[ z@re @ 18.07.2005. 00:41 ] @
zanima me kako da u c++ builderu 6 implementiram keyboard hook, tako da blokira kad se pritisne alt+tab, windows key, ctrl+alt+del...i zanima me kako ubit proces, ali ne preko PID-a vec preko imena programa koji posjeduje taj proces (recimo iexplore.exe). unaprijed hvala.
[ NastyBoy @ 18.07.2005. 02:01 ] @
1. Kod za keyboard-hook je postovan barem 3 puta u zadnja 2 meseca (i to je XFiles postovao, ako se ne varam... search!)
Inache, ctrl-alt-del ne mozhesh da uhvatish hook-om.

2. Enumeracija procesa (iz msdn-a):
http://msdn.microsoft.com/libr.../enumerating_all_processes.asp
[ z@re @ 18.07.2005. 16:54 ] @
hvala na pomoci oko procesa. naime, moj program bi trebao "preuzeti kontrolu" nad windowsima, rijec je o server-client aplikaciji. dakle client program moze obavljat neke funkcije tek kad dobije signal od servera, a pritom da korisnik ne moze izac iz programa. dakle treba blokirat task manager, windows key i slicno...citao sam da preko se WH_KEYBOARD_LL moze interceptati ctrl+alt+del, ali se ne moze blokirati. kako onda oni cyber caffe programi za NT rade? oni u potpunosti blokiraju te kombinacije tipaka. skinuo sam i neku malu C++ biblioteku, ciji autor kaze da lako moze blokirati te pozive preko samo par jednostavnih funkcija. sad cu je istestirat, ako koga zanima postat cu je ovdje ako radi dobro.