[ 1OXB @ 31.07.2005. 02:34 ] @
Evo nekoliko informacija za one koji prate progres mojih novih konstrukcija.

Predpojacalo STACCATO2 je konacno zavrseno. Nisam bio u mogucnosti da izvrsim neka detaljnija merenja jer karakteristike uredjaja dosta prevazilaze mogucnosti instrumenata koji su mi trenutno na raspolaganju.
Sto se tice "slusnih" utisaka, moguce je da je to do sada najbolje predpojacalo koje sam konstruisao. I ja i osoba (narucilac) za koju sam ga pravio smo bili stvarno pomalo zateceni kvalitetom i osobinama u toku poduzeg slusnog testa.

Cevno predpojacalo-boja tona jos nije zavrseno u celosti. Uradjen je i testiran deo koji je dat na semi na sajtu i to jako lepo radi. Ono sto jos nije uradjeno je ulazni RIAA korektor za gramofonsku zvucnicu (jos uvek cekam lampe za to), tako da nije sve zajedno testirano.

U prilicnoj meri je uradjen i izlazni stepen "ideja4"koji je vec pretrpeo neke izmene ali ce morati da ih bude jos nekoliko. To vec sasvim dobro zvuci ali smatram da je sema sposobna za mnogo vise.

Stigao sam da za sajt obradim jos jednu moju staru konstrukciju a to je Audio Signal-Generator (sinus & cetvrtka) sa izuzetno malim izoblicenjem za rad sa visokokvalitetnim konstrukcijama. Vecina slicnih uredjaja kao i popularni generatori funkcija retko idu do ili ispod 0,1% THD. Ako vam treba dosta bolji izvor signala po tom pitanju, ovaj uredjaj je mozda jedno od resenja.