[ vecitiKrivac @ 12.08.2005. 08:09 ] @
Za seminarski sam dobio da napravim sajt za rezervaciju hotelskih apartmnana,problem je sto ja nisam stigao ni do pocetnickog programiranja. Mozda ova tema postoji, ali ja sam pretrazio veci deo ovog foruma i nisam nasao temu koja govori o tome. Nezelim nikom da oduzimam vreme sa ovim glupim pitanjem ali meni je to hitno. Seminarski radim u PHPTriad koji u sebi ima i apacha i mysql. U mysql bazu treba da ubacim vreme_dolaska i vreme_odlaska, koji bi se birali iz padajuce liste. U desnom uglu moje stranice mi stoji danasnji datum (gmdate(d M Y)) i zelja mi je da u padajuci listi budu incrementirani datumi, od datuma koji je na toj stranici (tako da u listi bude 10 ponudjenih datuma). Pokusavao sam sa for i while petljom, ali ih nisam verovatno dobro upotrebio. <select name="datum_dolazka"> <option selected value="">odavde izaberi datum</option> <? ovde bi trebalo da bude neka petlja ?> </select> <select name="datum_odlazka"> <option selected value="">odavde izaberi datum</option> <? ovde bi trebalo da bude neka petlja ?> </select> Ja nemam ideje niti znanja da izvedem ovo incrementiranje, pa bi vas zamolio ko ima malo vremena da mi pomogne ako je to moguce. Nebih datume unosio rucno u listu jer bih to morao da ponavljam 365 puta. Unapred hvala ![]() |