[ mika @ 12.08.2005. 14:41 ] @
| Zdravo svima.
Evo tražim po sajtovima mogućnosti za slanje emaila iz Accessa, i nekako mi najuniverzalnije rešenje jeste korišćenje docmd.sendobject metoda za slanje. Ovo rešenje ujedno pruža i najmanje mogućnosti (ne može da se stavi attachment npr.) ali mi je otprilike to i dovoljno.
Mene interesuje, da li je moguće korišćenjem docmd.sendobject metoda slati mailove u HTML formatu? Dakle, da u tekstu poruke napišem:
Code: <html>
Zdravo svima!
<I> Zdravo svima!</i>
</html>
... i da mi tekst poruke bude uredno formatiran?
Probao sam ovo na Outlook-u i ne radi. Međutim ako istu poruku napišem u TheBat!-u, sve radi kako treba! Ima li neki trik koji ovo rešava?
Dakle, ja hoću da napišem sledeće:
Code:DoCmd.SendObject , , , " [email protected]", , , "Subject text", "<html><b>Message text</b></html>", False
|
[ mika @ 16.08.2005. 16:14 ] @
Da li je moguće da je ovo nemoguće?
Da li je neko uopšte koristio SendObject, nemoguće da podržava samo txt format poruke?
Hajde ljudi, dajte neke smernice...
Pozdrav!
[ rstevic @ 05.11.2008. 14:49 ] @
Podrzava sta hoces, ja sam ga koristio, sve je lepo objasnjeno u HELP-u.
Svaki parametar je izuzetno lepo objasnjen.
Mozes da attachujes objekte, da u tekst poruke upisujes sadrzaj odredjenih polja sa forme i sve sto ti padne na pamet.
Jedini nedostatak koji sam ja primetio je to da zadnji parametar koji se odnosi na to da li poruka treba da bude u edit modu True ili da bude odmah poslata False ne funkcionise ukoliko je mejl klijent Lotus Notes, u tom slucaju poruka uvek ostaje u edit modu i uvek mora da se klikne na send mejl u samom Lotusu da bi otisla.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.