[ MilosBGRD1969 @ 19.07.2005. 21:43 ] @
Nasao sam na http://www.offshore-services.biz/thetaworld-poslovne-usluge#1 „Osnivanje anonimne međunarodne firme (US $1200)” na Marsalskim Ostrvima - meni deluje kao vrlo interesantna varijanta, imate li vi neko saznanje ili iskustvo sa ovakvim firmama?

Konkretno me interesuje da li kada registrujem ovu firmu (Marsalska ostrva) mogu da otvorim racun u banci u Beogradu.

Posao bih radio za USA trziste prvenstveno, eventualno i u nekoj clanici EU - ne bih nista radio u SCG.

Veliki pozdrav za sjajnu ekipu ES-a!

[Ovu poruku je menjao MilosBGRD1969 dana 20.07.2005. u 14:04 GMT+1]
[ OffShore @ 19.07.2005. 22:04 ] @
Puno firmi nudi registraciju stranih firmi-i to je tako normalno u svijetu:)

-Engleska firma (LTD) se registruje za par stotina evra ( u roku 24-48 sati) a sa njom se moze otvoriti predstavnistvo u bilo kojoj zemlji EU ( i dobiti boravak:)

-za OffShore firme vazi fama da su za pranje para (sto u biti i jeste tacno) jer se placa pausal od 500-par hiljada evra, pa sad zaradio milione ili ne zaradio nista

-virtualni office- adresa u prestiznim gradovima, telefonska sekretarica, fax i prava adresa (posalje pismo na adresu a pismo dodje u drugoj koveri nazad:)

-registrovani office (ovo se najvise naplacuje-sjediste firme

-bank account -cifre variraju od par stotina do par hiljada evra za otvaranje


...........
-------------------------------------------------------------------

odgovori:
naravno da se moze otvoriti NEREZIDENTNI racun strane firme, ili osnovati domacu firmu sa stranim kapitalom:)

konkretno sa thetaworldom nisam radio al sa dosta drugih jesam:)

mozes se javiti na PP
[ pctel @ 20.07.2005. 01:51 ] @
Citat:
Konkretno me interesuje da li kada registrujem ovu firmu (Marsalska ostrva) mogu da otvorim racun u banci u Beogradu.

Ne znam za sta konkretno ti treba taj racun, samo nagadjam da ti je potreban platni promet. E, pa nece moci. Svi ucesnici u platnom prometu moraju imati PIB, znaci moraju biti registrovani u odgovarajucim domacim institucijama. Ipak, sa domacim firmama se moze raditi ali se sve sto naplatis tretira kao uvoz i na to se placa carina i PDV, drugim recima, tretiraju te kao bilo kog Indijanca pardon Indijca, Engleza, Francuza...
Takav promet ne mozes raditi preko dinarskog, vec samo preko deviznog racuna koji je ipak mozda bolje otvoriti van SCG a novac podizati na bankomatu.
[ Slobodan Miskovic @ 20.07.2005. 03:11 ] @
Po sadasnjem zakonu nije dozvoljeno da drzavljani SiCG imaju racun u drugoj zemlji.
[ Ivand @ 20.07.2005. 09:11 ] @
Hm , mislim da je firma koju registrujes-osnivas vlasnik tog stranog racuna , a ne sam covek.
[ Ivan Dimkovic @ 20.07.2005. 09:15 ] @
Citat:
STELLANOVA
Po sadasnjem zakonu nije dozvoljeno da drzavljani SiCG imaju racun u drugoj zemlji.


Ovaj... Drzavljani SiCG koji su stalni rezidenti SCG ;-)

Sto naravno ne sprecava i takve drzavljane SiCG da otvaraju firme u inozemstvu koje opet mogu imati svoje racune ;-)

[ MilosBGRD1969 @ 20.07.2005. 13:51 ] @
Zahvaljujem se svima na odgovorima.

Odustao sam od otvaranja racuna u Beogradu, otvoricu racun u inostranstvu.

Da naglasim jos jednom - ne radim poslove u SCG.

Radim uglavnom za USA trziste i eventualno za neku od zemalja EU.

Ne radim sa firmama iz SCG nista.

Vidim da mi dosta njih savetuje otvaranje firme u Engleskoj - to izadje nekih 500 EUR, dok je Offshore na Marsalskim Ostrvima $1200.

Koja je prednost Offshore firme, tacnije, koja je "mana" firme koja je registrovana u Engleskoj - recimo preko http://www.offshore-services.biz/thetaworld-poslovne-usluge#2 - Osnivanje engleske firme sa ograničenom odgovornosti (EUR 600) ?

Da li fiirma koja je registrovana u Engleskoj moze da radi poslove iz oblasti Interneta kao i poslove iz Fashion oblasti (modna agencija)?

Pozdrav![Ovu poruku je menjao MilosBGRD1969 dana 20.07.2005. u 17:43 GMT+1]
[ Slobodan Miskovic @ 20.07.2005. 14:28 ] @
Citat:
Drzavljani SiCG koji su stalni rezidenti SCGMislis koji su stalni rezidenti drugih drzava ;) zaboravio sam da napomenem da je taj zakon za one drzavljane SiCG koji imaju prijavljen boravak u SiCG.


[Ovu poruku je menjao STELLANOVA dana 20.07.2005. u 15:28 GMT+1]
[ pctel @ 20.07.2005. 20:28 ] @
Bilo kako bilo, firma je jedno a covek drugo tako da strane firme svakako mogu imati racune u stranim bankama, sto je za ovo pitanje jedino bitno.
[ Thetaworld @ 31.08.2005. 14:35 ] @
Pišem za Thetaworld Corporation.

Prava cijena za osnivanje preduzeća, akcionarskog društva na Maršalskim ostrvima je US $1500 i godišnje se plaća US $900. Mi imamo ponudu za područje bivše Jugoslavija sa cijenom od US $1200 i godišnje US $720, ali naravno tu ne računamo i sve usluge koje se automatski dobiju ako se uzme preduzeće za punu cijenu, a to su recimo besplatan hosting, otvaranje računa za primanje kreditnih kartica na ime preduzeća, otvaranje bankovnig računa i imenovani direktori koji u Vaše ime mogu da izdaju potvrde ili certifikate ili koji mogu da otvore preduzeća u drugim zemljama koja pripadaju ovakvom preduzeću osnovanom na Maršalskim ostrvima kao i razne druge usluge.

Da bi neko strano preduzeće moglo da otvori bankovni račun u Beogradu, vjerovatno treba da bude prijavljeno u Srbiji i Crnoj Gori da tamo posluje i onda kao takvo može da si otvori račun. Druga mogućnost je da uz pomoć takvog preduzeća neko otvori bankovni račun u stranoj banci koja održava račun u Srbiji i Crnoj Gori. Recimo Makedonske banke primaju ne-rezidente, prema tome mogao bi se otvoriti račun u Makedoniji i novac primati preko banke u Beogradu, ako takva banka održava račun od Makedonske banke.

Ako se posao radi na međunarodnoj osnovi, ovakvo preduzeće je idealno.

Svako preduzeće može i ima pravo da ostvari jedan vid postojanja u drugim državama. Recimo USA adresa, telefon i faks kao i web hosting u USA mogu da odaju utisak mušterijama da se posao radi iz USA i to može u određenim situacijama da poveća prihode.

Mi možemo da ponudimo onda baš takvu uslugu:

- USA telefon koji automatski prosleđuje poziv na Vaš telefon bilo gdje u svijetu po niskim cijenama,
- USA faks broj koji se prosleđuje onda putem e-maila,
- USA adresa,
- USA porezni broj (iako se porezi ne bi plaćali),
- USA bankovni račun, privatni ili za firmu,
- USA račun za primanje kreditnih kartica, inače putem Švicarske,
- USA Paypal nalog,
- USA web hosting kao i
- USA Certifikat kvalifikacije u bilo kojoj republici, recimo Certifikat kvalifikacije u Floridi. Ovaj certifikat bi bio legalan dokumenat da preduzeće ima jedan vid postojanja u Floridi (USA).

Sa gornjom listom je jasno da se biznis može raditi na međunarodnom nivou sa svim osnovnim elementima poslovanja -- još nedostaje samo engleski jezik.

Ne slažemo se sa izjavom od gospodina "OffShore" da se offshore preduzeća koriste za pranje novaca. Najviše se koriste lokalna preduzeća za pranje novaca, dok se offshore preduzeća najviše koriste za diskretne investicije i nezavisnost pri obavljanju poslova. Naravno da svako može da registruje offshore preduzeće i da kroz njega na neki način pere novac, ali za takvu stvar nije ni potrebno offshore preduzeće već samo dobra offshore banka. Offshore bankovni račun je osnova za pranje novca, a ne preduzeće.

Postoje banke koje će da otvore bankovni račun na privatno ime i koje će da nazovu bankovni račun proizvoljno nekim drugim imenom, onako kako to mušterija želi. Prema tome da li je neko preduzeće registrovano ili ne, ne igra nikakvu ulogu pri: pranju novca. Još jednom: lokalna preduzeća se najviše koriste za pranje novca.

Slažemo se sa STELLANOVA, naime po Zakonu o deviznom poslovanju u Srbiji i Crnoj Gori, slično nacističkim zakonima Njemačke tokom drugog svjetskog rata i prije, je zabranjeno domaćim licima da imaju račun u inostranstvu, a ako imaju bilo kakav račun u inostranstvu moraju to u najkraćem roku da vrate u svoju zemlju inače im slijede kazne od 4200 do 630000 dinara. O tome malo više ovde:
http://www.poslovne-usluge.com...ankovni-racun-i-sigurna-banka/

Mi na to kažemo: bullshit -- i nudimo svim osobama iz svih zemalja usluge otvaranja diskretnih bankovnig računa. Dovoljna je notarizovana kopija pasoša da bi se otvorio bankovni račun u tri valute u Švicarskoj ili negdje na Karibskim ostrvima. Čak nam je dovoljna kopija pasoša i potpisani zahtjev koji se može poslati putem faksa da bi otvorili i poslali putem FeDeX-a jednu VISA karticu na koju se može primati novac slično kao i na bankovni račun. VISA kartica je izdana od Panamske banke, nema ime na sebi radi sigurnosti, ali ima ograničenje od maksimalno US $10,000.

Naravno da postoji masa drugih mogućnosti za registrovanje preduzeća na Maršalskim ostrvima ili u Panami, kao i fakturisanje bilo kakvih usluga ili robe kao i povećavanje ili smanjivanje tih faktura. Ono što je ilegalno u jednoj zemlji, kao npr. otvaranje bankovnih računa u inostranstvu, ne mora da znači da je ilegalno u nekoj drugoj zemlji. Ako je preduzeće osnovano u Panami, onda panamski zakoni vrijede, a ne Srpski. Ko stvarno stoji iza takvog preduzeća -- to ostaje diskretna stvar. Neke zemlje klasificiraju offshore preduzeća kao nešto loše, ali protiv toga nema lijeka. Umjesto offshore preduzeća, može se u jednom danu osnovati USA ili UK preduzeće ili preduzeće bilo gdje u EU koje pripada offshore preduzeću i putem kojeg se opet mogu ostvariti bilo kakve transakcije ili poslovanja -- bez rizika klasifikovanja da se radi sa offshore preduzećem. Porezi su naravno smanjeni na nule i u tim slučajevima, zavisno od strukture rada.

Prednosti lokalnog preduzeća u USA ili UK (pošto su to zemlje gdje se jeftino osnivaju preduzeća) su:

- vlasnik koji nija USA/UK građanin može da osnuje USA preduzeće i tako ne mora da plaća poreze u USA,
- takvo USA/UK preduzeće ne bi plaćalo poreze u USA ili UK,
- u USA vlasnici preduzeća mogu da budu kompletno anonimni,
- potrebno je voditi knjigovodstvo,
- potrebno je praviti godišnje izvještaje iako je porez NULA,
- USA preduzeće ima naravno razne ugovore sa drugim zemljama koje je moguće koristiti u ekonomske ili porezne svrhe,
- lakše se tuži u neprilikama,
- lakše ode na konkurs u neprilikama,
- samo neke republike USA pružaju stvarnu "ograničenu odgovornost" vlasnicima ili direktorima preduzeća.

Dok offshore preduzeće nudi:

- anonimno obavljanje poslova,
- ne plaća poreze, već plaća samo fiskiranu godišnju sumu od recimo US $900,
- nema obaveze knjigovodstva niti obaveze godišnjih izvještaja, što mnogo znači za male privrednike,
- nema ugovore sa drugim zemljama o porezima, prema tome nikom ništa - sva dobit se ne oporezuje.
- ograničena odgovornost je potpuna,
- ne može se lako tužiti, vrlo rijetko dolazi do nekih sporova.

Sa UK ili Evropskim preduzećima kao i sa USA preduzećem je naravno mnogo lakše dobiti dozvolu boravka u zemlji osnivanja. O tome više: http://www.offshore-services.biz/schengen-country

Preduzeće, bilo osnovano u USA, UK u Panami ili na Maršalskim ostrvima (naše ponude), ima pravo da radi SVE vrste poslova osim bankarskih bez ikakvih dodatnih licenci ili certifikata ili kvalifikacija. Može da bude Internet ili modna agencija, može da kupuje i prodaje kuće na međunarodnoj osnovi, može da pravi investicije, kupuje ili prodaje hartije od vrijednosti, može da otvori bankovne račune, da bude posrednik, agent, da gradi kuće ili kupuje i prodaje automobila, jahte, brodove, da otvara podružnice u drugim zemljama tako ujedno i smanjujući svoje porezne obaveze, da posluje u bilo kojim zemljama bilo koje vrste poslova.

Offshore preduzeće ili lokalno preduzeće u bilo kojoj zemlji koje se zove ili društvo sa ograničenom odgovornosti ili akcionarsko društvo ili na druge načine je PRAVNO LICE što znači da to preduzeće vlade i ustanove raznih zemalja smatraju kao POSEBNO LICE, odvojeno od direktora ili vlasnika koji tim licem upravljaju.

Primjeri PRAVNIH LICA su:

SRBIJA I CRNA GORA
HRVATSKA
UNITED STATES OF AMERICA
THETAWORLD CORPORATION
GLOBAL MERCHANT LIMITED
JABUKE NA VELIKO D.D.
EXPORT IMPORT BALKAN A.D.

Imenice koje označavaju pravno lice se uvijek u legalnim dokumentima pišu VELIKIM SLOVIMA. Velika slova nekog entiteta, bilo da je to osoba ili preduzeće, označavaju da se misli na PRAVNO LICE, a ne na fizičko lice.

Zanimljivost: u mnogim zemljama, uključujući USA i zemlje bivše Jugoslavije, jedno fizičko lice ima i svoje PRAVNO LICE sa kojim VLADA posluje -- tj. ima odnos. To je zato što PRAVNO LICE legalno može da ima samo odnos sa drugim pravnim licima, koliko god to zvuči nelogično. Recimo da je u pitanju tjelesna povreda policajca protiv građanina. Na sudu nije moguće tužiti policajca jer je on radio u ime POLICIJE, dok kad se tuži POLICIJA, onda je ne tuži građanin Ime i Prezime, već IME I PREZIME tuži POLICIJU. To se onda može vidjeti u sudskim dokumentima gdje su imena pravnih lica napisana velikim slovom.

Kad se neka osoba rodi, napravi mu se upis u matični registar i to je CERTIFIKAT OSNIVANJA pravnog lica koje se zove IME I PREZIME. Čak i kad fizičko lice, tj. živa osoba umre, država nastavlja da ima odnos sa IME I PREZIME, recimo u slučajevima imovinske rasprave i u svim drugim pravnim slučajevima. To je dokaz da država čak ni tokom života nema odnos s fizičkim licem, već pravno ima odnos samo sa IME I PREZIME, tj. jednim dodatnim pravnim licem, napravljenim u tu svrhu.

U slučaju gore navedenog policajca, čak ga nije ni moguće ispravno pozvati na odgovornost, već je samo moguće pozvati POLICIJU na odgovornost. Znači vlade koje ne rade u korist svojih građana, primjer: http://www.poslovne-usluge.com...27/thetaworld-poslovne-usluge/ , se štite sredstvom PRAVNIH LICA -- da bi smanjile svoju odgovornost.

Ono što mi nudimo je ono isto što se već duže vremena upotrebljava u svrhu iskorištavanja običnih ljudi, a to je ZAŠTITA SREDSTVOM PRAVNIH LICA -- isti alat ili isto oruđe koje vlade širom svijeta koriste u svrhu izrabljivanja svojih građana i u svrhu smanjivajna svoje vlastite odgovornosti.

Thetaworld Corporation
http://www.offshore-services.biz

Thetaworld poslovne usluge
http://www.offshore-services.biz/thetaworld-poslovne-usluge
http://www.poslovne-usluge.com

Thetaworld Internet hostovanje
http://www.thetaworld.net
[ Davor Vlajkovic @ 19.05.2007. 14:04 ] @
http://www.elitesecurity.org/t...usluge-iskustva-izdvojena-tema