[ Vladica Savić @ 31.07.2005. 09:37 ] @
Pozdrav ljudi, zanima me kako da isklucim win taster dok je moj program ukljucen, jer ne zelim da korisnik moze da se seta po meniju i radi ko zna sta dok je moj program ukljucen >>nesto kao u igraonicama<< vec da moze da koristi samo ono sto mu ja dozvolim.
Objasnite mi detaljnije ako nije problem.

Ocekujem dobre odgovore

POZDRAV Vl@d@
[ reiser @ 31.07.2005. 16:35 ] @
Ako samo tvoj program treba da se izvrsava stalno, postavi ga kao default shell (skoljka).

Citat:
reiser wrote: Skoljka je nista drugo do explorer.exe fajl koji se nalazi u C:\WINDOWS ili gde ti je vec windows instaliran... Taj fajl se automatski startuje prilikom podizanja OS-a i on ucitava ikonice na desktop-u, taskbar itd...
Poenta je u tome da ti stavis tvoj program umesto default skoljke - explorer.exe.
Treba samo da promenis putanju do skoljke u registry bazi (HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon, tamo nadjes key Shell i zadas mu putanju do tvog programa)
Posle restartovanja racunara, umesto explorer.exe startovace se tvoj program...
[ Vladica Savić @ 01.08.2005. 06:52 ] @
Ok,ali kako da uradim to?
Imam Windows XP Profesional i kad udjem u start\run\regedit pojavi mi se obavestenje da je iskljucena ta opcija od strane administratora.
Da bi uradio gore navedeno moram prvo da to ukljucim, ali kako?
[ Solution @ 12.08.2005. 00:50 ] @
Evo ti kod:
Code:

var  Ini:TIniFile;
      Ini:=TIniFile.Create('c:\windows\system.ini');
      Ini.WriteString('boot','shell',Application.ExeName);
      Ini.Free;

ali vodi racuna jer ce aplikacija uvek da ti se startuje...

[ reiser @ 12.08.2005. 02:25 ] @
Nisam siguran da ce ovo da radi na 2k/XP sistemima.
Ako ti je pristup registry bazi onemogucen onda nikako... Mislim, probaj ti ipak preko RegCreateKey() & RegSetValueEx() API-ja da kreiras kljuceve po registryu, to ce verovatno da radi. Znaci samo zameni putanju do skoljke na tvoj program i to je to.
[ reiser @ 12.08.2005. 02:28 ] @
E da, vidi NT Startup Methods Exposed clanak u pH #2, tamo imas i primere kako iskoristiti System Shell za startovanje tvog programa.

[Ovu poruku je menjao reiser dana 12.08.2005. u 03:28 GMT+1]
[ Solution @ 12.08.2005. 19:40 ] @
Ovaj kod koji sam poslao 100 % radi i pod XP. To je i mene cudilo ali ocigledno da XP automatski promeni registri bazu pri menjanju ini fajla.