[ Voodoo @ 31.07.2005. 18:06 ] @
Pozdrav, dobri ljudi. Treba mi pomoć oko manipulacije XML fajlovima u Delphiju 7. Pošto sam uočio da nema 'leba da ih upisujem ručno kao obične tekstualne fajlove, primetio sam da na "Internet" kartici postoji XMLDocument. Međutim, nije mi jasno kako se sa njim radi. Kako uopšte izgleda struktura XML fajla? Da li su podaci organizovani u sekcije kao kod INI fajlova (njima baratam odlično, preko TIniFile objekta) ili tu postoji neko grananje i nodovi? Bio bih vam zahvalan ako biste mi u par primera pojasnili kako se radi sa XMLDocumentom.
[ obucina @ 01.08.2005. 01:01 ] @
Help - Using the XML Data Binding wizard

Wizard ti generise unit sa interfejsom i klasom pomocu kojih citas zadani dokument. Ako ti treba snimanje, moraces da dopises malo koda. Nije tesko.
[ Voodoo @ 01.08.2005. 06:38 ] @
Ok, pogledaću i to, ali zar ne postoji jednostavniji način, kao kod Ini fajlova? Nešto tipa (lupam) XMLDocument.CreateNode ili XMLDocument.WriteString...
[ obucina @ 01.08.2005. 08:14 ] @
Citat:
Voodoo: Ok, pogledaću i to, ali zar ne postoji jednostavniji način, kao kod Ini fajlova? Nešto tipa (lupam) XMLDocument.CreateNode ili XMLDocument.WriteString...

Pogledaj pa reci, meni se cini dosta jednostavnim.
Mada, ja nisam imao potrebu da radim pisanje, vec samo ucitavanje podataka iz XML-a.
Mozda ima nesto u JVCL-u...
[ vradovanovic @ 01.08.2005. 10:16 ] @
Citat:
Voodoo: Ok, pogledaću i to, ali zar ne postoji jednostavniji način, kao kod Ini fajlova? Nešto tipa (lupam) XMLDocument.CreateNode ili XMLDocument.WriteString...

Kao što reče obucina, pogledaj i prouči XML Data Binding Unit i naći ćeš u njemu verovatno sve što ti treba. Imaš recimo Insert (umesto Create) i Set_... (umesto Write). Poenta je da nema menjanja strukture, ali sa već definisanom strukturom se relativno lako barata.

Pozdrav