[ Janmix @ 01.08.2005. 08:55 ] @
| pozdrav,
Zanima me da li je moguce uraditi sledece:
Posto prodajem svoj stari kompjuter bez hard diska koji cu zadrzati, radi kupovine novog/boljeg/brzeg,zanima me da li ce Windows koji mi je sad instaliran raditi na novoj masini?
Znaci instalirao sam Win pre godinu dana i mrzi me da ponovo podesavam services,instaliram brdo softvera koji koristim,igre za koje nemam setup....
Dakle da li mogu samo da ubacim HD sa instaliranim Windowsom na novi komp i "Vozi Misko"?
|
[ Miroslav Jeftić @ 01.08.2005. 09:59 ] @
Moguće je da će raditi, ali kad već kupuješ nove stvari, onda pretpostavljam i da želiš da to novo radi što bolje i stabilnije, a sa starim diskom na kome su podaci od prethodnih uređaja i njihovih drajvera, itd (a kojih više nema u novom sistemu) to verovatno neće biti slučaj, tj. svakako nećeš dobiti optimalne preformanse. Na tvom mestu bih se pomučio da ponovo instaliram sve ispočetka.
[ AleksandarNS @ 01.08.2005. 11:33 ] @
ja sam 90% siguran da nece raditi na novom kompjuteru (ako je u pitanju XP).
[ superbaka @ 01.08.2005. 13:42 ] @
pa moze da pokusa da podigne u safe mode-u pa da polako ukljucuje jedno po jedno?
[ cicika @ 01.08.2005. 14:47 ] @
Pazi ovako... Ovo možeš da probaš ali ne garantujem da će uspeti.
Nadješ na netu program Driver Cleaner i počistiš sve drajvere koji su instalirani, očistiš registar nekim sličnim programom, sve to uradiš na staroj mašini. Onda ubaciš HDD u novu i instaliraš onda drajvere za nove komponente, onda se pomoliš da će sve to da radi.
Medjutim, ako uzimaš i novi HDD, pored ovog koji već imaš, onda je najjednostavnije da instaliraš Win na novi HDD i iskoristiš File and Settings Transfer Wizard i da u jedan fajl spakuješ sva podešavanja sa starog Wina, kao i Application Data folder... sve što ti treba. Posle samo obrišeš Win sa starog diska a fajlovi su svi tu.
[ frogman @ 01.08.2005. 14:51 ] @
Obavezno obrisi ide controlere u device manager-u jer verovatno ce ti chipseti maticnih ploca na novom i starom kompu biti razliciti pa windows nece moci da se podigne.
[ Shadowed @ 01.08.2005. 16:22 ] @
Zavisi od kombinacije harware-a. Ja sam jednom HDD sa Win98 prebacio iz konfiguracije: AMD k5 100MHz, ploca - nepoznata mi, 64MB RAM, graficka neka, 2MB (ne secam se vise) u konfiguraciju AMD AthlonXP 1800+, neka MSI ploca, 256MB RAM, G-Force2 MX200... i sve je radilo samo sam morao da instaliram druge drivere.
Windows se podigao samo je nakon startup-a imao gomilu novog pronadjenog harware-a.
Eto jednog iskustva. Ali nije uvek ovako...
[ Miroslav Cvejić @ 01.08.2005. 18:44 ] @
Windows98 možeš prebaciti sa jedne mašine na drugu koja nema ništa ni slično prvoj i radiće... Posle par restarta sve ako novo..
XP već može da se sred tako što pre menjanaj mašine obrišeš drajvere onih komonenti koje nameravaš da menjaš. I kad ubaciš hard u novu mašinu, podigneš sistem sa XP instalacionog CDa pa repair. I to je to...
Mada, ako je čipset sličan (isti, tipa VIA KT400, 600, 880) možda će raditi i bez cimanja sa drajverima...
[ mrkidivx @ 01.08.2005. 19:37 ] @
Ja bih ti preporučio da ipak sve instaliraš od početka na novoj mašini.
Jeste mučno raditi sve ponovo, ali veruj mi imaćeš mnogo manje glavobolja.
[ Janmix @ 01.08.2005. 20:09 ] @
Cicika sta radi taj File and Settings Transfer Wizard
Znaci da mogu na novom Windowsu Xp da mi rade svi programi i igre kao na starom ?
[ extremesystem @ 12.08.2005. 16:21 ] @
Sve zavisi koji je chip set na ploci najveci problem su drajveri u toj celoj prici , to ti je cista lutrija i ako bude radio cela ta prica ce biti sumnjiva .. najbolje cist sistem podigni i ne razmisljaj
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|