Da iskoristim već postojeću temu, pošto je problem sličan. Naime, "ponosni" sam vlasnik starog dobrog Athlona XP 2000+ na Asusovoj ploči sa KT400 chipsetom (jes' da je antikvitet, ali za internet mi je više nego dovoljan). Verno me je služio sve ove godine, bez ikakvog problema. Međutim, zadnjih 8-9 meseci, dešava se da se resetuje "iz čista mira", obično kada sam u sred kakvog posla. Naravno, odmah sam eliminisala mogućnost postojanja kakvog malicioznog programa, tako da sam skontala da je problem hardverski.
Ono što je posebno interesantno je to da je resetovanje bilo vrlo vrlo retko tokom zimskog perioda, tj kada je temperatura u sobi u kojoj se nalazi računar niža. Međutim, sa letnjim i prolećnim danima, resetovanje je postalo pojava koja se javlja i po 7-8 puta dnevno. E, sad, kapiram ja da tu neki "ventilator" ne radi svoj posao kako treba, (tj da hlađenje nije najbolje) pa me zanima koji? S obzirom da sam SpeedFanom utvrdila da T procesora ne prelazi 60 stepeni (to je za AMD valjda OK?), računam da je u pitanju napajanje, koje je verovatno dotrajalo (nije menjano od kupovine računara), a u međuvremenu je računar apgrejdovan sa TV kartom, još jednim memorijskim modulom i drugim hard diskom.
Ukratko, koje napajanje preporučujete? I, da li ovo uopšte liči na problem sa napajanjem ili je do kulera na CPU? Unapred hvala na strpljenju i eventualnom odgovoru, već vam je jasno da i nisam baš najbolje upućena u tematiku.