[ kime1 @ 16.08.2005. 16:09 ] @
Zanima me zapravo da li je moguće napraviti funkciju koja bi za nekih deset ulaznih haraktera vraćala neke integer vrednosti (ne ascii),ili je to moguće samo pomoću switch-break; da li je moguće uopšte i pomoću switch,pošto se ne radi o integer tipu?

I još da li je moguće ulazni niz od slova i brojeva ,koje treba konvertovati, na neki lakši način razlikovati jedne od drugih osim provere ascii koda svakog haraktera,pa računanja brojeva posebno ,ako se ustanovi da je harakter broj , uzimajući sve do sledećeg haraktera koje je slovo?
[ rumpl @ 16.08.2005. 16:16 ] @
Mutno to tvoje pitanje...

Citat:

za nekih deset ulaznih haraktera vraćala neke integer vrednosti

Sta ti uopste hoces da ti funkcija vrati???
Naravno da moze bez switch-a, treba ti samo jedna petlja i par dobrih uslova :)
[ kime1 @ 16.08.2005. 19:00 ] @
Na primer da vraća vrednosti za a-10; b-7; c,d-6; e-8, f-11 itd. problem je i što na ulazu postoje i brojevi, i to bez razmaka u odnosu na slova,koje ne treba konvertovati...

ja bih da izbegnem višestruko korištenje if naredbe...

[Ovu poruku je menjao kime1 dana 16.08.2005. u 20:03 GMT+1]
[ NastyBoy @ 16.08.2005. 19:06 ] @
Ako pokrivash alfabet brojevima, postavi integer niz gde ce ti elementi niza odgovarati brojevima, a index u nizu ce biti samo slovo (ili eventualno, slovo-'A')
[ rumpl @ 16.08.2005. 19:31 ] @
Koji je prototip tvoje funkcije?

int *funkc(...) ?
char *funkc(...) ?

Nema razloga za visestruke if-ove:

if(str >= '0' || str <= '9')
{
uradi nesto, na primer konverzija char->int, ovde mozes da zoves neku f-ju koja ce da cita
sve dok ne stigne do slova, i to strpa u int...
}
else
{
radi nesto drugo, na primer, dodeljujes int vrednost za to slovo
}

Treba stvarno da malo bolje objasnis tvoj problem...
[ kime1 @ 16.08.2005. 22:19 ] @
Ma mislio sam kako implementirati nešto poput funkcije u matematičkom smislu,ali sad mi se čini da je to nemoguće,u stvari je najlakše odraditi sve pomoću if ili switch,to mora u svakom slučaju da se uradi,bilo u funkciji ili main.....