[ idemo_bre @ 31.07.2005. 17:08 ] @
Treba mi neki dobar DivX player sa mogucnoscu citanja subtitlova i da ne opterecuje mnogo procesor. Ne mora da bude 'shminka'!!! ;-)
[ malisha @ 31.07.2005. 18:27 ] @
xine
[ jocar @ 31.07.2005. 20:51 ] @
Preporučio bih MPlayer, definitivno, ali ne njegov frontend gmplayer, koji se pokreće iz GUI-a, već kucaš iz konzole:
Code:
mplayer /mnt/win_d/Filmovi/Ostali/FILM.avi -sub /mnt/win_d/Filmovi/Prevodi/FILM.sub
-vo gl -subfont-autoscale 1 -font /home/jocar/Documents/subfont.ttf -subfont-encoding cp1250
-vf pp=lb

Trbalo bi da je sve jasno, ali ipak evo nekih opcija:
-vo - video drajver,
-font - ako želiš neki drugi od default fonta, treba ti path do njega,
-subfont-autoscale - "širina" fontova,
-subfont-encoding cp1250 - za naše "kukice" u fontovima,
-vf - jedan fini filter.
Za ostale opcije (kojih baš IMA)
Code:
man mplayer
[ [REaS0n] @ 31.07.2005. 20:55 ] @
ja samo ukucao gmplayer i pojavio se :D
[ sadux @ 01.08.2005. 01:44 ] @
ja koristim kaffeine (KDE) i prezadovoljan sam njim...pa probaj i njega...on dolazi u paketu kde-a...
[ Comrade @ 11.08.2005. 22:20 ] @
MPlayer/ definitivno najbrzi player ikada!!!
[ X_Phre@K @ 11.08.2005. 22:27 ] @
Mplayer
http://www.mplayerhq.hu/homepage/design7/news.html
[ japan @ 11.08.2005. 23:32 ] @
Citat:
jocar: Preporučio bih MPlayer, definitivno, ali ne njegov frontend gmplayer, koji se pokreće iz GUI-a

sa nekim odredjenim razlogom, ili samo lični 3p?
[ jocar @ 12.08.2005. 00:41 ] @
Citat:
japan: sa nekim odredjenim razlogom, ili samo lični 3p?
Citat:
idemo_bre: Treba mi neki dobar DivX player sa mogucnoscu citanja subtitlova i da ne opterecuje mnogo procesor. Ne mora da bude 'shminka'!!! ;-)

Nemam ništa da dodam, osim kupi naočare!
[ japan @ 12.08.2005. 00:53 ] @
pa ako ti gui za mplayer mnogo opretećuje procesor, savetujem ti mali upgrade...
[ Slobodan Milivojevic @ 12.08.2005. 11:19 ] @
Mplayer, definitivno, radi sa sve gui-jem na celeron 300MHz, bez problema, jes da malo secka dok je vidljiv prozorcic sa kontrolama, al kad pustis film, radi ko zmaj. Ploca je neka siemens veze nemam sta, a graficka integrisana ATI....

Tako da mplayer i neces se pokajati.
[ jocar @ 12.08.2005. 18:10 ] @
Citat:
japan: pa ako ti gui za mplayer mnogo opretećuje procesor, savetujem ti mali upgrade...
Kod mene nije problem sa opterećenjem procesora, više sa navikom, jer je mplayer izuzetno moćan player, dok njegov frontend gmplayer ne obuhvata ni polovinu mogućnosti mplayera. Nema mogućnost gledanja TV-a, nisu obuhvaćene sve opcije kod gledanja avi-ja, itd.
S druge strane, ma koliko jak procesor imao, ne volim kad ga bespotrebno opterećujem, sam mplayer mi retko zauzima preko 20% angažovanja procesora. Ostatak se može korisnije upotrebiti.
I na kraju, komande u konzoli nisu posebno komplikovane u odnosu na ono što dobijamo njihovim korišćenjem.
[ japan @ 12.08.2005. 18:40 ] @
Citat:
jocar: Kod mene nije problem sa opterećenjem procesora, više sa navikom

kako bi meni naocare pomogle da ovo vidim?
Citat:
jer je mplayer izuzetno moćan player, dok njegov frontend gmplayer ne obuhvata ni polovinu mogućnosti mplayera. Nema mogućnost gledanja TV-a, nisu obuhvaćene sve opcije kod gledanja avi-ja, itd.

ovo si mogao odmah da kazes, to sam hteo da cujem... :)

poz, plur ;-)
[ jocar @ 12.08.2005. 20:12 ] @
@japan:
Bitno je da smo se mi na kraju razumeli.