[ Mauricije @ 17.07.2005. 21:46 ] @
Imam mnogo glup problem, naime kada god dvokliknem na neki drajv ili drugu ikonu u
My Computeru pokrece mi se Search gde je podrucje pretrage ta lokacija.
To mi se pocelo desavati nakon skore reinstalacije sistema i instaliranja starih programa
koji su pre radili kako treba. Ljudi ako znate kako to da iskljucim ili cak da obrisem celi Search javite!
Pozdrav!

[Ovu poruku je menjao Catch 22 dana 02.06.2008. u 03:28 GMT+1]
[ Shadowed @ 17.07.2005. 22:23 ] @
Kada kliknes desnim na drive i kada se pojavi meni, imas li Open i kada kliknes na to (Open) da li otvori normalno? Koja je stavka u meniju podebljana?
[ Mauricije @ 19.07.2005. 22:21 ] @
Podebljana je Search... ,a ispod je Explorer from here i Open.
[ Mauricije @ 19.07.2005. 22:23 ] @
Sa svim ostalim je sve ok, na open se otvara itd.
[ Shadowed @ 20.07.2005. 20:33 ] @
Idi u Folder options i u File types podesi da ti default bude open.
[ Mauricije @ 20.07.2005. 21:37 ] @
Hvala ti Shadowed, bas si od pomoci kao i celi forum.
Pozdrav)
[ cteba @ 18.08.2005. 09:17 ] @
Citat:
Shadowed: Idi u Folder options i u File types podesi da ti default bude open.

Ja imam isti problem i gore ponudjeno resenje mi ne pomaze. Kad kliknem na My Computer otvori mi se kako treba, kao i na ikonicu drajva, ali kada kliknem na folder otvara mi se search. Gledao sam i podesio u File types i za Folder i za File folder. Ima li neko drugo resenje?

Pozdrav
[ Shadowed @ 18.08.2005. 16:35 ] @
Potrebno je da to podesis za tip "Drive"
[ cteba @ 18.08.2005. 17:26 ] @
Za tip "Drive" imam samo jednu ponudjenu akciju "find", tako da mi to ne
resava problem.
[ cteba @ 19.08.2005. 09:11 ] @
Drugar mi je savetovao sledece:

> Idi u registry pa promeni sljedece dve vrednosti
> HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell
> HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shell
> dupli klik na default i ukucaj none
>

I to je pomoglo.
[ IonX @ 21.10.2006. 09:59 ] @
Imam i ja pitanje, možda početničko, ali me zeza samo tako:

Imao sam problem sa otvaranjem zipa pomoću windows explorera (nisam instalirao winzip). Po default-u mi je na dvoklik otvarao dijalog search (bio je boldovan i u meniju koji se otvara desnim klikom).
Njuškao sam po file types i pošto nisam našao zip probao da otvorim novi (new file type):

tada mi se pojavio file "zip", pa sam klikom na "advanced" stavio da podrazumevano bude open:

1.Problem mi je sledeći: svaki zip mi se otvara u NOVOM prozoru (a hteo bih da mi se otvara u istom)

2. Dok sam čačkao i isprobavao da nađem compressed folder, nešto sam zeznuoi kod otvaranja običnih foldera:
a ) kad je prozor u režimu "explore"(vide se folderi sa leve strane), dvoklikom na folder u glavnom delu otvara prozor u (opet) Novom prozoru.
Probao sam da u file types kao podrazumevanu komandu na dvoklik stavim "explore" umesto open

i onda je u redu, ali se pojavljuje slučaj:

b ) kad je prozor uobičajen, dvoklik na njega otvara (grrr!) novi prozor, dokle god file type "folder" ne vratim na "open", pa se vraćam na stanje a)

Takođe uz file type "file folder" stoji

a ništa nije čekirano. Čemu ovo služi?

Zašto ne mogu da čekiram "browse in same window" (možda bi to rešilo problem)?

Šmrk :(
Šta još da probam?

[Ovu poruku je menjao IonX dana 24.10.2006. u 15:05 GMT+1]
[ IonX @ 25.10.2006. 10:03 ] @
Kod nekih sličnih problema na nekimmestima sam video da je rešenje prčkanje po registry-ju, još da saznam kakvo...
[ IonX @ 26.10.2006. 12:47 ] @
Da li bi neko mogao/hteo da mi učini nešto (prvenstveno ako neko ne koristi winzip, već windowsov compressed folder, mada i ostali su dobrodošli):

Da exportuje iz registryja:

HKEY_CLASSES_ROOT/CompressedFolder
HKEY_CLASSES_ROOT/Folder
HKEY_CLASSES_ROOT/Directory

Ta tri reg fajla zipovati i poslati mi na [email protected].
(u mailu napomenuti da li ili ne koristite winzip, winrar ili windows explorer)

Ideja mi je sledeća - Da uporedim vaše ključeve sa onima u mojem registryju, nadam se da će mi razlika pokazati šta kod mene ne valja..

Hvala unapred.
[ IonX @ 27.10.2006. 22:40 ] @
Dakle, da izvestim:
Hvala svima koji su mi poslali reg.ključeve.

Pomogli su mi da uporedim i rešim pola problema.
ZIP datoteke (t.j. "compressed folder") mi se sad otvara u istom prozoru, kada dvokliknem (aktiviram "open").
Jednostavno sam, pošto gledajući "belo", ništa ne razumevajući u reg.ključ (poslat od strane čoveka van ovog foruma koji ne koristi ni jedan poseban zip program, nego win.explorer) otvoren u notepadu, ga upisao u registry i restartovao komp da vidim kako će se ponašati.

I -radi kako treba.
Znači, ako se ovo nekad nekom desi, prekopirajte ključ

HKEY_CLASSES_ROOT/CompressedFolder

od nekoga kome dobro radi ili tražite od mene pošto ga imam sačuvanog

Međutim, drugi deo problema nisam rešio igranjem sa druga dva ključa.
Još uvek kad otvorim "explorer" view ("stablo" s leve strane, a folderi u glavnom delu prozora) kad dvokliknem ili aktiviram iz kontekstnog menija "open", folder mi se otvara u novom prozoru...

Ako neko ima ideju gde bi još mogao da "njuškam" po registry-ju, predlozi su dobrodošli...
[ mtraj @ 28.10.2006. 06:12 ] @
Evo ti jedan reg.-fix, pa ako ništa drugo, nek ti posluži kao inspiracija :)

Mala napomena - ovo je reg tweak, koji bi trebalo da vrati .zip file associations na default.
Pronašao sam ga davno, i "arhivirao", ali ga nikada nisam iskoristio.
Tako da ne garantujem za moguće eventualije... :O
[ IonX @ 30.10.2006. 19:25 ] @
Problem rešen!

ovako:

U Registry-ju naći

HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shell

U desnom prozoru kod opcije Default stoji, ili open ili explore...
Promeniti default da stoji prazno polje t.j. ništa (desni klik na default->modify->u edit string prozoru obrisati ono što stoji u polju value data (explore ili open)->ok)...

Nije potreban restart.

Hvala Balttazaru za savet ("đe čuo i đe ne čuo")
[ Svemirko Joca @ 28.12.2006. 01:46 ] @
Desavalo mi se ovo ranije i resavao sam problem sa ovim menjanjem regedita... ali sada imam novi problem.... a nisam video da je neko tako imao..... :( moram da probijam led

Upitanju je problem sa otvaranjem USB-flash-a.

Samo je odjednom poludeo i default opcija mi je auto ! (nisam je ranije vidjao nikada)
Ponasa se kao open with

Gde da nadjem usb flash u reg-u... jel imao neko nesto ovako... gde naci i sta menjati ???

Ovo je totalna glupost koja ce me iznervirati u roku od 2 dana (iako kada ubacim flash ponudi mi da otvori sa folderom... kao onaj auto-run) inaterati da formatiram disk posle 3 godine .... (a zamislite koji je onda posao instalacije svega i svacega.... :( )

I jos jedno pitanjce...
Mogu li mirne duse da brisem one kao "foldercice" za acdsee, Scan with Ad-aware..., iz shella kod drive i foldera ?
[ BRANA_ @ 31.12.2006. 15:02 ] @
pomozi mi molim te ja nemam taj "registri " gde da ga skinem i moze li bez ljega sta da se uradi imam isti problem sa otvaranjem foldera a pocetnik sam
[ braker @ 31.12.2006. 15:14 ] @
:)
start->run->regedit
[ BRANA_ @ 04.01.2007. 23:19 ] @
uspeo sam da ga nadjem i da obrisem ono sto je pisalo u My coputer/HKEY_CLASSES_ROOT/FOLDER. Ali opet nece normalno da otvara ne znam sta sad da radim pomozite!!!!!!! unapred zahvalan
[ Svemirko Joca @ 25.03.2007. 15:05 ] @
evo ja sam problem resio sa USB-om i auto opcijom....

Treba formatirati flash i radice kako treba....
medjutim pozadina ovog problema je virus, tacnije trojanac....
Imam nod, ali to je ocito slaba zastita....

Neki fajlovi na flasu su dosta stari, i onda samo od jednom mi nod javi da tu imam virus... ocistim ga (tacnije obrisem) i sve bude ok, i posle opet nekog perioda flash podivlja, da bi nekoliko dana kasnije nod ponovo javio da imam trojanca...
Sve u svemu, losa zastita
trojan Win32/VB.AQX
ovo je naziv trojanca koji nod javlja, koji se ucitava i u safe modu windowsa, tako da jedino ovaj problem mogu resiti cinimi se samo ako formatirm disk, i da se molim bodu da ovaj nije otisao i na neke druge particije diska.

trojan Win32/VB.AQX found in operating memory. System memory infection originated from file C:\Documents and Settings\*****\Application Data\explorer.exe.

ima jos koji torjanac koji eto nije u memoriji, i kada skeniram sa nodom on ih nadje ja ih obrisem i i kaze mi da ce biti obrisan nakon restarta, kada gasim nod sam me pita da li zelim restart... kazem da restartuje se i trojanci su svi ponovo tu ! ! !

Dakle, format ce izgleda jedino pomoci i da posle stavim KAV jer 10 godina nisam imao ovako debilnih problema.....
A da, ako pokusam da udjem u taj folder gde je trojanac i da probam rucno da obrisem file pri selektovanju tog foldera OS odmah radi logoff tako da me vrti oko malog prosta
[ Wajda.W @ 25.03.2007. 17:28 ] @
Hvala ti puno to mi je trebalo.
[ 3BEP @ 11.06.2007. 14:05 ] @
Svemirko,

Imas u root-u flasha skriveni file pod imenom autorun.inf. Resenje ti je:

Otvoris My Comp...Tools>Folder Options>View>show hiden files and folders + hide protected operating system files (obavezno) - otkaciti. Potom obrisati autorun.inf ... to je sve.
[ Italijan @ 28.06.2007. 07:48 ] @
Zakacih i ja isti problem kao Svemirko, u pitanju je crv koji se sastoji od 3 fajla: AdobeR.exe, autorun.inf i MSVCR71.DLL . Ovaj zadnji je i fajl od Windowsa zato oprez kad ga brishete. Medjutim ostade mi problem sa opcijom "Auto" koja se pojavila i nalazi se na vrhu ispred svih drugih opcija (Open, Find, Explorer...) i duplim klikom mi se otvara ista slika kao kod Svemirka ,samo kod mene je u pitanju spoljni HDD od 250 GB koji je skoro pun i ne formatira mi se bash jer ce mi trebati bar 50 DVD diska da to sve sacuvam. Da li postoji neko drugo reshenje ( prvenstveno mislim na red opcija kad se klikne na desno dugme od misha, znaci prvo Open pa posle sve ostalo ) ceprkanje po registru ili shta ja znam josh :)
[ Italijan @ 29.06.2007. 13:02 ] @
Problem resen :) Dovoljno je izbrisati autorun.inf i restartovati komp ;)
[ nenad2007 @ 03.07.2007. 03:05 ] @
Ni jedna particija nece da se otvori duplim klikom.Obarao sam sistem i nije se nista promenilo...javlja da nesto nije u radu sa nekim spoclsv.exe................pomagajte ljudi......

[Ovu poruku je menjao nenad2007 dana 03.07.2007. u 07:33 GMT+1]
[ Milan Gligorijevic @ 03.07.2007. 07:51 ] @
Uradi desni klik na particiju i kaži nam koja opcija je podebljana.
[ nenad2007 @ 03.07.2007. 09:16 ] @
Opcija AUTO je boldovana
[ Milan Gligorijevic @ 03.07.2007. 09:29 ] @
http://www.elitesecurity.org/t127322-Problem-sa-Exporerom
[ Miroslav Cvejić @ 03.07.2007. 10:03 ] @
Uđi sa desnim klikom/open i obriši autorun.inf i setup.exe koji su skriveni (iz safe moda). Veoma popularan virus ovih dana. Još kad se zapati na USB fleš disku...
[ nenad2007 @ 03.07.2007. 10:14 ] @
Meni nista od ovoga ne resava problem....u podesavanjima za drajv nemam opciju auto nego samo find i open with acdsee...
[ nenad2007 @ 03.07.2007. 10:22 ] @
Probao sam i sa safe modom i nisam nasao nikakav autorun niti setup...
Sta treba da bude stiklirano ufolder options/view?
[ dicizmaj @ 05.07.2007. 13:51 ] @
Slazem se da treba obrisati autorun i setup fajlove.Oni su skriveni pa pokušaj da ih
obrišeš pomoću windows ili total comandera.Da bi video skrivene fajlove treba podesiti
programe.Podesi ih na sledeći način:u comanderu otvori tools>options ili Configuration>options
pa karticu Display i štikliraj opciju "Show hidden/system files.
nadam se da sam bio od pomoći,pozdrav
[ nenad2007 @ 08.07.2007. 20:39 ] @
Probao sam da ih obrisem, ali nikako ne moze. Ni iz windowsa ni iza total commandera. Ja ih zapravo obrisem, ali se oni odmah vrate. Pokusao sam i iz safe moda, ali ista prica. Sta da radim?
[ dicizmaj @ 08.07.2007. 21:04 ] @
jesi li probao sa skeniranjem anti virusom
[ Miroslav Cvejić @ 08.07.2007. 23:57 ] @
ima u windows\system32\spolcv.sys ili tako nešto... Njega prvo obrišeš u safe modu.
[ nenad2007 @ 09.07.2007. 16:19 ] @
@ dizmaj
Probao sam da instaliram najnoviji kaspersky koji je na drugom kompjuteru resio problem, ali ta ista verzija nije mogla da se instalira na ovom.
@ Miroslav Cvejić
Taj spolcv je bio problem, on je bio povezan sa onim setup.exe. Nisam ga brisao iz safe moda, samo sam ga iskljucio preko Win Patrol-a, a onda sam izbrisao setup.exe i onaj autorun i problem je resen. Hvala.
[ popeye91 @ 16.07.2007. 16:18 ] @
!!!PROBLEM JE DEFINITIVNO RESEN!!!

Danas sam i ja napravio zbrku sa tim default opcijama za tipove "Folder" i "File Folder" (ovo je navedeno u onoj opciji Folder Options -> File Types ...)

Imao sam problem da sam ja sam dodao neke batch scriptice da se izaberu sa desnim clickom na folder i to je izgleda poremetilo default opciju Explore

Resenje je sledece:

Prvo da definisemo vrednosti

U Registry-ju "Folder" = Item (stavka :) ) u onom "drvetu" u Windows exploreru - znaci levi deo radnog prozora
U Registry-ju "Directory" = Item u desnom delu radnog prozora

*Ovo navodim da biste se lakse snasli kod resavanja Vaseg problema (meni je trebalo da resim "Directory" deo)

Dakle

1) Start -> Run -> RegEdit

2) Pronadjite "Directory" ili "Folder" uz pomoc <CTRL + F>

3) Bilo da je problem sa "Directory" ili "Folder" delom izaberite

Directory (ili Folder) -> Shell pa na (Default) click desnim pa Modify ( a ne Modify binary) i upisite sledecu naredbu
%SystemRoot%\Explorer.exe /e,/idlist,%I,%L

Napominjem da ce ovo da postavi default stanje na Explore tj Browse (kada dva put kliknete na direktorijum onda ce explorer da ga otvori u istom prozoru za neka druga podesavanja pitajte na mail ili moze i ovde ali nemam bas puno vremena za forum

Inace sve opcije koje ste (ako ste) dodavali mogu u ovom delu regedit-a i da se obrisu ali Vama je vaznije da namestite default akciju
Ako pak odlucite da brisete nesto iz registry-a onda prvo kontaktirajte nekog admina a u svakom slucaju uradite export toga sto zelite da brisete da bi kasnije mogli , eventualno , da vratite to obrisano ...

Ako bude pitanja, pisite ...

Heppy end :)
[ tedi97 @ 23.07.2007. 21:25 ] @
Isti problem sa File Types, svaki folder kada hocu da otvorim , desnim klikom na prvom mestu je Search a ne Open, cak kod nekigh foldera Open je tek na petom mestu...

pokusavam da sredim...ako ne uspem, javljam se...

uspeo!!!!!

A i jos jedno pitanje, kako da brisem sve ove NONE u Files Type?
Nemam opciju remove kada kliknem na Advanced...

[Ovu poruku je menjao tedi97 dana 25.07.2007. u 09:49 GMT+1]
[ citerce @ 26.03.2008. 18:01 ] @
Do cega moze biti

posle instalacije nod smart security (licenciranog - legalnog) nije moguce otvaranje C: preko my computer

nego nudi opcije kao kad se ubaci fleska da otvori pomocu nekog programa

hvala
[ Milan Gligorijevic @ 26.03.2008. 18:18 ] @
Klikni desnim tasterom miša na particiju i pogledaj koja opcija je podebljana.
Možeš i sliku pa pošalješ.
[ H3LL80Y @ 27.03.2008. 15:13 ] @
Otvori C:\ preko DOS-a (Idi na Start>>Run i kucaj "cmd")
Kucaj "cd\" a zatim "dir C:\ *.inf"
Ako ti izbaci da ima Autorun.inf
onda kucaj "attrib Autorun.inf -h -s -r"
a zatim "del autorun.inf"
Posle restarta bi trebalo da je sve u redu
Ja sam imao slican problem i rjesio sam ga na taj nacin.
Nadam se da sam pomogao!
[ Binary Mind @ 28.03.2008. 19:28 ] @
Tako se resava samo deo problema ali ne i ceo problem jer onda vecina tog trojanca ostaje na hard disku.
[ villi @ 25.04.2008. 19:21 ] @
Nemogu da uđem ni u disk c ni u disk d ni da otvorim cd.
Šta može biti?
[ kristi1 @ 25.04.2008. 19:31 ] @
Sta si radio zadnje jel se secas, sta si instalirao.
[ villi @ 25.04.2008. 19:33 ] @
jesi vidio sliku
[ kristi1 @ 25.04.2008. 20:21 ] @
Nisam je primetio, je si probao repair windowsa.
[ villi @ 25.04.2008. 20:27 ] @
Nisam
[ kristi1 @ 25.04.2008. 20:42 ] @
Uradi repair to ti je 40min. i resio si problem. Ili probaj ovako :

Zamjenjuje ostecene a vraca “missing“ systemske filove

Stavi Windows instalacijski cd u cd-rom.
Otvori Command Prompt: - ovo su 2 osnovna nacina:
1. Start – All Programs – Accessories – Command Prompt
ili
2. Start – Run – upisi: cmd

U novootvoreni prozor Command Prompta upisi SFC i pritisni enter
Sada su se otvorile sve naredbe za SFC , ali nama je potrebna SCANNOW

Stavio si Windows instalacijski cd u cd-rom sada preostaje u Command
Promt upisati:

SFC/SCANNOW i pritisni enter

I to je to.
[ Flash411 @ 25.04.2008. 22:57 ] @
Mali ispravak samo,pise se

SFC /SCANNOW

sa razmakom
[ kristi1 @ 26.04.2008. 08:23 ] @
Hvala Flash nisam primetio u kucanju
[ ivan i. @ 01.05.2008. 03:54 ] @
Isti problem, ne mogu da otvorim ni C, D i E.
Ne uspevam sa Folder options i u File types podesi da ti default bude open

Open gde pise na slici 2 sam ja nesto pokusao.
Kada hocu da napravim Open kao na slici ispod opet moram da odaberem program sa kojim bi otvorio?

[ MILAN. @ 30.05.2008. 00:14 ] @
kada kliknem na da otvorim folder on se otvori i ne prikaze sadrzaj foldera vec mi ponudi opciju search, zna li neko sta je u pitanju???
[ goranvasiljevic @ 30.05.2008. 09:31 ] @
Skini Hijackthis
Pokreni ga i idi na ''Do a system scan and save log''
Sacuvaj log i postuj ga ovde.
Link ka HJ je:
http://www.download.com/Trend-...This/3000-8022_4-10227353.html
[ Catch 22 @ 01.06.2008. 10:48 ] @
Pa da malo pretražiš forum, bilo je već bezbroj ovakvih pitanja - zapatio si neku gamad na računaru!
Dobar antivirus i firewall su osnovni preduslovi za korišćenje računara (i malo samokontrole pri kliktanju na ponuđene [OK], [Accept] i slične opcije)!
[ mico91 @ 01.06.2008. 20:36 ] @
Imam jedan problem!!!!

Kada uđem u Moj računar, i dvaput klinem na c: disk, pojavi mi se prozor u kojem treba da odaberem sa kojim programom ću da ga otvorim.
Evo linka slike prozora koji mi se pojavljuje:

http://stanisljevicmilos.110mb.com/es.htm

U c: disk mogu ući ako u adress bar upišem c:/, onda ga otvori, ali sa dvoklikom neće.

Hvala unapred!!!
[ m.stojanov @ 01.06.2008. 20:41 ] @
A verovatno mozes da udjes na desni klik, pa open. :D

Znam jer sam imao i ja taj problem jedno vreme, pa onda nestao sam od sebe...
[ mico91 @ 01.06.2008. 20:42 ] @
Radio sam i to, pa opet isto.
[ DOCTOR DOOM @ 17.10.2008. 11:33 ] @
Pozz svima! Imam problem a stvarno ne znam kako da ga resim.Kad 2 puta kliknem na particiji D: otvara mi se Open with
na svim ostalim se sve normalno otvara.Probao sam i rad sistema i sve sto ste ovde pisali i nista! da nema mozda jos neko nekakav fazon jer me ovo stvarno izludjuje!Poz
[ kristi1 @ 17.10.2008. 12:37 ] @
http://www.softpedia.com/progD.../FixDrive-Download-108681.html
Pokreni ovaj program, odaberi particiju i klikni na Fix, zatim restartuj komp.
[ MMaarrCCoo @ 13.01.2009. 16:22 ] @
Ovog puta neću pisati o problemu na svom kompu,već o rešenju.Naime,nisam jedan od onih koji pišu i kukaju za sve i svašta,imao sam problem ove vrste i rešio sam ga prostim searchom po ovom sajtu.Ovu priliku ću da iskoristim samo da se zahvalim svima koji aktivno učestvuju u rešavanju naših problema koji znaju da budu veoma zaj....ni.My point is...ponekad valja i sam probrljati po forumu,a ne pitati se danima zašto niko ne odgovara na teme koje postavljamo,obzirom da je najmanje 2/3 svih problema već PRE opisano.pozz iz KG.
[ bockica @ 13.01.2009. 17:36 ] @
Da li neko moze da mi pomogne pri sledecem problemu:
Kada zelim da otvorim neki folder na desktopu pojavljuje mi se opcije "open with"... da li mogu tu opciju da odklonim i da foldere otvaram normalno dvoklikom...
Ps- predpostavljam da je ovakav problem vec iznesen ali na to nisam nigdje naisla i od velike bi mi pomoci bio odg... unaprijed hvala!

[ MMaarrCCoo @ 13.01.2009. 19:51 ] @
Pročitaj prethodne strane ove teme.
[ ptak 13. @ 14.10.2009. 13:23 ] @
Ljudi imam isti ovakav problem, ali ne uspevam da ga resim....jel moze neko dan apise postupno kako i sta da uradim da resim ovaj problem. Mnogo me nervira ovo explore :S

Citat:
Imam mnogo glup problem, naime kada god dvokliknem na neki drajv ili drugu ikonu u
My Computeru pokrece mi se Search gde je podrucje pretrage ta lokacija.
To mi se pocelo desavati nakon skore reinstalacije sistema i instaliranja starih programa
koji su pre radili kako treba. Ljudi ako znate kako to da iskljucim ili cak da obrisem celi Search javite!
Pozdrav!