[ z@re @ 18.07.2005. 00:41 ] @
| zanima me kako da u c++ builderu 6 implementiram keyboard hook, tako da blokira kad se pritisne alt+tab, windows key, ctrl+alt+del...i zanima me kako ubit proces, ali ne preko PID-a vec preko imena programa koji posjeduje taj proces (recimo iexplore.exe). unaprijed hvala. |
[ NastyBoy @ 18.07.2005. 02:01 ] @
1. Kod za keyboard-hook je postovan barem 3 puta u zadnja 2 meseca (i to je XFiles postovao, ako se ne varam... search!)
Inache, ctrl-alt-del ne mozhesh da uhvatish hook-om.
2. Enumeracija procesa (iz msdn-a):
http://msdn.microsoft.com/libr.../enumerating_all_processes.asp
[ z@re @ 18.07.2005. 16:54 ] @
hvala na pomoci oko procesa. naime, moj program bi trebao "preuzeti kontrolu" nad windowsima, rijec je o server-client aplikaciji. dakle client program moze obavljat neke funkcije tek kad dobije signal od servera, a pritom da korisnik ne moze izac iz programa. dakle treba blokirat task manager, windows key i slicno...citao sam da preko se WH_KEYBOARD_LL moze interceptati ctrl+alt+del, ali se ne moze blokirati. kako onda oni cyber caffe programi za NT rade? oni u potpunosti blokiraju te kombinacije tipaka. skinuo sam i neku malu C++ biblioteku, ciji autor kaze da lako moze blokirati te pozive preko samo par jednostavnih funkcija. sad cu je istestirat, ako koga zanima postat cu je ovdje ako radi dobro.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.