[ cekic @ 21.07.2005. 22:16 ] @
Pozdrav, ovog leta (godine ) imo sam dosta slobodnog vremena pa sam resio da naucim :-)) c++. Procito sam i proradio par knjiga (OO Programming with c++, Thinking in c++, c++ in 21 day.... i imaj jos par knjiga u planu pre nego sto se stvarno bacim na programiranje i samo programiranje). Mislim da sam dosta dobro savlado skoro sve sto c++ nudi ( da ne preteram da sam sad neki strucnjak ali.... ). E sad moj problem ( vise interesovanje ). U vise knjiga sam vidio da sam kompajler izvrsi doradu source code-a (recimo inline-uje funkcije koje su deklarisane inline), kompajler vrsi instanciranje templeta za dati tip i funkcija clanica koje se koriste onda kad sa sa njima susretne..... da ne davim.... evo primera( iz Lipmanovog C++ Primer-a) Code: class TFigura; void foo() { TFigura a; } ....bi u nekoj vrsti pseudo koda izgledalo ovako.... Code: //nije c++ kod vec fiktivni pseudocode void foo() { TFigura a; a.TFigura();// default constructor } e mene interesuje postojili neki kompajler ili ide jos bolje :-)))).. kod koga je moguce videti ovaj code (neka form pre .obj kako god)... vido sam da GCC moze (eksperimentiso sa Red Hat-om ali sam nazalost Windows orijentisan zasad) da daje formu kad preprocesor zavrsi sa radom ali mi to bas i ne treba..... Ako ste posle ovolike price shvatili sta mi treba .... super. Nije da mi gori pod nogama ali bi bilo lepo ako neko zna... Hvala :-) [Ovu poruku je menjao cekic dana 19.08.2005. u 20:09 GMT+1] |