[ mito61 @ 18.07.2005. 14:37 ] @
Poštovane kolege, da li je moguće (Win2003), i kako, videti spisak trenutno ulogovanih korisnika (user-a)? Dakle, ne računara, nego baš korisnika. Pozdrav, Mito. |
[ mito61 @ 18.07.2005. 14:37 ] @
[ acca @ 18.07.2005. 15:38 ] @
Ne znam da li sam te razumeo, ali moze ovako:
task manager->tab: users ili computer management->shared folders->sessions (ovo je spisak otvorenih sesija, a ne ulogovanih usera) [ Kallcha @ 26.07.2005. 09:05 ] @
Iz tvog pitanja pretpostavljam da se radi o mrezi/domenu. Ako je tako probaj sa komandom: net session
Pozdrav Kalcha [ S_tosha @ 26.07.2005. 10:17 ] @
Jedna glupa ideja:
postavi userima logon skriptu Code: md \\server_name\shared_folders\logon\"%username% on %computername%" a za logoff skriptu: Code: rd /s /q \\server_name\shared_folders\logon\"%username% on %computername%" uvid u folder LOGON ce ti dati spisak usera kao i racunara na kojima su logovani. [ MadChief @ 29.07.2005. 09:12 ] @
A jedno pitanje?
Jel se vidi tu vreme logovanja il treba jos neka komanda?? [ Zeljko Terzic @ 29.07.2005. 10:56 ] @
To ces da vidis ako pogledas kada je kreiran folder.
[ MadChief @ 29.07.2005. 19:48 ] @
Citat: Zeljko Terzic: To ces da vidis ako pogledas kada je kreiran folder. Mislio sam na svakog user-a zasebno?! Jel moze tako nesto? [ S_tosha @ 31.07.2005. 12:53 ] @
Dakle ovako:
Kad se korisnik loguje, na nekom racunaru (serveru) se napravi direktorijum "%username% on %computername%". Kao sto rece Zeljko: vidis kad je direktorijum kreiran i eto ti vreme logovanja. Kad se korisnik odloguje taj direktorijum se brise. Ovim skriptama se ne prati koliko puta se korisnik logovao i koliko je vreme proveo na nekom racunaru, vec samo imas trenutni uvid u to koji su korisnici logovani... [ mito61 @ 01.08.2005. 12:48 ] @
Evo, ja sam danas uspeo sledece.
Sa microsoft-ovog sajta skinite Group Policy Inventory i instalirajte. Pokrenite. Izaberite spisak racunara koje zelite da pratite (Select Computers to target Using Active Directory), a zatim selektujte 'Select Information to Gather' i potvrdite checkbox WMI:Logged on users. Sa F5 pokrenite query (Run query). Dobicete spisak logovanih usera po racunarima. Zelim da se zahvalim svima koji su dali svoje predloge u vezi resavanja ove teme. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|