[ zokio @ 01.08.2005. 14:11 ] @
Pozdrav svima ! ! ! Muči me sljedeći zadatak ! ! ! Napisati program koji će učitavati liniju po liniju, te svaku liniju spremiti u polje pokazivača na char tip podataka. Svaku liniju treba smjestiti u sljedeći član polja, te za svaku liniju alocirati točno određeni memorijski prostor Naime napisao sam nekakav code ali mi compiler nejavlja grešku nego windows (send, don't send), nemogu naći grešku jel mi baš nije jasno korištenje polja pointera i uvrštavanje stringova u njih, pa bi bilo dobro ako tko ima kakav dobar link za literaturu o tome; UNAPRIJED HVALA! ! ! evo moga pokušaja ! ! ! Code: #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #include <string.h> main() { int i,j,brc=0; char *str[10]; char *buffer; if((buffer=malloc(80))==NULL){ puts("Neuspjesno alociranje memorije"); exit(0);} else puts("Uspjesno alociranje memorije"); for(j=0;j<3;){ puts("\n\nUtipkajte niz znakova i za kraj pritisnite Enter\n"); gets(buffer); strcpy(str[j++],buffer); free(buffer); brc++; } for(i=0;i<brc;) printf("%s",str[i++]); } |