[ 666_devil @ 18.07.2005. 16:22 ] @
Sto ne valja Na masini imam instaliran Apache 2.0.54 , php 4.3.8, MySQL 4.1.12 Php i apach cini mi se rade dobro, apach izbacuje u browseru localhost, i kada ukucam neku skripticu u editoru php je izvrsi i tako svje je radilo dok nisam dosao do dijela sa MySQL-om (dakle pocetnik sam) <?php mysql_connect(“localhost”, “root”,”741852”) or die (“Could not connect to MySQL”); mysql_select_db(“baza1”) or die (“Could not select database”); ?> I naravno izbaci mi Could not connect to MySQL, stim da sam kreirao bazu pomocu mysql fronta, i tamo bez problema loguje na root sa ovom sifrom i userom . Neznam ali cini mi se da u ovoj verziji php-a vec ima moduk ukljucen da radi php sa MySQL-lom. Ako ne kako ga ukljuciti i sta mi ne valja. Nisam siguran malo sam pretrazivo net, mozd odgovor lezi u tome da ove komande ne rade na Php 4.3.8., ako je tako da li je onda bolje da ucim na nekoj starijoj verziji php-a i apacha, za koje ima brdo tutorijala i sve se komande podudaraju,? Pregledao sam i ovaj forum ali ima nekih slicnih postova ali mi iz njih nije bas sve jasno. Gledao sam i u services MySQL started, a i cmand line radi bez problema, os mi je xp sp1. Unaprijed hvala svima |