[ Bojan Kopanja @ 27.07.2005. 20:43 ] @
Eto, okupilo se napokon nas par i odlucilo da malo zasuce rukave, pa napravi po koju zanimljivu igricu . Nas prvi poduhvat bejase Drops ili prosto narodskim jezikom dobra stara igra iz skolskih klupa: Puta-Nula, na tabli 11x11.

Igra podrzava 2 do 4 igraca, radjena je u Delphiju koristeci OpenGL i odise totalnim odsustvom nekog dizajna ( jbg, mi programeri smo neretko operisani od takvih stvari ).

Sve sto bi vi mogli da uradit je da trknete na ovaj sajt: www.zeusgames.co.sr i skinete tu igru, probate malo, pa ovde kazete i sta mislite o njoj ( ne budite strogi, ovo nam je prva igra ) i da nam da te koju sugestiju oko eventualnih poboljsanja same igre.

Unapred se radujemo vasim komentarima ...

Bicete ureno obavestavani o daljem razvoju igara od strane nas , a verujte vec sledeca obecava ( nadam se lol ).
[ BobanSD @ 28.07.2005. 07:07 ] @
Zanima me pravljenje igara, imam osnovno znanje u C++ ( odlicno poznajem Pascal i C ) takodje proucavam trenutno jedan 2D mehanizam igre, voleo bih da me uputite na neku korisnu literaturu ili ako ste raspolozeni za bilo kakav vid saradnje.

Hvala i pozdrav
[ Bojan Kopanja @ 28.07.2005. 08:23 ] @
Za svaki vid saradnje smo uvek otvoreni! Jedino je malo problem programski jezik... Osnovno znanje C++-a ne vredi tu mnogo ( i ja ga imam, pa se nisam udrecio sa tim ), a takodje i Pascal i C ne vrede. Mi radimo u Delphi-ju, tako da se tu mozemo naci, pogotovo ako imas odlicno znanje iz Pascal-a.

Takodje ako si dobar crtac ili 3D modeler mozes nam pomoci i sa te strane.

Sto se tice literature ne bih ti znao reci nista o tome, posto smo mi radili iskljucivo iz raznih tutoriala i nekih gotovoh primera, tako da ni L od neke Literature nismo videli .
[ BobanSD @ 28.07.2005. 19:57 ] @
Mislim da sto se tice programskog jezika ne postoji "veliki" problem vec uveliko radim na tome da savladam Delphi, voleo bih da me kontaktirate na ovaj mail pa da se dogovorimo [email protected]
[ Cartman @ 31.07.2005. 09:34 ] @
Fino, fino :) Testirao sam malo, nisam naleteo na bagove, ili bilo kakve probleme, sve je pod konac:)
Predlozio bi da razvijete neki AI i One Player Mode za neku narednu verziju

Pozdrav
[ Bojan Kopanja @ 01.08.2005. 15:13 ] @
Hehe, tu smo "prituzbu" za AI vec dobili, tako da polako razmisljamo i o tome . Drago mi je da ti se svidela i da nisi naleteo na nikakav bug ( iskreno nismo ni mi, ali nikad se ne zna )...