[ BIG FOOT @ 13.08.2005. 11:31 ] @
Imam jedan program koji nisam napravio u Delphiju. Zelim da se pri svakom njegovom pokretanju pokrene jos jedan koji cu napraviti u delphiju. Kako? Res fajlovi? |
[ BIG FOOT @ 13.08.2005. 11:31 ] @
[ borovac @ 13.08.2005. 14:37 ] @
Ja sam to radio sa dll-om.
Recimo da se tvoj drugi fajl zove MyApp.exe i da se svi slijedeći fajlovi nalaze u istom direktoriju kao i sorsovi Napravi file Resources.rc koji ima slijedeći sadržaj Code: MyApp EXE MyApp.exe Zatim napravi bat fajl sa slijedećim sadržajem Code: @brcc32 Resources.rc -foResources.res @pause Zatim pokreni taj bat fajl duplim klikom. Vidjećeš da se stvorio novi fajl sa imenom Resources.res. U glavnom sorsu prvog programa ispod linije {$R *.dfm} dodaj {$R Resources.res}. Zatim u taj svoj source, u glavnoj formi dodaš event OnCreate u kojoj pozivaš slijedeću proceduru Code: procedure TForm1.CreateMyApp; var rStream: TResourceStream; fStream: TFileStream; fName: string; begin fName := 'MyApp.exe'; rStream := TResourceStream.Create(hInstance, 'MyApp', 'EXE'); try fStream := TFileStream.Create(fName, fmCreate); try fStream.CopyFrom(rStream, 0); finally fStream.Free; end; finally rStream.Free; end; end; Ako želiš na izlazu iz svoga programa pobrišeš onu aplikaciju što si kreiro ona na DestroyEvent pozivš slijedeću proceduru Code: procedure TForm1.DeleteMyApp; begin while not DeleteFile(PChar('MyApp.exe')) do begin end; end; DeleteFile naredbu sam stavio u ciklus jer mi nije htio brisati fajl uvijek na izlazi, dok u ciklusu to 100% radi. [ BIG FOOT @ 14.08.2005. 08:05 ] @
Imas od mene pivo :)
Citat: Zatim pokreni taj bat fajl duplim klikom :) Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|