[ tesla_87 @ 21.07.2005. 22:52 ] @
Nedavno sam napravio audio pojacavac sa TDA 1562q ali ne funkcionise kako treba. Philips je deklarisao nekih 55 vati (THD od 0.5%) ali on vise izgleda da ima 4-5. Kod njega bass kao i da ne postoji... A meni je potreban za woofer za kola. Pri izradi sam koristio kondenzatore veceg napona (umesto 4700uF/25V -> 4700uF/35V itd.), da li to i kako utice na rad pojacavaca? Shemu sam skinuo sa neta tako da nije u njoj problem. Ako neko zna ista o ovome, neka odgovori jer je stvarno nemam vise ideja a ni strpljenja.
I jos nesto... nije mi bas jasno sta je kod njega low, mid, high input/output.
[ SASA M. @ 22.07.2005. 02:03 ] @
U data sranju pise 70W. Probaj da uporedis tu shemu i onu koja je data u datasheet-u. Mozda ti je bas previse odrezan ili ti je nivo ulaznog signala premali. U svakom slucaju veci napon elektrolita ne moze da skodi ni u kom slucaju.
[ Seme @ 01.09.2005. 11:03 ] @
Ja sam pravio nesto slicno.Koristio sa tda2005 izlazne snage 20w u mosnom spoju.Iskreno ti mogu reci da su ta integrisana kola jedno veliko s***** za gubljenje zivaca.Kad sam sklopio "pojacalo" nije da sam imao sum nego je nadjacavao muziku.Nakon stavljanja predpojacala sum je malo smanjen.Neznam sta da ti kazem ali ja sam odustao od pojacala na bazi integrisanih kola,ipak su tranzistorska zakon za samogradnju.To sto nemas bas je verovatno u samoj semi regulisano nekim filtrom.Prostudiraj malo RC komponente na semi.Moj predlog ti je da nadjes semu ili jos bolje pojacalo sa tim kolom na izlazu i kopiras ga.
Pozdrav
[ Pigoza @ 01.09.2005. 13:33 ] @
Nisi rekao dali si skinuo semu sa neta,od proizvodjaca IC kola, ili je nasao na nekom sajtu, ako ti je od proizvodjaca Philips-ja ima datasheet za to kolo, inace malo je komplikovanije,snaga mu je 70W ali 10%THD!!!!!!, znaci 55W 0,5%THD-to ti je prava snaga-sa malim izoblicenjem,ne bi trebalo da imas probleme sa ovim kolom,jedino ako prilikom lemljenja i montaze nije napravljena neka greska-mislim na tebe,ako ti treba mogu na licni emajl da ti posaljem fabricki datashett Philipsov,znaci na engleskom je,ali imas i semu i pojasnjenja za low-high input i ostalo.Savet proveri semu ponovo-to kolo ili radi ili ne radi ne moze da ima malo basa,sta se desava kad ga odvrnes, jel ukupno slab ton?-onda mozda radi na low opciji-smanjenom snagom, sto zavisi od napona na odredjenoj nozici Ic-a???
[ tesla_87 @ 05.09.2005. 22:11 ] @
Odradio sam pojacalo po nekoj drugoj semi sa predpojacalom i sada je sve mnogo bolje, mogu reci da sam zadovoljan! Ispalo je da je shema sa francuskog sajta netacna!? Hvala vam puno na trudu i pomoci!!