[ hakinen @ 28.07.2005. 01:05 ] @
| Gledah malopre BN televiziju, bila neka emisija o bolestima koze, i neki hirurg ( zaboravih mu ime ) dermatolog, pomenu neke kartice za merenje kolicine UV zracenja!!! Pa se ja pitam da li zna neko nesto vise o tome, i kolika je cena te kartice, i gde mogu da se nabave?? Doktor je pomenuo i to da se na kartici nalazi i merac, tj tester da li naocare stite od UV zracenja ili ne!!!
Hvala |
[ Milan BG @ 28.07.2005. 22:28 ] @
Nisam gledao tu emisiju, ali recimo u nemačkom Conrad Electronic-u ima spravica koja pokazuje UV indeks, temperaturu, sat, alarm... Tamo košta 20 €.
A provera naočara se verovatno svodi na to da se stave iznad senzora, pa vidi da li propuštaju UV zrake ili ne. Ako ti to treba, to mogu da ti provere u svakoj boljoj optičarskoj radnji.
[ ventura @ 28.07.2005. 22:49 ] @
Imas u ljutice bogdana kliniku za mladeze i to sve Ort ili tako nesto se zove... pa mozes tamo da kupis tu karticu, to sam ja dobio uz pregled tamo...
[ hakinen @ 29.07.2005. 00:20 ] @
Ma pitam, cisto da znam o cemu je rec!!! A dobro, videcu ako dolazim u BGD da je pazarim!!! Hvala
[ ventura @ 29.07.2005. 08:11 ] @
Ba to je obicno parce malo tvrdjeg kartona, i na njemu imas traku od nalkog premaza i pored te trake odstamapana skala sa vrednostima... i u zavisnosti koliko ta traka potamni, ti uporedis sa skalom i dobijes pribliznu vrednost...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.