[ elmatnet @ 21.07.2005. 23:00 ] @
Počeo sam igru. I radije bih da je završim pa makar i za svoju dušu. Radjena je u Visual Basicu 6.0. U nekom od prethodnih foruma sam pročitao da ima VB:net za oko 100$. Da li se kupovinom tog softwarea dobija pravo na downgrade na VB6.0 jer sam zvao Microsoft a čovek s kim sam pričao nije bio dovoljno jasan!
Da li uopšte postoji stand alone Visual Basic 6.0 ili je on išao isključivo u Visual Studio paketu.
Hvala!
[ NrmMyth @ 21.07.2005. 23:22 ] @
VB 6 je sigurno kompatibilan sa VB.net.
[ elmatnet @ 21.07.2005. 23:24 ] @
interesuje me obratno. i to nevezano za programiranje već isključivo za licenciranje.
[ tosa @ 22.07.2005. 02:13 ] @
VB6 nije kompatibilan sa VB.NET, to su dva jezika slicne sintakse, ali potpuno
razliciti (mada je moguce i da gresim, nisam se 'igrao' sa VB-om).
[ elmatnet @ 22.07.2005. 09:48 ] @
pa ko je pomenuo da su slični. ja opet pitam pravila vezana za licenciranje/kupovinu paketa. ako ne znaš što pričaš ono šta ti padne na pamet...
[ Dark Icarus @ 22.07.2005. 14:42 ] @
Da, to zvuči kao ono što sam ja nedavno pitao na jednoj srodnoj temi koja je posle toga zaključana (k'o da sam rek'o ne znam šta)...

Nisam pravnik, ali sam 100% siguran da licenca nije kompatibilna sa ranijim proizvodima. Čak ni VB6 licenca ti ne daje pravo da koristiš VB5, pa kako bi tek onda važila .NET -> VB6 relacija?

Na žalost, microsoft ne prodaje VB6 u ovoj državi (last time I checked), a pri guglanju komercijalnih sajtova nisam uopšte našao da se VB6 prodaje on-line. Kako je u pitanju ozbiljan softver, moraš da pljuneš pare ovlašćenom distributeru. Moje pitanje je... KOME??? Imam volju, imam pare, a nemam kome da ih dam... eto nesvakidašnje dileme u ovoj državi .

Ne bi ni bio veliki problem da je izašao npr. VB7. Onda bi mogao da kupiš VB7 i da kod prebaciš iz VB6 i hopefully, bio bi kompajliran kako treba. Međutim... Sve se svodi na to da MS sada forsira .NET framework, i ne znam ni da li uopšte prodaje stariji softver.

Išao sam na MSDN ali kod njih se tek ništa ne razumem (legal mumbo jumbo). Search za VB6 mi stalno daje neke knjige (ma kako ti formulisao search neće ti izbaciti ono šta hoćeš... npr. "purchase Microsoft Visual Basic 6.0 Professional Edition")

Pa ako neko zna gđe ima kupit' ovi ođe pomenut softver, i ja bi mu bija zahvalan da to ođe javno reče.
[ Vladimir P. Filipovic @ 22.07.2005. 16:33 ] @
Elmatnete, nije ni tesko biti fin. Ovu temu citaju ljudi koji bi mozda umeli da ti pomognu, ali ovakvim svadjalackim stavom mozes samo da ih ozlovoljis.

Ako hoces da zavrsis igru samo "za svoju dusu", proceni sam sebi prioritete. Ovako ljudski bih ti preporucio da je zavrsis za ceo svet, a ne samo za sebe. (A i radoznao sam da konacno vidim sta to ti vise radis.)

Obojica verovatno mozete da nadjete VB6 na http://search.ebay.com/visual-basic-6-0

Sad nemojte da se zalite da nemate nacina da to platite ili tako nesto. Jeste gnjavaza, ali ako vam je dovoljno stalo naci cete nacin.
[ elmatnet @ 22.07.2005. 20:53 ] @
1.ma ne pričaj svašta. Bio sam cool dok nisam sreo one frustrirane seboljubce Tošu, BKaradžića i Rejecta.

2.Dark Icarusu kažem da sigurno postoji downgrade i o tome po nešto, onako prikriveno na microsoft.com. Zvao sam microsoft i rekli su mi da postoji ta varijanta ali da nisu sigurni da li kupovinom vb.neta (stand alone varijante) možeš da downgraduješ na vb enterprise editon (paket: visual studio) s tim da ne koristiš u komercijalne svrhe nijedan od drugih programa iz paketa (recimo c++).

3.Filipoviću kažem da ima bolji posao nego da kao Toša i ostali prevrće po mojim odgovorima na forumu i vadi citate van konteksta. Recimo izadji napolje. Lepo vreme. Pojedi sladoled. Idi zezaj se sa devojkom. Pa vi znate više o mojoj igrici nego ja. Znate da je loša. Znate da koristi loš engine. Pametnice moje :) Interesuje me kakvo će vreme da bude 13.avgusta???
[ tosa @ 25.07.2005. 08:50 ] @
Sam si se zakopao momce...
Lock! ...i ban naravno :)