[ LonghornXP @ 30.07.2005. 10:37 ] @
Pre nego što bude realizovanan novi Windows Vista, za Windows XP se sprema SP3.

Koliko vidim u njemu će biti Internet Explorer 7, Windows Media Player 10 a možda i 11...

Ostalo pogledajte ovde: Windows XP Service Pack 3

[Ovu poruku je menjao LonghornXP dana 30.07.2005. u 11:38 GMT+1]
[ xtraya @ 30.07.2005. 21:30 ] @
hoce li u njemu biti reshen core problem vezan za browsing... hmmm... steta je velika,ali NT stvarno pati od browsing problema.
[ degojs @ 31.07.2005. 02:47 ] @
Nisi nam samo rekao da li pati manje ili više od browsing nego od BSOD problema.

Siguran sam da si čuo za AD (i objavljivanje deljenih foldera u njemu)? Znaš da to može da se razgleda i pretražuje, čak i prema ključnim rečima?

Da ne pominjemo šta smo već pričali na tu temu oko browsing-a, ali ti i dalje, iz nepoznatih razloga, ignorišeš tekst koji smo ti dali.. Slično kao i sa onim za BSOD.

[Ovu poruku je menjao degojs dana 31.07.2005. u 04:25 GMT+1]
[ xtraya @ 31.07.2005. 21:00 ] @
hvala,ali me ne zanima AD,uostalom ko je spominjao AD? da stavljam AD za 5 racunara? dal si ti normalan?bas cu da stavljam AD za klasican medju-racunarski browsing u MS mrezama od 5-10 masina... mislim lupas degejs sve u 16
[ degojs @ 31.07.2005. 21:18 ] @
Citat:
klasican medju-racunarski browsing u MS mrezama od 5-10 masina

LOL Klasičan browsing u mreži od 5 kompjutera :)) Browsing problem u mreži od 5-10 kompjutera, kako da ne..

Jesi li ti uopšte svestan koliko je to mala mreža? Šta tu ima da se browsuje uopšte? Pa tu fakat za 5 minuta znaš celu mrežu napamet :) Velika mreža, ma šta misliš..

Uostalom, šta fali da se stavi AD i u takvoj mreži ako već imaš problema, mada je smešno? U čemu bi bio tačno problem da se postavi DC?

traljo, daj prestani da troluješ, dosadan si više. Jednostavno ne znaš o čemu pričaš.

[Ovu poruku je menjao degojs dana 31.07.2005. u 22:35 GMT+1]
[ xtraya @ 31.07.2005. 23:24 ] @
hej degejs???? sta pricas??? ko je jos lud da da 2000e za server masinu i plus 2000e za 2k3 server paket???? sta pricas keve ti? za 5 masina? 10??? ma daj... ne,smesno je.

verujem da uopste nisi upucem u problem koji sam spomenuo, toliko je ozbiljan da zesce rusi kredibilitet NT sistema koji se predstavlja i jeste ozbiljan. mislim da je to jedna velika mana, pritom ista stvar,sa istim hardverom,samo sa sambom radi bez problema. sto je najgore,toliko se puta pokazalo u praksi, kakvi servis pack-ovi,kakvi registry tweakovi... ne pomaze...
[ degojs @ 31.07.2005. 23:29 ] @
Hahaha, browsing problem na mreži od 5-10 kompjutera - verovatno isto kao što imaš i sa BSOD-om, a ja zaista nemam volje da više komentarišem tvoje trolovanje ili da rešavamo neki problem kao onda za BSOD: ko zna koja je glupost sada urađena krivnjom tranzicije u Srbiji.

Šta da ti radimo, imaš problem sa browsingom, a i sa BSOD. Ebi ga, ne valja Windows, šta drugo :)

Da, slažem se: izgleda da dosta ljudi ovde nije upoznato sa problemima koje ti imaš.

Ebi ga, takva ti je sudbina: neće taj Windows kod tebe, pa neće. Koji đavo ga koristite? A da, tranzicija u Srbiji... hehe

[Ovu poruku je menjao degojs dana 01.08.2005. u 00:34 GMT+1]
[ xtraya @ 31.07.2005. 23:37 ] @
zao mi je sto ti je trovacka funkcija jedina na ovom forumu, jos gore je sto se vas nekoliko "udruzilo" u pljuj-po-svemu-sto-nije-MS price...

pritom verujem da si u mrezama tek preksocio stepenicu "krimpovanje BNC-a i stezanje RJ45 na UTP" ili mozda jos koju..

a onda krenes da prosipas kanadsko-USA "non-tranzicione" price....

ne ne , degejs, prosto ti nisi za sagovornika.... bolje zamoli provajdera da ti banuje www.elitesecurity.org da ne bi mogao vise da mu pristupas...
[ degojs @ 31.07.2005. 23:40 ] @
Browsing problem na mreži od 5-10 kompjutera :)))
BSOD problem svakih 5-minuta :))))

Hehehehe...

Slažem se, izgleda da ja stvarno nisam upoznat sa mnogim problemima.. koje ti imaš. Mislim da ne želim ni da znam :)

Citat:
klasican medju-racunarski browsing u MS mrezama od 5-10 masina

:))))

[Ovu poruku je menjao degojs dana 01.08.2005. u 00:42 GMT+1]
[ SmilieBG @ 31.07.2005. 23:41 ] @
Citat:
xtraya: hoce li u njemu biti reshen core problem vezan za browsing... hmmm... steta je velika,ali NT stvarno pati od browsing problema.

sta konkretno?! ili u kojoj temi je to?!

Poz,
Sale
[ degojs @ 31.07.2005. 23:46 ] @
Citat:
pritom verujem da si u mrezama tek preksocio stepenicu "krimpovanje BNC-a i stezanje RJ45 na UTP" ili mozda jos koju..

Bar mi se ne pojavljuje BSOD svakih 5 minuta na svakom kompjuteru i nemam problema sa "klasičnim browsingom" u mrežama od 5-10 kompjutera :))) Vidim, ti još ni to nisi rešio :))

DC za mrežu od 5-10 kompjutera? 2000 evra? LOL :)))

Hehehe... kakva je to firma, kakvo je to znanje - BSOD non-stop, a mreža od 5-10 kompjutera ne radi kako treba? ;)

[Ovu poruku je menjao degojs dana 01.08.2005. u 00:49 GMT+1]
[ xtraya @ 01.08.2005. 00:02 ] @

1. ne vredi sa degejsom pricati... neozbiljan je, iako ima bar 2 ozbiljna win sagovornika na ovom forumu

Citat:
sta konkretno?! ili u kojoj temi je to?!

Poz,
Sale

2. vec smo se dotakli par puta price o browsingu u WIN mrezama, pritom nismo uspeli da dodjemo do konacnog resenja problema (ima u bar 2 teme, ali nista konkretno nismo zakljucili osim degejsovog AD-a , ali chemu bacanje novca za AD kada je u pitanju mala mreza od par masina)
[ degojs @ 01.08.2005. 05:31 ] @
U maloj mreži od par mašina imaš problem sa browsingom..

Čuj, što se tebe tiče, nismo mi rešili ni brojne probleme BSOD-a koje ti imaš..
[ xtraya @ 01.08.2005. 10:27 ] @
degejs nisi u toku.... reseni su BSOD-ovi odavno ali mi je smor da ti prijavljujem jer ces opet da otrujes.
[ Palma @ 01.08.2005. 13:29 ] @
Citat:
xtraya:
2. vec smo se dotakli par puta price o browsingu u WIN mrezama, pritom nismo uspeli da dodjemo do konacnog resenja problema (ima u bar 2 teme, ali nista konkretno nismo zakljucili osim degejsovog AD-a , ali chemu bacanje novca za AD kada je u pitanju mala mreza od par masina)

Pazi, nismo ti mi ovde tehnička podrška pa da ti rešavamo kojekakve "probleme"! I da, kakve to probleme sa browsingom imaš? Daj malo više podataka o mreži u "Tvojoj velikoj firmi".

Citat:
xtraya: hej degejs???? sta pricas??? ko je jos lud da da 2000e za server masinu i plus 2000e za 2k3 server paket???? sta pricas keve ti? za 5 masina? 10??? ma daj... ne,smesno je.

[ Ivan Dimkovic @ 01.08.2005. 13:39 ] @
Citat:

xtraya: hoce li u njemu biti reshen core problem vezan za browsing... hmmm... steta je velika,ali NT stvarno pati od browsing problema.

Moje pocetnicko poznavanje arhitektura OS-a kaze da browsing nije deo kernela ;-)

No dobro, sad ozbiljno - kakve to browsing probleme imas, posto ja u kuci imam slicnu mrezu (4 racunara i laptop) pa se nesto ne secam problema sa mrezom a i pregledom tog silnog broja racunara u njoj :-)

Da cujemo... sta te muci?
[ degojs @ 01.08.2005. 19:29 ] @
Fantastičan je taj stav da kad linuxovcima nešto ne radi dobro na Windowsu onda je uvek Microsoft/Windows kriv :) A kada nešto ne radi dobro na kupusari onda je korisnik glup :)

Kako uopšte može da krivi Windows tipa "to je core NT problem" jer mu ne radi dobro mreža sa tako malim brojem kompjutera. Pa to je smešno.. 5-10 kompjutera..
[ xtraya @ 01.08.2005. 20:22 ] @
aplauz...

(stvarno me mrzi da kucam kilometarski post,u kome sam detaljno objasnio problem, ako vas ne mrzi,pogledajte moje postove od pre mesec ipo dana, u kojima smo sundance i ja diskutovali na browsing temi...)
[ degojs @ 01.08.2005. 21:46 ] @
Citat:
(stvarno me mrzi da kucam kilometarski post,u kome sam detaljno objasnio problem, ako vas ne mrzi,pogledajte moje postove od pre mesec ipo dana, u kojima smo sundance i ja diskutovali na browsing temi...)

I kakv tekst ti je dao Sundance kao odgovor?

Onaj što govori da su to rešili, ako se dobro sećam, pre skoro 10 godina, ali čak i tada se to odnosilo za VELIKE mreže, a nikako za mrežu 5-10 kompjutera.

@Mladen:

čudo, pa evo ni Ivan nema problema sa browsingom u mreži od tih 5 kompjutera. Samo vi linuxovci viđate BSOD redovno, a Windows mreža od 5-10 kompjutera ne radi dobro.

Citat:
S'tobom je zaista nemoguć razgovor.

Kakav normalan razgovor sa nekim kome Windows pokazuje BSOD svako malo, a on za to krivi kernel?
Kakav normalan razgovor sa nekim ko priča da je "core problem Windowsa" - browsing mreže, a onda kao primer navede mrežu 5-10 kompjutera????

Kakve su to gluposti pobogu da ne radi dobro Windows mreža od 5-10 kompjutera zbog browsinga? Pa te priče neka priča na slashdotu, a i tamo bi ga verovatno ismejali.

Citat:
Ti si stvarno nevidjena budala, da li si uopšte svestan toga?

Budala ili ne, BSOD ne viđam, a Windows mreža od 5-10 kompjutera radi kao sat, što vama koji koristite Linux ne polazi za rukom nikako već godinama.
Citat:
Kako trpiš samog sebe, nije mi jasno?

Odlično, malo teže mi je da čitam gluposti koje linuxovci pišu na račun Windowsa. Doduše, nasmejavate.

[Ovu poruku je menjao degojs dana 01.08.2005. u 22:56 GMT+1]
[ Palma @ 01.08.2005. 21:48 ] @
Vidi, ako me sećanje dobro služi, ti si prvo počeo sa nekim, kako Sundance kaže tlapnjama kako master browsing u Windows-u ne valja, pa si onda pričao da negde kod tebe (verovatno fax, pošto tvoja velika firma ima mrežu od 10 računara) u mreži od 300 mašina AD radi dobro ali da da ne možeš da sačuvaš fajl (!?) na tamo nekom serveru da bi na kraju sve zabiberio pričom o BSOD-u koji (gle čuda) nikako nisi mogao da stigneš da slikaš jer se mašina odma' resetuje. Tu sam ti dao savet kako da isključiš to automatsko resetovanje, a to si (naravno ) znao samo si trenutno zaboravio.

Posle si ovde kačio te misteriozne BSOD-ove i govorio kako su oni primer loše arhitekture NT kernela. Naravno, kad ti je Dimković rekao da je to do KAV-a ti odmah reče da si znao. Samo ne reče, zašto su pljuvao NT arhitekturu kad je KAV tu bio glavni krivac.

Sve se bojim da će na isto da izađe i to sa browsing-om i da će na kraju da bude da si znao do čega je kvar, samo te tranzicija sprečava da to popraviš.

[ degojs @ 01.08.2005. 22:17 ] @
Pa da,

Evo, kad je dobio tekst tipa:

Citat:
Btw, the current design of the network neighborhood is rather different than this one - I'm describing code and architecture designed for systems 12 years ago, there have been a huge number of improvements to the system since then, and some massive architectural redesigns.

Posle čega je pričao o svom faksu, te je uskoro posle toga na drugoj temi počeo o svojim legendarnim problemima sa BSODom:
Citat:

Bsod?

Moze,evo za SUNDANCE-a obecano nedavno

ovo se desava svakodnevno

Užas. Pogledaj ti samo koje on stvari piše:

Citat:
jer win2win radi dobro i pouzdano u situaciji 2-3 masine... sve preko toga...nije sigurno

Evo na čemu on bazira svoje priče:
Citat:
pa znas kako,bojim se da je tu vise slucajnosti nego nekog stvarnog delegiranja po sistemu ko je jachi,brzi,bolji.... nece to bas tako kao su ms ing. smislili

Heheheh, zna on bolje od inžinjera koji su to radili.. i koji nedvosmisleno govore kako to radi. Kad je dobio taj tekst (ej, bre, čovek priča o problemima pre 12 godina!) da se daje prednost jačoj mašini, onda je počeo sa BSODom.

I vidi kako non stop skače i izmišlja: čas priča o mreži o 5-10 računara, a čas:

Citat:
to je realna situacija koja se desava,pogotovo kad imate brdo masina (po firmama) gde se one pale,gase,resetuju,baguju i slicno....

Odluči se šta ćeš da pričaš: ili je problem i u malim mrežama ("sve preko 2-3 mašine") ili u firmama sa brdom mašina..

[Ovu poruku je menjao degojs dana 02.08.2005. u 03:14 GMT+1]
[ operacija @ 07.12.2006. 17:04 ] @
A gde je Service Pack 3?
[ dr ZiDoo @ 07.12.2006. 19:59 ] @
Stvarno mi je zao ali posto se ne znate igrati moram vam zakljcati forum.

@degojs, ak neko ima problema sa windows mrezom od 2 racunara tvoje nije da ga ismijavas.

Svi ostali koji budu vredjali ne ne diplamatski nacin, spominjuci majke, psihicno stanje, bolnicke diagnoze itd bice banovani, ili bar predlozeni za ban.