[ Nidza11 @ 17.07.2005. 20:52 ] @
| Molim za savet. Kada startujem racunar monitor mi ne daje nikakve znake osim da je ukljucen u struju. Pre nego sto se to desilo poceo je ekran da mi "trokira", a zatim je prilikom restartovanja izbacio neku grsku, cini mi se CMOS i to poslednje sto sam video na ekranu. Probao sam drugu graficku kartu, drugi monitor ali opet isto. Znam da je nesto sa baterijom ali pre nego sto je kupim molim vas da mi date neki savet. Pozdrav!!! |
[ sabrina @ 17.07.2005. 22:26 ] @
probaj s PCI grafičkom da pokreneš monitor, samo za probu dal je OK
ako radi, a ne rade ti druge kartice na AGP-u, ode ti AGP dakle treba nova ploča...
[ VRKY @ 18.07.2005. 10:53 ] @
Jesi li provao resetirat BIOS?
[ BillyTheKid_79 @ 18.07.2005. 13:11 ] @
Ako si probao reset ploce i ako si vadio bateriju,tipujem na plocu(da je riknula) ali..
Moras sve posebno da testiras:plocu,napajanje,graficku,procesor,mem...
Ako ti je otisla ploca promeni i napajanje za slucaj da je ono zeznulo plocu...
[Ovu poruku je menjao BillyTheKid_79 dana 18.07.2005. u 14:15 GMT+1]
[ miloradn @ 18.07.2005. 14:48 ] @
Izvadi memoriju i graficku karticu pa ih ponovo vrati, los kontak se obicno tako manifestuje. Probaj upali ga bez memorije i vidi hoce li da pisti.
[ DUKSI @ 18.07.2005. 19:48 ] @
Ja sam skoro imao slican problem,modem mi je obarao racunar
[ JOJO847 @ 18.07.2005. 21:19 ] @
ajmo po redu..........
Kad upalis kompijuter, jel se cuje BIP?
[ vogonjelc @ 19.07.2005. 16:49 ] @
Mmm.
1. probaj napajanje ako proradi super
2. probaj pci grafičku ako se upali monitor i sve proradi moguce da je crko agp
ako nista ne pomogne ili procesor ili matična
baterija samo služi da računar "upamti" podesavanja i barem kod nas je oko 5 e znaci nije veci izdatak
[ Nidza11 @ 20.07.2005. 12:24 ] @
Ma pokusao sam sve. Zamenio sam bateriju, proverio sve kontakte, probao sa drugom grafickom, proverio memorije, promenio napajanje, kada izvadim memorije racunar ne pisti, kao sto bi trebalo. Pre nego sto mi se to desilo znam da mi je bila baterija pri kraju. Da li zbog nje ne moze da se ucita BIOS i da li neko zna kako da ga vratim? Cuo sam da ima neko flahovanje ali nikada to nisam radio. Ne verujem da je do monitora culo bi se pistanje kada se podize sistem.
[ sabrina @ 20.07.2005. 13:20 ] @
sve je več objašnjeno ...
nemoj izmišljati nešto što nema veze !
[ vogonjelc @ 20.07.2005. 16:38 ] @
Probaj drugi CPU u toj maticnoj ili probaj svoj CPU u tudjoj maticnoj ploci. ako u prvom slucaju ne proradi racunar crkla ploca a ako u drugom slucaju (znaci tvoj CPU u tudjoj maticnoj) ne proradi racunar crk'o CPU.
Citat: Nidza11: Cuo sam da ima neko flahovanje ali nikada to nisam radio. Ne verujem da je do monitora culo bi se pistanje kada se podize sistem.
A sto se flahovanje tice (nadam se da si mislio na flešovanje biosa) to ovde neće pomoći. Nije do baterije posudi od nekoga bateriju pa probaj pa ces videti da to nije to. Ili CPU ili maticna ploca je kvar kod tebe.
[ Nidza11 @ 21.07.2005. 14:26 ] @
Ok! Probacu sa drugim procesorom i drugom plocom pa cu javiti.
Puno vam hvala na pomoci!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|