[ vejin @ 31.07.2005. 22:31 ] @
Cesto se na sajtovima moze videti i text "Sajt u izgradnji".Pa smo ga cak i mi stavili,ali me zanima vase misljenje i iskustvo,dali kada vidite takav text posle opet posetite tu stranicu da vidite dokle je to stiglo.

I dali vi to koristite na svojim stranicama???????????
[ boccio @ 31.07.2005. 22:55 ] @
Jako losa praksa. Izbegavati po svaku cenu.
Procitaj ovu zanimljivu diskusijiu:
http://www.elitesecurity.org/tema/98643-Predpromocija-sajta
[ drdrksa @ 01.08.2005. 02:26 ] @
Kao sto boccio rece, izbegavati po svaku cenu. Licno, nikad se ne vratim na takve sajtove da vidim dokle se stiglo, a uz to mislim da je mnogo bolje nemati sajt nego imati "Site is under construction" sajt jer isti samo kvari ugled firme/pojedinca koji je vlasnik sajta ...

[Ovu poruku je menjao drdrksa dana 01.08.2005. u 03:27 GMT+1]
[ dandellion @ 12.08.2005. 14:35 ] @
under construction se koristi kada na određeno kratko vreme izblokiraš sajt radi bekapa ili rekonstrukcije. i onda obavezno kažeš kada će sajt biti ponovo u opticaju i držiš se toga što si rekao.
ne vidim poentu da dva meseca stoji sličica sa nekim čovečuljcima koji kopaju......

[ noviKorisnik @ 12.08.2005. 14:56 ] @
Ima i odličnih Under Construction strana: http://www.ramboamadeus.com/undercondirect.swf
[ boccio @ 12.08.2005. 15:33 ] @
genijalno :)
[ holodoc1701 @ 13.08.2005. 00:46 ] @
Potpuno se slazes sa tim da nije bas najozbiljnije kada se pre objavljivanja sajta pojavi poruka "Pod konstrukcijom".
[ old @ 13.08.2005. 03:53 ] @
Još jedno NE.

Sajt koji teži savršenstvu je non-stop "u izgradnji". Poenta je staviti ga on-line u podnošljivom trenutku razvoja. Naći ravnotežu između potrebe da se objavi što pre (da ga pokupe pretraživači, ocene prijatelji i prolaznici, da se testira itd...) i potrebe da izgleda prihvatljivo - najbolje privlačno - svima od kojih se očekuje saradnja u budućnosti.
Počev od partnera za promociju, završno sa potencijalnim redovnim posetiocima.

Lično, uvek kamufliram nedovršene delove - za veće sajtove tu evoluciju dizajna i broja stranica najbolje je planirati od samog starta.

[ bojan_bozovic @ 13.08.2005. 09:45 ] @
Jeste, dobar sajt je uvek u izgradnji i instaliraj apache i mysql na windows pa razvijaj sajt u lokalu - a ftp-ujes ga na server kad mozes. 'Under construction' strane izbegavati po svaku cenu (mozes i da ne stavis stranu koja je pod izgradnjom, zar ne?)
[ GPr @ 13.08.2005. 10:21 ] @
jako loša praksa ali
imao sam par puta slučaj da mi "poslodavac" po svaku cenu zahteva da stoji
stranica je u izradi bez obzira na sva moja ubedjivanja da to nevalja
u svakom slučaju izbegavati ukoliko se drugačije ne naredi
[ komentator @ 13.08.2005. 10:57 ] @
Sajt u izgradnji - Ne, nema svrhe,
ali mozes napraviti nesto kao na spajalica.snajke.com cime ces ostvariti da
1. posetioci znaju sta da ocekuju od buduce stranice
2. da je pokupe pretrazivaci
3. a kako neko koga tematika interesuje ne bi svaki cas obilazio stranicu postavis ostavljanje mejlova pa ih obavestis kad krene
[ dandellion @ 13.08.2005. 12:48 ] @
... ili kada klijent već zakupi domen i rasturi brdo štampanog materijala (vizitke, katalozi...) na kojima je adresa sajta i tek onda dođe sa zahtevom "za juče mi treba sajt".
ali onda ide ona priča sa rokovima ili mejling listom.....

[ euripyd @ 13.08.2005. 16:53 ] @
Ne znam koji problem ocekujes i da li je dobro:

u vezi posetilaca
u vezi pretrazivaca

Sto se tice posetilaca, to je tvoja licna stvar, ako se radi o sajtu sa tvoje svadbe moze i da ceka... Reces ljudima kad ce da radi i slicno.

Ako te kopka u vezi pretrazivaca najbolje je da head bude dovrsen i da ima smisla a ti menjaj sadrzaj kasnije, i dodavaj stranice. to onda nece ostaviti negativne poseldice po sajt generalno. Znaci sve sa keywords, title, description, robots, copyrights, charset mora da bude "odradjeno", a ti dodaj sadrzaj i stranice dalje kasnije.

Svakako, sajt u izgradnji moze se koristiti realno i preporucljivo, ali sajt koje je vec bio izgradjen pa onda "under construction" ima daleko vise negativne posledice.

Obrati paznju na INDEX, da ima smisla i da nije samo "under construction"
[ vejin @ 21.08.2005. 22:11 ] @
Da ne otvaram novu temu ali opet u vezi home page.Dali stavljati "sajt je optimalizovan za bla,bla,bla".
Mada imamo to na sajtu,mislim da bi to trebalo malo diskretnije odraditi.Sta mislite smeta ili koristi?
[ komentator @ 21.08.2005. 22:24 ] @
Ja ne stavljam ni to!

U principu dok pravis sajt trudis se da bude OK u svim brawserima. Ako si vec imao sajt i sada ga samo reorganizujes statistike o tome sta obicno tvoji gosti koriste ce ti znaciti koji browseri da imaju prioritet pri optimizaciji.
[ [nq] @ 26.08.2005. 21:46 ] @
Krajnje je glupo stavljati " optimizovano za to i to"

poz :)
[ DusanMinic @ 27.08.2005. 20:05 ] @
ja ni jednom nisam se vratio na sajt na kojem je pisalo u izgradnji , jedino ako je pre radio pa sad nesto dodaju ali ovako nema sanse , totalno je glupo raditi to...
[ maliradojca @ 01.09.2005. 00:44 ] @
Niti se vracam na strane gde pise 'under..' niti mi se to cini pametnim...tako da moj glas je PROTIV.
[ noviKorisnik @ 01.09.2005. 09:15 ] @
Zaista zanimljivo, da prebacimo ovu temu u Ankete?