[ dado_k @ 22.07.2005. 22:10 ] @
Evo već u naslovu sam rekao sve a evo i errora Warning: mail() has been disabled for security reasons in /mnt/storage/users/itditd... on line XX dali je ipak moguće kako slati emaile?? |
[ dado_k @ 22.07.2005. 22:10 ] @
[ NikolaVeber @ 22.07.2005. 22:13 ] @
Pa mozda mozes da pravis vezu sa nekim odvojenim smtp serverom, ili neku slicnu gimnastiku da izvodis.
[ dado_k @ 22.07.2005. 22:27 ] @
OK imam acc na gmail može prek njega može jedan primjer na brzinu kako bi to išlo??
[ bzero @ 25.07.2005. 10:59 ] @
Pogledaj PEAR Mail, koji izmedju ostalog, podrzava i slanje direktno preko SMTP servera:
http://pear.php.net/manual/en/package.mail.mail.intro.php [ cartmanlee @ 25.07.2005. 11:05 ] @
Mislim da imaš neku klasu koja se zove PHPMailer ili tako nešto, odi na google pa pogledaj... u njoj je riješeno slanje preko smtp-a
Ovo su upute s mog hostinga kako koristiti tu skriptu: Code: 1) Na stranici na kojoj se nalazi forma unutar forme treba staviti 3 hidden fielda: name="primatelj" value="[email protected]" name="naslov" value="Kontakt sa www.nesto.com" name="preusmjeri" value="hvala.php" polje "Upisite svoju e-mail adresu" treba imati name="email" i forma treba biti blokirana od slanja dok se ne upiše e-mail adresa pošiljatelja inače slanje e-maila neće raditi 2) file e-posta.php: require("/tmp/mailer/e-posta_inc.php"); $mail = new PHPMailer(); $mail->IsSMTP(); $mail->Host = "localhost"; $mail->SMTPAuth = true; $mail->Username = "[email protected]"; - kreirati e-mail adresu koja ce sluziti za slanje mailova sa web stranice $mail->Password = "password"; - upisati password od te e-mail adrese $mail->From = "$email"; $mail->FromName = "$email"; $mail->AddAddress("$primatelj", "$primatelj"); $mail->AddReplyTo("$email", "$email"); $mail->Subject = "$naslov"; $mail->Body = "$sadrzaj"; if(!$mail->Send()) { echo "Message could not be sent. "; echo "Mailer Error: " . $mail->ErrorInfo; exit; } header("Location:$preusmjeri"); Naravno, ti ne moraš imati ove hidden fieldove, nego vrijednosti možeš držati u varijablama unutar PHP skripte. [Ovu poruku je menjao cartmanlee dana 25.07.2005. u 12:07 GMT+1] [ _owl_ @ 25.07.2005. 23:50 ] @
Vrednost hidden polja se moze lako promeniti, tvoja skripta moze bez problema da sluzi za reley spama.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|