vidim podršku za .sub titlove (Housel ne pušta .sub). Ne vidim podršku za titlove sa dužim nauzivom (bilo .sub ili .srt). Pa s toga vas pitam...kada ćete dodati tu čuvenu podršku za .sub za Housel DVD/DivX, da ne bih samo zbog toga davao 5000 dinara (u vidu novog playera)? :) Hvala.

[Ovu poruku je menjao Apophis dana 11.12.2005. u 03:54 GMT+1]
[ gileii @ 11.12.2005. 07:31 ] @
@ Apophis

Base DV-967 Prikazije i pusta fajlove koji u nazivu imaju do 42. karaktera tako da je moguce da si ti video plejer sa originalnim f/w. Za Housel bar sto se mene tice nece biti novog f/w-a (mislim da ovaj forum nije mesto da objasnjavam i zasto).

Pozdrav,
Gile
[ chele @ 26.12.2005. 09:17 ] @
Pozdrav svim ucesnicima ove teme,

Base 967 sam pazario potpuno slucajno pre recimo 3 nedelje, kao poklon za nekog ko nije tech freaK (chitaj: za zensko bice ) i mogu slobodno da kazem da sam, nakon visednevnog SUROVOG testiranja (bas zato sto je za poklon i ne smem da rizikujem da rikne usred posla) zadovoljan kao nikad do sad... u odnosu na sky mi se vise svidja dizajn ali i cena (sky je, u istoj radnji, kostao 2000din vise, nije neka razlika, ali nije ni opravdana ako mene pitate!)...

Moje cestitke giletu za odlican, prijatan i intuitivan firmware!! nisam davno video takav, a isprobao sam nekolicinu uredjaja do sad i ni jedan mi se nije narocito dopao...

Imam samo jedno pitanjce: da li ce biti podrske za DivX 6.0 (tj. da li ga podrzava i sad, nemam ni jedan divx6 film u kuci da isprobam) i podrske za Nero digital (koji je super kodek, isprobao sam ga i vrlo sam zadovoljan, ali ga Base ne chita)...

Srdacan pozdrav od mene!

Chele
[ gileii @ 27.12.2005. 00:26 ] @
@chele
Hvala!!!
Sto se tice Dvix 6 trebalo bi da radi ja sam probao sa jednim malim fajlom od nekoliko MB ali nisam imao prilike da ga testiram sa nekim filmom koji ima i prevod.
Sto se tice NERO-a radi se na tome a kad ce biti ne bih znao. Salu na stranu bice u najskorije vreme ali mislim da je MTK1389 slab chip za NERO DIGITAL.

Pozdrav,
GIle
[ milika @ 12.02.2006. 13:47 ] @
A mioze li jedno pitanjce poluvezano za firmware?

Ja sam kupio ovi player mojima da pustaju filmove (citaj play stop obuka)
ali nisam nikako mogao da ucitaj prevode koji nisu istog imena kao
avi tj divx fajl. Uopste se ne pojavljuju u browseru???

Sta treba raditi, jel treba firmware ili ovaj player to uopste ne podrzava??

pomagajte..

pozdrav i hvala..
[ lancia88 @ 13.02.2006. 00:35 ] @
Pozdrav,

pa zar ne citas da je sredjeno to Gileii-evim novim FW-om?
[ milika @ 14.02.2006. 03:53 ] @
Citat:
lancia88: Pozdrav,

pa zar ne citas da je sredjeno to Gileii-evim novim FW-om?

A ovja gde da nabavim ovi firmaware,
nema link nema nis..

pozdrav i hvala

//////
[ lancia88 @ 14.02.2006. 11:11 ] @
Pozdrav,

i nema, zamoli Gileii-a na PP i posalji mu svoj mail, jos neko vreme se kod nas na forumu nece moci dobiti FW-i.
[ milika @ 14.02.2006. 14:05 ] @
Citat:
lancia88: Pozdrav,

i nema, zamoli Gileii-a na PP i posalji mu svoj mail, jos neko vreme se kod nas na forumu nece moci dobiti FW-i.

Hvala nisam hteo da ga maltretiram al to je izgleda jedini nacin :D
[ novajlija @ 02.03.2006. 19:28 ] @
Zdravo forumashi !
Vidim da na ovu temu nema novih odgovora od 14.02., pa se nadam da ovo ne pisem uzalud.
Elem, odlucio sam pre x vremena da kupim stand alone DVD player ali odmah problem - sta kupiti, sta valja, odnos cena-mogucnosti-kvalitet. Zato pravac na elitesecurity.org i citaj, citaj...Tako sam dosao do odgovora da je najbolja kupovina base DVD967.
Prvi utisci:
-fina izrada u odnosu na neke plastikanere
-vratanca se ne otvaraju koliko bi trebalo za komotno ubacivanje CD-a
-zaista tih u radu
-daljinski ok, lak za upotrebu (jeste da je nebitno ali tasteri svetle u mraku, fosforescentni materijal)
-pusta Princo CD-R diskove (narezane na nekom DVD rezacu) koje inace nisam mogao da pustim na dva razlicita racunara
-softver? E, to je pitanje. Sve lepo izgleda, ikonice i ostalo, ali da li je pravi? Kada kazem pravi mislim da li je skrojen za potrebe ovog podneblja. Koliko sam shvatio iz citanja tema sa ovog foruma gileii bi trebalo da zna odgovor na ovo pitanje, mada ne iskljucujem i ostale.

Posto sam nasao da je base DV967 samo jedan u nizu kineskih proizvoda pomogla je gugl pretraga sa dosta rezultata od koih su najzanimljiviji Winbase i BBK electronics. Sa BBK sajta sam iskoristio informaciju o ocitavanju verzije softvera i dobio sledece:
Servo 23.07.10.00
RISC 00.85.08.0A
Version 967MAI-0-0309
Region code 0

Ostalo sto sam mogao da zakljucim/vidim:
-sto se tice DivX formata, u brovseru ne prikazuje imena titl fajlova nebitno da li je format titla podrzan ili ne, dok imena video fajlova prikazuje
-titlove koje prepozna automatski ucita. Cak mi se desilo da sam kod pustanja jednog Divx filma mogao u toku reprodukcije da izaberem srpski ili engleski titl
-kod istog tog filma gubi se sinhronizacija, pa je na kraju filma razlika izmedju slike i tona 3sec.
-titl je OK, nasi fontovi, slova su bela i oivicena crnim
-ako sam dobro primetio, slike prikazuje samo ako su sa ekstenzijom JPEG. Mozda i gresim ali bas i ne verujem da je dovoljno "pametan" da prepozna format nezavisno od ekstenzije fajla

Dakle, pitanje na osnovu svega gore navedenog je sledece:
Koje formate titlova podrzava (u uputstvu ne pise)? Sta je sa razlicitim imenima film-titl? Da li mu je potreban novi softver sa eventualnim poboljsanjima? Vidim da gileii ima neku verziju koju je ocigledno on uradio. Da li je ta verzija bolja od ove koja je trenutno u plejeru? Ako jeste koja su poboljsanja?

Pozdrav,
nadam se da ovo nije bilo suvise dosadno. !?
[ coded @ 19.03.2006. 20:37 ] @
Zdravo.
Kupih ovaj dvd pre nekih 7 dana za 3900. Zadovoljan sam, nemam zamerki, osim jedne...Kada pushtam divx koji nisu u 16:9 , vec su zumirani, shto mi prilichno smeta, poshto se solidan deo saseche (da je samo sa leve/desne strane, ok, ali seche i gore/dole). Upravo ne vidim titlove u nekim mangama koji su built in u avi. Titlove mi ne prikazuje u browseru, mada ih uvek uchita i pusti. Sitna su slova, i solidno podignuta ka sredini ekrana, sa svim nashim slovima.
Interesuje me koji firmware imam, stari ili novi? Ako imam stari, da stavim novi majq mu...chisto da znam treba li se petljati ili je ovo najbolje shto moze da se izvuche :D
I da...koja je razlika izmedju TV display - normal/ps | normal/lb ...ne primecujem razliku :|
[ gileii @ 20.03.2006. 06:01 ] @
Najverivatnije imas original firmware. Slobodno ubaci novi bice mnogo bolje.

Pozdrav,
Gile
[ trucic @ 20.03.2006. 07:36 ] @
Kako se ovaj player ponasa u radu?!Koliko detaljno je moguce podesavati zvuk?Cena mu je pristojna... Hvala
[ sava76 @ 21.03.2006. 17:16 ] @
Gileii. Mogu li Ja dobiti na E-MAIL taj novi f/w za BASE 967 posto Ja ne mogu da Ti posaljem mail?
[ gileii @ 22.03.2006. 06:02 ] @
Mozes da ga skines sa ovog sajta
http://www.geocities.com/gileii/index.htm

Pozdrv,
Gile
[ sava76 @ 22.03.2006. 10:06 ] @
Pa ova stranica ne postoji?
[ gileii @ 23.03.2006. 10:42 ] @
Ispravka

http://www.geocities.com/gileii/

Pozdrav,
Gile
[ sava76 @ 24.03.2006. 13:24 ] @
Hvala. Sve sam odradio kako treba i radi sve OK. Samo imam mali problemcic, vidi prevod (.sub) na nekim filmovima ali nece da ih startuje kad pustim film, a kad ritisnem dugme (subtitle, title) izbacuje precrtan kruzic. Inace F/W izgleda EXTRA u odnosu na fabricki i svaka cast osobi koja ga je napravila nemam reci! VEROVATNO SAM JEDINI BAKSUZ KOME SE TO DESAVA? :-))))
[ gileii @ 24.03.2006. 14:58 ] @
Najverovatnije imas losu extenziju titla odnosno prevod je u .srt formatu a stavljena mu je extenzija .sub i to zbunjuje plejer.

Pozdrav,
Gile
[ lancia88 @ 24.03.2006. 17:04 ] @
Pozdrav,

uh, pa zat Base ne analizira fajl strukturu? Mislio sam da je to opcija cipa na 967...
[ darcorad @ 08.04.2006. 13:56 ] @
pitanje za coded, interesuje me samo gde si kupio ovaj dvd jer ovde kod mene u kraju kosta 6600 pa da ne dajem tolike pare:) samo mi javi adresu ili radnju posto je razlika u ceni poprilicno velika
[ darcorad @ 12.04.2006. 13:44 ] @

[Ovu poruku je menjao darcorad dana 14.04.2006. u 08:22 GMT+1]
[ aputic @ 06.06.2006. 10:06 ] @
Pozdrav kreatoru firmware-a
Imam jedan problem sa Base DV967 koji ima ugrađen domaci firmware (pre kupovine)
Dešava se da se player zakoči pri pokušaju promene jezika u DVD filmu, pogotovu kod 'narezanih' filmova
dobije se neka šara preko ekrana i plejer mora da se ugasi i upali

Imate li neki savet/ideju?

kako da proverim verziju firmvera?